Miten korjata kannettava tietokone, joka ei käynnisty

Kannettava tietokone on olennainen laite, jonka avulla ihmiset voivat työskennellä, opiskella tai viihdyttää itseään liikkeellä ollessaan. Yksi kannettavan tietokoneen omistajan turhauttavista kokemuksista on kuitenkin se, että laite ei käynnisty. Se voi olla merkki pienestä häiriöstä tai suuresta laitteisto-ongelmasta, mutta se on usein korjattavissa joillain vianmääritystekniikoilla. Tässä on joitain vinkkejä kannettavan tietokoneen, joka ei käynnisty, diagnosointiin ja korjaamiseen:

1. Tarkista virtalähde

Ensimmäinen asia on varmistaa, että kannettava tietokone saa virtaa. Tarkista, että latauskaapeli on kytketty oikein kannettavaan tietokoneeseen ja virtalähteeseen. Varmista, että pistorasia toimii kytkemällä toinen laite, kuten puhelimen laturi. Jos pistorasia toimii, mutta kannettava tietokone ei vieläkään käynnisty, yritä ladata laitetta vähintään 30 minuuttia ja käynnistä se sitten uudelleen.

2. Poista ulkoiset laitteet

Toinen mahdollinen syy siihen, että kannettava tietokone ei käynnisty, on siihen liitetty oheislaite. Irrota kaikki ulkoiset laitteet, kuten hiiri, USB-tikku tai tulostin. Jos kannettava tietokone käynnistyy tietyn laitteen poistamisen jälkeen, se voi tarkoittaa, että laitteessa on ongelma. Yritä yhdistää se toiseen kannettavaan tietokoneeseen tai vaihda se.

3. Suorita Hard Reset

Kun kannettava tietokone juuttuu silmukkaan tai sen ohjelmisto jumiutuu, ongelman voi joskus korjata tekemällä hard reset. Kova nollaus tarkoittaa kannettavan tietokoneen sammuttamista, sen irrottamista virtalähteestä ja akun poistamista (jos mahdollista). Pidä virtapainiketta painettuna vähintään 15 sekuntia. Liitä sitten akku ja virtajohto uudelleen ja yritä käynnistää kannettava tietokone. Tämä prosessi tyhjentää laitteiston jäljellä olevan virran ja nollaa kannettavan tietokoneen järjestelmän.

4. Tarkista näyttö

Jos kannettava tietokone käynnistyy, mutta näyttö pysyy mustana, on mahdollista, että näytössä on ongelma. Tarkista, onko kannettavan tietokoneen näyttö vaurioitunut, likainen tai murtunut. Tarkista myös, onko kannettavan tietokoneen akku asetettu oikein. löysä akku voi estää kannettavan tietokoneen käynnistymisen. Yritä kytkeä kannettava tietokone ulkoiseen näyttöön tai televisioon nähdäksesi, toimiiko kannettavan tietokoneen näyttö oikein. Jos näin on, se voi tarkoittaa, että kannettavan tietokoneen näytössä on ongelma, joka vaatii lisävianmääritystä tai ammattimaista korjausta.

5. Pyydä ammattiapua

Jos kaikki yllä olevat ratkaisut eivät korjaa kannettavaa tietokonetta, se saattaa olla tarpeen viedä ammattiteknikolle. He voivat diagnosoida ja korjata kaikki laitteisto-ongelmat, kuten viallisen emolevyn, huonon RAM-muistin tai paistetun virtalähteen. Älä yritä avata tai korjata kannettavaa tietokonetta itse, varsinkaan jos se on vielä takuun alainen, sillä se voi mitätöidä takuun ja aiheuttaa lisävaurioita laitteelle.

UKK

1. Miksi kannettava tietokone ei käynnisty, vaikka se olisi kytkettynä ja ladattu täyteen?

On mahdollista, että kannettavan tietokoneen akku ei lataudu tai se on viallinen. Kokeile irrottaa akku ja käynnistää kannettava tietokone pelkällä laturilla. Jos se toimii, sinun on ehkä vaihdettava akku. Vaihtoehtoisesti se voi olla laitteisto-ongelma, ja ammattiteknikon on tarkistettava kannettava tietokone.

2. Kannettava tietokone käynnistyy, mutta ei käynnisty. Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos kannettava tietokone on jumissa käynnistysnäytössä tai jumiutuu käynnistyksen aikana, yritä käynnistää se uudelleen ja painaa F8-näppäintä toistuvasti, kunnes Advanced Boot Options -valikko tulee näkyviin. Valitse sieltä ”Vikasietotila” käynnistääksesi kannettavan tietokoneen minimaalisilla ohjaimilla ja ohjelmistoilla. Jos se käynnistyy vikasietotilassa, saatat joutua tekemään vianmäärityksen tai poistamaan joitain ohjelmistoja tai ohjaimia, jotka aiheuttavat ongelman.

3. Voiko virus estää kannettavan tietokoneen käynnistymisen?

On epätodennäköistä, että virus voi estää kannettavan tietokoneen käynnistymisen. Virus voi kuitenkin aiheuttaa järjestelmän jäätymisen tai hidastaa kannettavaa tietokonetta, jolloin se voi näyttää siltä, ​​että se ei käynnisty. Tässä tapauksessa on parasta yrittää korjata virusongelma ennen kannettavan tietokoneen laitteiston vianetsintää.

4. Voiko virtapiike vahingoittaa kannettavaa tietokonettani?

Kyllä, virtapiike voi vahingoittaa kannettavan tietokoneen laitteistoa, erityisesti virtalähdettä tai emolevyä. On suositeltavaa käyttää ylijännitesuojaa tai vara-akkua suojaamaan kannettavaa tietokonetta virranvaihteluilta.