Miten tipata Yhdysvalloissa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Yhdysvalloissa – juomarahan eli tipin määrä

Tipin jättäminen on tavanomainen käytäntö Yhdysvalloissa. Se osoittaa arvostusta hyvästä palvelusta ja varmistaa, että palvelualan työntekijät saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään. Tippauksen etiketti voi kuitenkin olla hämmentävää sekä paikallisille että vierailijoille. Tässä oppaassa kerromme tippaamisen perusteista Yhdysvalloissa ja annamme vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Milloin antaa tippiä

Yhdysvalloissa juomarahaa odotetaan erilaisissa palveluun liittyvissä tilanteissa. Joitakin yleisiä skenaarioita, joissa juomaraha on tavallista, ovat:

  • Ravintolat: Tipi 15-20 % laskun kokonaissummasta ennen veroja.
  • Baarit: 15-20% kokonaislaskusta tai 1 dollari per juoma.
  • Taksi- tai kyytipalvelu: 15-20 % kokonaishinnasta.
  • Hotellin henkilökunta: 1-2 dollaria per pussi, siivousmaksu 2-5 dollaria per yö.
  • Salonit ja kylpylät: 15-20 % palvelun hinnasta.

2. Vinkkien antaminen

Kun annat tippiä, on tärkeää tehdä se ystävällisesti ja huomaamattomasti. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Laske juomaraha summan perusteella ennen veroja.
  • Kortilla maksettaessa on tapana jättää tippi käteisellä. Monet laitokset tarjoavat kuitenkin nyt mahdollisuuden lisätä tippiä luotto-/pankkikorttitapahtumaan.
  • Jos saat poikkeuksellista palvelua, harkitse ylimääräisten juomarahojen antamista osoittaaksesi kiitollisuutesi.
  • Muista aina kiittää palveluntarjoajaa heidän ponnisteluistaan.

3. Tippausten antaminen ryhmissä

Ryhmässä syödessä juomaraha on tapana laskea prosenttiosuutena kokonaislaskusta ennen veroja ja jakaa se sitten tasaisesti kaikkien ryhmän jäsenten kesken. Tämä varmistaa palkkion oikeudenmukaisen jakautumisen ottaen huomioon jokaisen tilauksen kustannukset.

4. Usein kysytyt kysymykset

K: Onko tippuminen pakollista Yhdysvalloissa?

Ei, juomaraha ei ole lain mukaan pakollista. Se on kuitenkin laajalti yhteiskunnallinen tapa, ja palvelualan työntekijät luottavat juomarahaan merkittävänä osan tuloistaan. Jos et anna tippiä, sinua voidaan pitää töykeänä tai välinpitämättömänä.

K: Mitä tapahtuu, jos minulla on huono kokemus palvelusta?

Jos kohtaat huonon palvelun, siitä yleensä odotetaan silti jäävän juomarahaa, vaikka summaa voidaan muuttaa palvelun laadun mukaan. Jos palvelu oli poikkeuksellisen kauheaa, harkitse kokemuksesi puhumista esimiehen tai esimiehen kanssa.

K: Onko olemassa tilanteita, joissa tippiä ei tarvita?

Vaikka juomaraha on tavallista useimmissa huoltotilanteissa, on muutamia poikkeuksia, joissa sitä ei ehkä ole odotettavissa. Tällaisia ​​ovat tyypillisesti itsepalveluyritykset tai joissa juomaraha on jo sisällytetty laskuun (tarkista palvelumaksu tai juomaraharivi kuitista).

Muista, että tippojen antamisen hallinta osoittaa arvostustasi hyvää palvelua kohtaan ja auttaa tukemaan palvelualan työntekijöiden toimeentuloa Yhdysvalloissa. Noudattamalla näitä ohjeita ja huomioimalla usein kysytyt kysymykset voit navigoida juomarahaetiketissä luottavaisin mielin.