Miten Da Vinci kuoli? Leonardo da Vincin salaperäinen kuolema

Leonardo da Vinci on ehkä yksi lahjakkaimmista yksilöistä ihmiskunnan historiassa. Hänen taideteoksiaan, keksintöjään ja kirjoituksiaan on tutkittu ja ihailtu vuosisatojen ajan. Hänen elämänsä kuitenkin päättyi 2. toukokuuta 1519 67-vuotiaana jättäen jälkeensä joukon kysymyksiä ja teorioita hänen salaperäisestä kuolemastaan.

Huolimatta siitä, että Leonardo da Vinci oli luovuutensa ja älynsä huipulla, hänen kuolemaansa ei dokumentoitu hyvin. Siksi historioitsijat, tutkijat ja tutkijat ovat keskustelleet vuosien ajan hänen kuolemansa mahdollisista syistä.

Teorioita ja spekulaatioita

Jotkut suosituista teorioista ja spekulaatioista Leonardo da Vincin kuoleman syystä ovat:

1. Aivohalvaus

Yksi yleisimmistä teorioista on, että Leonardo da Vinci kuoli aivohalvaukseen. Tämä perustuu suurelta osin kertomuksiin hänen viimeisistä vuosistaan, jolloin hänen tiedettiin kokeneen useita terveysongelmia, kuten käsien vapinaa, kävelyvaikeuksia, puhehäiriöitä ja yleistä heikkoutta muiden aivohalvauksen oireiden ohella.

2. Eturauhassyöpä

Toinen suosittu teoria on, että Leonardo da Vinci kuoli eturauhassyöpään, sairauteen, jota hänen aikanaan ei ymmärretty hyvin. Hänen jäänteidensä tutkiminen vuonna 2016 viittasi siihen, että siellä oli oireita, jotka voisivat viitata eturauhassyövän diagnoosiin.

3. Myrkytys

On myös salaliittoteoria, joka viittaa siihen, että Leonardo da Vinci myrkytettiin hänen kilpailijansa Michelangelon tai muun vihollisen toimesta. Mitään konkreettista näyttöä tämän teorian tueksi ei kuitenkaan ole.

4. Muut mahdolliset syyt

Muita mahdollisia syitä Leonardo da Vincin kuolemaan voivat olla malaria, keuhkokuume, munuaissairaus tai sydän- ja verisuonisairaus, jotka kaikki olivat yleisiä hänen aikanaan.

UKK

K. Oliko merkkejä rikoksesta?

V. Leonardo da Vincin jäänteiden tutkiminen vuonna 2016 ei paljastanut selkeitä todisteita rikoksesta. Mitään viitteitä ruumiiseen kohdistuneesta väkivallasta tai traumasta ei ollut.

K. Onko Leonardo da Vincin kuoleman syy koskaan vahvistettu?

V. Valitettavasti asianmukaisten asiakirjojen puuttumisen vuoksi on mahdotonta vahvistaa lopullisesti Leonardo da Vincin kuoleman syytä.

K. Milloin Leonardo da Vincin kuolemasta ilmoitettiin?

V. Uskotaan, että Leonardo da Vincin kuolemasta julkistettiin laajalti vasta muutama päivä hänen kuolemansa jälkeen.

K. Mitkä olivat Leonardo da Vincin viimeiset sanat?

V. Ei tiedetä, mitkä olivat Leonardo da Vincin viimeiset sanat. Hänen viimeisistä hetkistään tai hänen mahdollisesti puhumistaan ​​viimeisistä sanoista ei ole luotettavaa dokumentaatiota.

Johtopäätös

Leonardo da Vincin salaperäinen kuolema on edelleen arvoitus tähän päivään asti. Erilaisista teorioista ja spekulaatioista huolimatta ei ole lopullista vastausta siihen, mikä aiheutti hänen ennenaikaisen kuolemansa. Siitä huolimatta hänen panoksensa taiteeseen, tieteeseen ja ihmistietoon innostaa ja kiehtoo ihmisiä kaikkialla maailmassa.