Miten lopettaa kuorsaus? 5 tapaa ja vinkkiä

Kuorsaus on yleinen ongelma, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Se ei vain häiritse untasi, vaan myös häiritsee ympärilläsi olevien unta. Jos olet kyllästynyt kuorsaukseen ja haluat nukkua yösi rauhassa, tässä on 5 todistettua tapaa lopettaa kuorsaus tänä yönä:

1. Nuku kyljelläsi

Kun nukut selällään, kurkun lihakset rentoutuvat ja supistavat hengitysteitä. Tämä aiheuttaa tärinää (kuorsausta) hengitettäessä. Vierellään nukkuminen voi auttaa estämään tämän ongelman. Voit kannustaa nukkumaan kyljessä käyttämällä vartalotyynyä tai asettamalla tennispallon sukkaan ja kiinnittämällä sen yöpaidan selkään.

2. Säilytä terve paino

Ylipaino voi edistää kuorsausta, koska se voi johtaa ylimääräiseen kudosten muodostumiseen kurkussasi. Laihduttaminen ruokavalion ja liikunnan avulla voi auttaa lievittämään tätä ongelmaa.

3. Harjoittele hyviä nukkumistapoja

Riittävä levollinen uni voi auttaa vähentämään kuorsausta. Noudata säännöllistä uniaikataulua, vältä kofeiinia ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa ja varmista, että nukkumisympäristösi on hiljainen, pimeä ja viileä.

4. Lopeta tupakointi

Tupakointi ärsyttää kurkkusi kudoksia, mikä voi edistää kuorsausta. Tupakoinnin lopettaminen voi parantaa yleistä terveyttäsi ja lopettaa kuorsauksen.

5. Käytä kuorsauksen estolaitteita

Markkinoilla on erilaisia ​​kuorsauksen estolaitteita, joita voit kokeilla, mukaan lukien nenäliuskat, suulaitteet ja CPAP-koneet. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mikä vaihtoehto voi olla sinulle oikea.

UKK

K. Mikä aiheuttaa kuorsauksen?

V. Kuorsaus johtuu tärinästä kurkussa, kun ilma virtaa kapeneneiden ilmakanavien läpi unen aikana. Tämä voi johtua useista tekijöistä, kuten ylipainosta, selällään nukkumisesta ja alkoholin juomisesta ennen nukkumaanmenoa.

K. Voiko kuorsaus olla merkki vakavammasta terveysongelmasta?

V. Kyllä, kuorsaus voi olla oire uniapneasta, vakavasta unihäiriöstä, joka voi johtaa korkeaan verenpaineeseen, sydänsairauksiin ja muihin terveysongelmiin. Jos kuorsaukseen liittyy toistuvia hengityskatkoja, hengästymistä tai tukehtumista unen aikana, sinun tulee hakeutua lääkäriin.

K. Voiko nukkumisasennon vaihtaminen todella lopettaa kuorsauksen?

V. Kyllä, kyljelläsi nukkuminen selän sijasta voi auttaa pitämään hengitystiet auki ja ehkäisemään kuorsausta. Voit käyttää vartalotyynyä tai tukea itseäsi tyynyillä ylläpitääksesi makuuasennon.

K. Voivatko kuorsauksen estolaitteet todella auttaa?

V. Kyllä, kuorsausta ehkäisevät laitteet, kuten nenänauhat tai suulaitteet, voivat auttaa joitakin ihmisiä lopettamaan kuorsauksen. On kuitenkin tärkeää keskustella lääkärisi kanssa ennen minkään laitteen kokeilemista varmistaaksesi, että se on turvallinen ja tehokas sinulle.

K. Voiko painonpudotus todella vaikuttaa kuorsaukseen?

V. Kyllä, ylipaino voi edistää kuorsausta, koska se voi johtaa ylimääräiseen kudosten muodostumiseen kurkussa. Laihduttaminen ruokavalion ja liikunnan avulla voi auttaa lievittämään tätä ongelmaa.

Näiden viiden todistetun tavan lopettaa kuorsaaminen avulla voit vihdoin sanoa hyvästit unettomille öille ja herätä virkeänä ja nuorempana. Kokeile heitä ja ala nauttia paremmasta unesta jo tänään!