Miten unohtaa ihastus – 10 toimivaa strategiaa

Murskaaminen voi olla jännittävää ja jännittävää, mutta se voi myös olla uuvuttavaa ja turhauttavaa, jos tunteeseen ei vastata. Ihastuksesta eteenpäin siirtyminen voi olla vaikeaa, mutta se on välttämätöntä henkisen ja emotionaalisen hyvinvoinnin kannalta. Tässä on 10 todistettua strategiaa, jotka voivat auttaa sinua unohtamaan ihastuksesi ja jatkamaan eteenpäin:

  1. Rajoita yhteydenottoa: Vältä tarpeetonta kontaktia ihastuksesi kanssa, kuten tekstiviestejä tai sosiaalisen median vuorovaikutusta. Jos mahdollista, yritä rajoittaa vuorovaikutustasi ammatti- tai ryhmäasetuksiin.
  2. Keskity itseesi: Keskity omiin kiinnostuksen kohteisiisi ja harrastuksiisi. Löydä uusi harrastus tai toiminta, josta pidät ja sitoudu siihen.
  3. Hae tukea: Ota yhteyttä ystäviin ja perheeseen saadaksesi henkistä tukea. Voi olla hyödyllistä puhua tunteistasi jollekin ja saada neuvoja siitä, miten voit edetä.
  4. Pysy kiireisenä: Pidä itsesi kiireisenä töissä, koulussa tai muissa toimissa. Tämä voi auttaa viemään mielesi pois ihastuksestasi ja estää sinua ajattelemasta niitä.
  5. Harjoittele itsehoitoa: Pidä huolta itsestäsi syömällä hyvin, treenaamalla säännöllisesti ja nukkumalla riittävästi. On tärkeää priorisoida omaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia.
  6. Tutustu uusiin ihmissuhteisiin: Harkitse seurustelua ja uusien ihmisten tapaamista. Tämä voi auttaa sinua näkemään, että siellä on muita mahdollisia romanttisia kiinnostuksen kohteita.
  7. Mieti tilannetta: Ota aikaa miettiäksesi ihastustasi ja sitä, miltä sinusta tuntuu. Mieti syitä, miksi voisi olla parasta jatkaa eteenpäin.
  8. Pitää päiväkirjaa: Kirjoita ajatuksesi ja tunteesi päiväkirjaan. Tämä voi olla terapeuttinen tapa käsitellä tunteitasi ja saada perspektiiviä.
  9. Harjoittele mindfulnessia: Käytä meditaatiota tai muita mindfulness-tekniikoita pysyäksesi läsnä ja keskittyäksesi nykyhetkeen. Tämä voi auttaa estämään menneiden tai tulevien tapahtumien märehtimisen.
  10. Aseta rajat: Aseta rajat ihastuksesi kanssa välttääksesi turhat kontaktit tai yhteydenotot. Ole selkeä aikeistasi ja pidä kiinni rajoistasi.

UKK:

K: Kuinka kauan kestää päästä yli ihastuksesta?

V: Se vaihtelee henkilöittäin, mutta voi kestää useista viikoista useisiin kuukausiin siirtyä ihastumisesta.

K: Entä jos ihastukseni on ystävä?

V: Voi olla haastavaa siirtyä eteenpäin ystäväihastuksesta, mutta on tärkeää asettaa rajat ja rajoittaa kontakteja tarvittaessa. Ystävyys on mahdollista säilyttää, mutta voi kestää jonkin aikaa ja etäisyyttä romanttiseen eteenpäin siirtymiseen.

K: Pitäisikö minun kertoa ihastumiselleni, miltä minusta tuntuu?

V: Se riippuu tilanteesta ja tunteistasi. Jos tunnet olosi mukavaksi ja uskot, että se on riskin arvoinen, voit kertoa ihastuksesi tunteistasi. Varaudu kuitenkin hylkäämisen mahdollisuuteen ja mahdolliseen vaikutukseen ystävyyteen. On tärkeää olla rehellinen itselleen ja harkita omaa emotionaalista hyvinvointiasi ennen päätöksentekoa. Käyttämällä näitä strategioita ja tekniikoita voit unohtaa ihastuksesi ja siirtyä kohti kirkkaampia ja onnellisempia mahdollisuuksia. Muista pitää huolta itsestäsi ja priorisoida omaa kasvuasi ja onnellisuuttasi.