Miten saada hikka pois – 10 tapaa päästä eroon hikasta

Pidätkö hikkausta ärsyttävänä ja turhauttavana? Hikka voi ilmaantua odottamatta, ja se voi olla ärsyttävää, varsinkin jos se jatkuu pitkään. Jos olet kyllästynyt kokemaan hikkausta, älä huoli. on olemassa lukuisia todistettuja menetelmiä niiden vähentämiseksi. Tässä on kymmenen todistettua tapaa päästä eroon hikkauksesta nopeasti.

1. Pidätä hengitystäsi

Kun pidätät hengitystäsi, hiilidioksiditasot kehossasi lisääntyvät, jolloin voit rentoutua ja lopettaa hikkauksen.

2. Juo vettä nopeasti

Ehkä tunnetuin tapa parantaa hikkausta on juoda lasillinen vettä välittömästi. Veden juominen vaatii eri hermoimpulssien ja lihasten harmonisointia, mikä voi lievittää hikkausta.

3. Juo vettä hitaasti

Toinen tapa lopettaa hikka on juoda pieniä kulauksia vettä. Veden ansiosta pallea saa vauhtinsa takaisin, mikä lopulta lopettaa hikkauksen.

4. Niele kidesokeria

Lusikallisen sokeria nieleminen voi auttaa lievittämään hikkausta. Sen rakeinen rakenne auttaa palauttamaan ärtyneitä lihaksia, ja sen makea maku voi rentouttaa hermoja, jotka ovat vastuussa pallean hallinnasta.

5. Hengitä paperipussiin

Hitaasti paperipussiin hengittäminen rikastaa kehon hiilidioksiditasoa, mikä voi auttaa lievittämään hikkausta.

6. Kurlaa jäiisellä vedellä

Äkillinen kylmän ilman henkäys voi auttaa katkaisemaan hikkakierteen. Jäisen veden juominen tai kurlaaminen sen sisällä voi auttaa rentoutumaan lihaksissa ja pysäyttämään hikkauksen.

7. Paina kevyesti nenääsi juoessasi vettä

Hengitysteiden hellävarainen rajoittaminen juomalla vettä nenäsi puristuksissa voi auttaa korjaamaan hikkaa aiheuttavan epäsäännöllisen lihaskouristuksen.

8. Syö lusikallinen maapähkinävoita

Tämä erityinen hoito toimii samalla tavalla kuin kidesokerin nieleminen. Sen tahmea koostumus voi auttaa rentouttamaan pallean lihaksia ja pysäyttämään hikkauksen.

9. Vedä polvesi rintaan asti

Polvien halaaminen rintaa vasten mahdollistaa rintaontelon hieman kohoamisen, mikä vähentää hikkaa aiheuttavaa alaspäin suuntautuvaa painetta.

10. Ota lämmin suihku

Kuuma suihku voi auttaa parantamaan verenkiertoa, jolloin lihakset rentoutuvat ja helpottavat hikkausta.

UKK:

K: Miksi ihmisillä on hikkaa?

Ihmiset saavat hikkaa pallealihaksen tahattomien supistusten vuoksi, mikä on välttämätöntä hengityksessä. Hikka syntyy, kun pallea supistuu äkillisesti, jolloin ilma virtaa kurkunpään sisään ja iskee äänihuuliin, mikä laukaisee hikan äänen.

K: Onko hikka vaarallista?

Hikka kestää yleensä vain muutaman minuutin, eivätkä ne yleensä ole vaarallisia. Jos sinulla on kuitenkin jatkuva hikka yli 48 tuntia, hakeudu lääkärin hoitoon.

K: Voiko hikka olla merkki vakavasta tilasta?

Harvinaisissa tapauksissa pitkittynyt hikka voi olla merkki taustalla olevasta sairaudesta. Tämä tila voi sisältää gastroesofageaalisen refluksitaudin tai keskushermoston vajaatoiminnan. Jos sinulla on jatkuvaa hikkausta, sinun tulee kääntyä lääkärin puoleen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hikka on yleistä ja usein vaaratonta. Jatkuva hikka voi kuitenkin olla turhauttavaa ja aiheuttaa epämukavuutta. Käytä yllä mainittuja todistettuja tekniikoita päästäksesi eroon hikkastasi nopeasti. Jos hikkasi jatkuu liian pitkään tai siihen liittyy muita oireita, varmista, että hakeudut lääkäriin.