Miten saada kynnet kasvamaan – 10 vinkkiä

Miten saada kynnet kasvamaan – 10 vinkkiä

Terveet kynnet eivät ole vain esteettisesti miellyttävät, vaan myös osoitus hyvästä yleisestä terveydestä. Tässä on kymmenen vinkkiä terveen kynsien kasvun edistämiseen:

  1. Pysy nesteytyksessä: Riittävä veden juonti on ratkaisevan tärkeää kynsien terveydelle, koska kuivuminen voi johtaa hauraisiin, heikkoihin kynsiin. Pyri juomaan vähintään 8 lasillista vettä joka päivä.
  2. Syödä tasapainoisesti: Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti ravintoaineita, kuten biotiinia, E- ja C-vitamiinia sekä proteiinia, voi auttaa parantamaan kynsien terveyttä. Sisällytä aterioihisi ruokia, kuten munia, pähkinöitä, kalaa ja lehtivihanneksia.
  3. Pidä kynnet puhtaina ja kuivina: Puhdista kynnet säännöllisesti ja pidä ne kuivina estääksesi bakteeri- ja sieni-infektiot.
  4. Leikkaa kynnet säännöllisesti: Säännöllinen kynsien leikkaaminen auttaa estämään murtumia ja edistää niiden kasvua. Varmista, että viilaa yhteen suuntaan halkeamisen estämiseksi.
  5. Kosteuttaa kynsinauhoja: Kynsinauhojen kosteuttaminen laadukkaalla kynsinauhoöljyllä auttaa kosteuttamaan ja ravitsemaan niitä, mikä puolestaan ​​edistää tervettä kynsien kasvua.
  6. Suojaa kynnesi: Vältä altistamasta kynsiäsi voimakkaille kemikaaleille ja käytä käsineitä puhdistaessasi tai peseessäsi astioita.
  7. Vältä kynsien puremista: Kynsien pureskelu on yleinen tapa, joka voi heikentää kynsiä ja lisätä infektioriskiä.
  8. Vältä kynsilakanpoistoainetta: Kynsilakanpoistoaine voi kuivata kynnet, mikä aiheuttaa haurautta ja halkeilua. Harkitse asetonittoman kynsilakanpoistoaineen käyttöä tai kokeile luonnollisia kynsilakkavaihtoehtoja.
  9. Hieronta kynnet: Kynsien hieronta auttaa parantamaan verenkiertoa ja stimuloi kynsien kasvua. Käytä kevyesti pyörivin liikkein ravitsevalla öljyllä, kuten kookos- tai jojobaöljyllä.
  10. Ota lisäravinteet: Lisäravinteet, kuten biotiini, E-vitamiini ja kalaöljy, voivat edistää kynsien terveyttä ja kasvua. Keskustele lääkärisi kanssa ennen lisäravinteiden käyttöä.

UKK

Mikä on biotiini ja miten se hyödyttää kynsien terveyttä?

Biotiini on eräänlainen B-vitamiini, jolla on ratkaiseva rooli terveiden hiusten, ihon ja kynsien kasvussa. Se auttaa parantamaan kynsien paksuutta, vähentämään haurautta ja halkeilua sekä edistämään kynsien yleistä terveyttä.

Voiko kynsilakka vaikuttaa kynsien terveyteen?

Kynsilakka voi olla hauska lisävaruste tai peitto, mutta pitkäaikainen käyttö, erityisesti asetonipohjaisen lakanpoistoaineen tai liian voimakkaiden kemikaalien kanssa, voi vahingoittaa kynsiä. Harkitse luonnonmukaisten kynsilakkavaihtoehtojen käyttöä ja anna kynsillesi tauko lakkauksen välillä.

Sopiiko kynsinauhojen leikkaaminen?

Kynsinauhojen leikkaamista ei yleensä suositella, koska ne suojaavat kynsipohjaa bakteereilta ja infektioilta. Harkitse sen sijaan niiden työntämistä takaisin varovasti kynsinauhojen työntölaitteella tai laadukkaan kynsinauhoöljyn käyttöä pehmentämään ja kosteuttamaan niitä.