Miten säästää puhelimen akkua – 10 vinkkiä

Miten säästää puhelimen akkua – 10 vinkkiä

On turhauttavaa, kun puhelimen akku tyhjenee keskellä päivää. Onneksi on olemassa joitain helppoja asioita, joiden avulla voit pidentää akun käyttöikää. Tässä on 10 vinkkiä, joita voit kokeilla:

1. Himmeä näyttösi

Yksi suurimmista akun kuluttajista on puhelimen näyttö. Näytön himmentäminen voi merkittävästi pidentää akun käyttöikää. Voit myös ottaa automaattisen kirkkauden käyttöön säätääksesi näytön kirkkautta ympäröivän valaistuksen perusteella.

2. Poista tarpeettomat ilmoitukset käytöstä

Puhelimesi jokaisen sovelluksen ilmoitukset voivat kuluttaa akun käyttöikää nopeasti. Ilmoitusten poistaminen käytöstä sovelluksilta, joista et tarvitse välittömiä päivityksiä, voi säästää akkua.

3. Sulje Käyttämättömät sovellukset

Sovellusten käyttäminen taustalla voi myös lyhentää puhelimen akun käyttöikää. Sellaisten sovellusten sulkeminen, joita et tällä hetkellä käytä, voi säästää akkua.

4. Poista Bluetooth ja Wi-Fi käytöstä, kun niitä ei käytetä

Bluetooth ja Wi-Fi voivat tyhjentää puhelimesi akun, vaikka sitä ei käytetä. Näiden ominaisuuksien poistaminen käytöstä voi säästää akun käyttöikää.

5. Käytä lentokonetilaa, kun mahdollista

Jos olet alueella, jossa matkapuhelinverkon vastaanotto on huono, puhelimellasi on vaikeuksia ylläpitää yhteyttä. Lentokonetilan käyttäminen tällaisissa tilanteissa voi auttaa vähentämään akun kulumista.

6. Vältä äärimmäisiä lämpötiloja

Puhelimen altistaminen äärimmäisille lämpötiloille voi lyhentää sen akun käyttöikää. Yritä välttää puhelimen altistamista äärimmäiselle kuumuudelle tai kylmälle.

7. Poista Sijaintipalvelut käytöstä

Sijaintipalvelut voivat käyttää GPS:ää, matkapuhelindataa ja muita resursseja, jotka voivat kuluttaa puhelimesi akkua. Sijaintipalvelujen poistaminen käytöstä voi säästää akun käyttöikää.

8. Käytä virransäästötilaa

Virransäästötila voi pidentää puhelimen akun kestoa poistamalla käytöstä tietyt ominaisuudet ja vähentämällä suorituskykyä. Voit ottaa virransäästötilan käyttöön puhelimen asetuksista.

9. Käytä tummaa tilaa

Tumma tila voi vähentää akun kulumista käyttämällä mustaa taustaa kirkkaan taustan sijaan. Monet sovellukset tarjoavat nyt tumman tilan.

10. Tarkkaile akun käyttöäsi

Puhelimesi asetuksista voi nähdä, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua. Akun käytön seuranta voi auttaa sinua tunnistamaan sovellukset tai asetukset, jotka kuluttavat liikaa akkua.

UKK

1. Kuinka voin poistaa sovelluksen ilmoitukset käytöstä?

Voit poistaa sovelluksen ilmoitukset käytöstä puhelimen asetuksista. Siirry puhelimesi asetuksiin, sitten ilmoituksiin ja etsi sovellus, jonka ilmoitukset haluat poistaa käytöstä.

2. Mikä on virransäästötila?

Virransäästötila on monien puhelimien ominaisuus, joka auttaa pidentämään akun käyttöikää poistamalla käytöstä tietyt ominaisuudet ja vähentämällä suorituskykyä. Voit ottaa virransäästötilan käyttöön puhelimen asetuksista.

3. Voinko silti vastaanottaa puheluita ja tekstiviestejä lentokonetilassa?

Ei, lentokonetila poistaa käytöstä kaiken matkapuhelin-, Wi-Fi- ja Bluetooth-viestinnän. Et voi lähettää tai vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä lentokonetilassa.

4. Kuinka valvon akun käyttöä?

Voit seurata akun käyttöä puhelimen asetuksista. Siirry asetuksiin ja valitse sitten akku, ja sinun pitäisi nähdä erittely siitä, mitkä sovellukset kuluttavat eniten akkua.

5. Miten tumma tila säästää akun käyttöikää?

Tumma tila voi säästää akun käyttöikää käyttämällä mustaa taustaa kirkkaan taustan sijaan. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä enemmän se kuluttaa akkua.

6. Voivatko sijaintipalvelut tyhjentää puhelimeni akun?

Kyllä, sijaintipalvelut voivat käyttää GPS:ää, matkapuhelindataa ja muita resursseja, jotka voivat kuluttaa puhelimesi akkua. Sijaintipalvelujen poistaminen käytöstä voi säästää akun käyttöikää.

7. Kuinka voin sammuttaa sijaintipalvelut?

Voit poistaa sijaintipalvelut käytöstä puhelimen asetuksista. Siirry asetuksiin, sitten sijaintiin ja poista sijaintipalvelut käytöstä.

8. Kuinka otan automaattisen kirkkauden käyttöön?

Voit ottaa automaattisen kirkkauden käyttöön puhelimen asetuksista. Siirry asetuksiin, näytä ja ota automaattinen kirkkaus käyttöön.

9. Pitäisikö minun pitää puhelin kytkettynä koko ajan?

Ei. Puhelimen pitäminen kytkettynä koko ajan voi itse asiassa lyhentää sen akun käyttöikää. Yritä ladata sitä vain tarvittaessa, äläkä anna sen tyhjentyä kokonaan ennen lataamista.

10. Mistä tiedän, että minun on vaihdettava puhelimen akku?

Jos puhelimesi akun käyttöikä näyttää huomattavasti lyhyemmältä kuin se oli, voi olla aika vaihtaa akku. Voit viedä sen korjaamoon tai ottaa yhteyttä valmistajaan vaihtoa varten.