Miten selvitä erosta – 10 strategiaa

Erot voivat olla uskomattoman tuskallisia, jolloin tunnet itsesi tuhoutuneeksi ja yksinäiseksi. Erosta toipuminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa strategioita, joita voit toteuttaa auttaaksesi sinua parantumaan ja jatkamaan eteenpäin. Tässä on 10 todistettua strategiaa, jotka voivat auttaa sinua selviytymään erosta:

 1. Salli itsesi surra
 2. Anna itsellesi lupa tuntea tunteitasi täysin. Itke tarvittaessa ja ilmaise tunteesi luotettavalle ystävälle tai perheenjäsenelle. Yritä välttää tukahduttamasta tunteitasi, koska se voi johtaa lisää stressiin, ahdistukseen ja masennukseen.

 3. Pidä huolta fyysisestä terveydestäsi
 4. Keskity fyysiseen hyvinvointiisi syömällä terveellisesti, harrastamalla säännöllistä liikuntaa ja nukkumalla riittävästi. Tämä auttaa sinua selviytymään stressistä ja ylläpitämään yleistä hyvinvointia.

 5. Keskity harrastuksiin ja etuihin
 6. Kanavoi energiasi harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteihin, jotka tuovat sinulle iloa. Tämä auttaa miehittämään mieltäsi ja antamaan sinulle täyttymyksen tunteen.

 7. Kokeile uusia asioita
 8. Erot voivat luoda mahdollisuuden kasvuun ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Yritä oppia uusia taitoja, hankkia uusia harrastuksia tai matkustaa uusiin paikkoihin.

 9. Harjoittele mindfulnessia ja meditaatiota
 10. Meditaatio ja mindfulness ovat tehokkaita työkaluja stressin vähentämiseen ja emotionaalisen tasapainon edistämiseen. Käytä 5-10 minuuttia joka päivä harjoitellaksesi syvää hengitystä ja meditaatiota.

 11. Hanki tukea läheisiltäsi
 12. On tärkeää ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka välittävät sinusta. Keskustele ystävien ja perheen kanssa ja harkitse terapiaa, jos tarvitset sitä. Joskus tuore näkökulma ammattilaiselta voi auttaa sinua paranemaan nopeammin.

 13. Vältä hyppäämästä uuteen suhteeseen
 14. Anna itsellesi aikaa parantua ennen uuteen suhteeseen ryhtymistä. Uuteen suhteeseen kiirehtiminen ennen kuin olet valmis voi aiheuttaa lisää sydänsuruja ja emotionaalista stressiä.

 15. Vältä negatiivista itsepuhetta
 16. Älä syytä itseäsi tai puhu negatiivisesta itsestään. On tärkeää olla lempeä itsellesi ja osoittaa itsellesi myötätuntoa. Muista, että paraneminen ja toipuminen vie aikaa.

 17. Päästä irti kaikesta vihasta tai kaunasta
 18. Viha ja katkeruus voivat pidätellä sinua ja estää sinua siirtymästä eteenpäin. Yritä parhaasi antaaksesi anteeksi exällesi ja keskity omaan paranemisprosessiisi.

 19. Usko itseesi
 20. Usko itseesi ja kykyysi parantua ja mennä eteenpäin. Luota siihen, että paranet ja vahvistut prosessin aikana.

UKK

K: Kuinka kauan kestää parantuminen eron jälkeen?

V: Paranemisprosessi vaihtelee yksilön ja eroon liittyvien olosuhteiden mukaan. Täysin paraneminen voi kestää useista kuukausista vuoteen tai enemmän.

K: Onko ok olla vihainen tai katkera eron jälkeen?

V: Kyllä, on luonnollista olla vihainen tai katkera eron jälkeen. On kuitenkin tärkeää päästää irti näistä negatiivisista tunteista ja keskittyä omaan paranemisprosessiisi.

K: Pitäisikö minun pitää yhteyttä exääni?

V: On parasta välttää kontaktia exän kanssa jonkin aikaa, kunnes olet täysin parantunut ja jatkanut eteenpäin. Näin voit keskittyä omaan paranemisprosessiisi ilman lisättyjä häiriötekijöitä tai emotionaalista stressiä.

K: Kuinka voin pysyä motivoituneena paranemisprosessin aikana?

V: Keskity tavoitteisiisi ja pidä itsesi motivoituneena kanavoimalla energiasi harrastuksiin ja kiinnostuksen kohteisiisi, jotka tuovat sinulle iloa. Pysy yhteydessä ystäviin ja perheeseen ja muista ottaa se päivä kerrallaan.

K: Onko tarpeen hakeutua terapiaan eron jälkeen?

V: Terapiaan hakeminen ei ole välttämätöntä kaikille, mutta siitä voi olla apua niille, joilla on vaikeuksia jatkaa eteenpäin tai selviytyä eron aiheuttamasta tunnetuskasta. On tärkeää hakea ammattiapua, jos sinusta tuntuu, ettet pysty selviytymään yksin.