Miten puhdistaa suihkuseinä helposti – lue opas

Suihkun seinien pitäminen puhtaana voi olla pelottava tehtävä, varsinkin jos et tiedä mistä aloittaa. Oikeilla työkaluilla ja tekniikoilla suihkuseinien puhdistaminen voi kuitenkin olla helppoa. Tässä on vaiheittainen opas, joka auttaa sinua pitämään suihkuseinäsi näyttävinä uusilta.

Vaihe 1: Kerää puhdistustarvikkeet

Aloitaksesi sinun on kerättävä seuraavat puhdistustarvikkeet: – hellävarainen puhdistusliuos (kuten seos, jossa on yhtä suuret osat vettä ja etikkaa) – hankausharja tai hankaustyyny – vatsa – mikrokuituliina tai -pyyhe

Vaihe 2: Esipuhdista suihkuseinät

Ennen kuin aloitat hankaamisen, on tärkeää poistaa kaikki irtonaiset roskat suihkun seinistä. Voit tehdä tämän juoksemalla kuumaa vettä seinien yli muutaman minuutin ajan tai huuhtelemalla ne käsisuihkulla. Tämä auttaa poistamaan seinille kertyneen lian tai lian.

Vaihe 3: Käytä puhdistusliuosta

Levitä seuraavaksi puhdistusliuosta suihkuseiniin. Voit tehdä tämän suihkuttamalla sitä suoraan seinille tai levittämällä sitä sienelle tai hankausharjalle. Muista peittää seinien jokainen tuuma ja kiinnitä erityistä huomiota kaikkiin alueisiin, joissa on runsaasti kasaantumia.

Vaihe 4: Hankaa seinät

Kun olet levittänyt puhdistusliuoksen, käytä hankausharjaa tai hankaustyynyä seinien hankaamiseen. Työskentele pienissä osissa, aloittaen seinien yläosasta ja jatkamalla alaspäin. Käytä kovaa painetta, mutta varo naarmuttamasta seiniä tai vahingoittamasta laastia.

Vaihe 5: Huuhtele ja pyyhi

Kun olet hankaanut seinät, huuhtele ne huolellisesti kuumalla vedellä. Poista sitten ylimääräinen vesi seinistä vetolastalla. Tämä auttaa estämään vesiläiskiä ja pitämään seinät puhtaina ja kiiltävinä.

Vaihe 6: Kuivaa ja kiillota

Kuivaa lopuksi seinät kokonaan mikrokuituliinalla tai -pyyhkeellä. Tämä auttaa estämään vesiläiskiä ja pitämään seinät uusien näköisinä. Halutessasi voit myös käyttää kiillotussuihketta tai vahaa saadaksesi niille lisää kiiltoa.

UKK

Mikä on paras tapa estää kerääntyminen suihkuseiniin?

Paras tapa estää kerääntymistä suihkuseiniin on puhdistaa ne säännöllisesti. Voit myös käyttää päivittäistä suihkupuhdistusainetta tai levittää vettä hylkivää suihketta estämään saippuavaahtoa ja hometta tarttumasta seiniin.

Voinko käyttää valkaisuainetta suihkun seinien puhdistamiseen?

Valkaisuaine voi olla tehokas poistamaan kovia tahroja ja tappamaan bakteereja. Sitä tulee kuitenkin käyttää varoen, koska se voi olla ankara ja mahdollisesti vahingoittaa tietyntyyppisiä suihkuseiniä. Muista lukea valmistajan ohjeet ja testata pieni, huomaamaton alue ennen kuin käytät valkaisuainetta suihkuseiniin.

Kuinka usein minun tulee puhdistaa suihkun seinät?

On hyvä idea puhdistaa suihkuseinät vähintään kerran viikossa, jotta ne eivät keräänny ja näyttävät uusilta. Riippuen siitä, kuinka usein käytät suihkua ja veden kunnosta, saatat joutua puhdistamaan ne useammin.