Miten puhdistaa suihkupää – suihkuhanan puhdistaminen

Suihkupään puhdistaminen ei ehkä vaikuta ensisijaiselta tehtävältä, mutta se on olennainen askel kylpyhuoneesi pitämiseksi puhtaana ja hygieenisenä. Ajan myötä mineraaliesiintymiä ja kertymiä voi kertyä, mikä tukkii suuttimet ja laskee vedenpainetta. Tässä on vaiheittaiset ohjeet siitä, kuinka voit helposti puhdistaa suihkupääsi ja pitää sen toiminnassa.

Tarvittavat materiaalit

  • Etikka
  • Ruokasooda
  • Muovipussi
  • Vanha hammasharja

Vaiheittainen opas

  1. Täytä muovipussi valkoisella etikalla ja sido se suihkupään suuttimen ympärille. Varmista, että koko suutin on kokonaan upotettu etikkaan.
  2. Jätä pussi paikalleen vähintään tunniksi tai yön yli mineraalien kertymisen vakavuudesta riippuen.
  3. Poista pussi ja hankaa suuttimet varovasti vanhalla hammasharjalla.
  4. Huuhtele suihkupää vedellä ja pyyhi se puhtaalla liinalla.
  5. Jos kerääntyminen jatkuu, sekoita ruokasoodaa ja etikkaa tahnaksi ja levitä sitä suuttimiin. Anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele se sitten pois vedellä ja pyyhi kuivaksi.

UKK

K. Voinko käyttää muita puhdistusaineita kuin etikkaa?

V. Kyllä, voit käyttää sitruunamehua tai sitruunahappoa etikan sijasta. Niillä on samanlaiset ominaisuudet, jotka auttavat liuottamaan mineraalien kertymistä.

K. Voinko purkaa suihkupään puhdistaakseni sen?

A. Se riippuu. Joissakin suihkupäissä on irrotettavat osat, kun taas toiset ovat kiinteitä. Jos suihkupääsi voidaan purkaa, voit puhdistaa jokaisen osan erikseen yllä olevalla menetelmällä. Jos se kuitenkin on korjattu, voit silti puhdistaa sen laittamalla etikalla täytetty muovipussi suuttimen päälle.

K. Kuinka usein minun tulee puhdistaa suihkupää?

V. On suositeltavaa puhdistaa suihkupää vähintään kerran kolmessa kuukaudessa. Jos kuitenkin asut alueella, jossa on kovaa vettä, sinun on ehkä puhdistettava se useammin, esimerkiksi kahden kuukauden välein.

K. Voinko estää mineraalien kertymistä suihkupäähäni?

V. Kyllä, voit. Yksi tapa estää mineraalien kertymistä on käyttää vedenpehmentimiä tai suihkupään suodatinta, joka poistaa kovan veden mineraalit. Lisäksi voit pyyhkiä suihkupään jokaisen käyttökerran jälkeen kuivalla liinalla mineraalien kertymisen vähentämiseksi.

Tämän oppaan avulla suihkupään puhdistamisen tulisi olla kävelyä puistossa. Jatkuva puhdistus lisää veden virtausta ja painetta, mikä antaa sinulle paremman suihkukokemuksen.