Miten aloittaa meditaatio – lue 6 vaihetta

Meditaatiota on harjoitettu vuosisatoja, ja sen hyödyt on dokumentoitu hyvin. Stressin ja ahdistuksen vähentämisestä unen ja keskittymisen parantamiseen meditaation sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi parantaa yleistä hyvinvointiasi. Jos olet uusi meditaation parissa, tässä on vaiheittainen opas meditaation aloittamiseen:

Vaihe 1: Etsi hiljainen tila

Etsi hiljainen tila, jossa sinua ei häiritä. Tämä voi olla olohuoneen, makuuhuoneen tai parvekkeen nurkka. Varmista vain, että se on tila, jossa voit olla mukava ja keskittyä meditaatioosi.

Vaihe 2: Astu mukavasti

Et tarvitse hienoja välineitä meditoimiseen, mutta on tärkeää, että olet mukava. Istu tai makuulle, kumpi on sinulle mukavampaa. Jos istut, istu jalat ristissä tyynyllä tai matolla, selkä suorana ja kädet polvillasi tai sylissäsi.

Vaihe 3: Aseta ajastin

Aseta ajastin meditaatioistunnollesi. Aloita viidestä kymmeneen minuutilla ja pidennä aikaa edistyessäsi. Voit käyttää puhelimesi meditaatiosovellusta tai ajastinta ajan seuraamiseen.

Vaihe 4: Keskity hengitykseesi

Sulje silmäsi ja hengitä syvään sisään nenäsi kautta laskemalla viiteen ja hengitä sitten hitaasti ulos suun kautta laskemalla viiteen. Keskity hengitykseesi ja jos ajatuksesi alkavat vaeltaa, kiinnitä huomiosi varovasti takaisin hengitykseesi.

Vaihe 5: Ole armollinen itsellesi

Meditaatio vaatii harjoittelua, ja se on okei, jos sinun on aluksi vaikea keskittyä. Älä lyö itseäsi tai tunne olosi masentuneeksi. Ole sen sijaan armollinen itsellesi ja tunnusta, että meditaatio on matka, ei määränpää.

Vaihe 6: Jatka harjoittelua

Mitä enemmän meditoit, sitä helpommaksi se tulee. Yritä meditoida samaan aikaan joka päivä rakentaaksesi tapasi. Se voi olla herääessäsi, lounastauolla tai ennen nukkumaanmenoa.

UKK

Kuinka usein minun pitäisi meditoida?

On sinusta kiinni, kuinka usein haluat meditoida. Aloita muutamalla minuutilla päivässä ja lisää aikaa vähitellen. Ihannetapauksessa pyri meditoimaan päivittäin.

Kuinka voin pysyä keskittyneenä meditaation aikana?

Jos ajatuksesi alkavat vaeltaa, älä huoli, se on normaalia. Tuo vain varovasti huomiosi takaisin hengitykseesi. Voit myös kokeilla ohjattuja meditaatioita tai visualisointeja, jotka auttavat sinua pysymään keskittyneenä.

Tarvitsenko erityisiä laitteita meditaatioon?

Ei, et tarvitse erityisiä laitteita meditaatioon. Kuitenkin, jos istut, sinun saattaa olla mukavampaa istua tyynyllä tai matolla.

Entä jos nukun meditaation aikana?

Jos nukahdat meditaation aikana, se on okei. Yritä vain meditoida, kun olet vähemmän väsynyt, tai meditoi istuen makuulla.

Voinko meditoida missä tahansa?

Kyllä, voit meditoida missä tahansa, kunhan sinulla on hiljainen ja mukava tila tehdä sitä.

Muista, että meditaatio on matka, ja mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin saavutat sen. Aloita pienestä, ole armollinen itsellesi ja jatka harjoittelua. Hyvää meditaatiota!