Miten paistaa pihvi – täydellisen pihvin kypsennys

Täydellisen pihvin valmistaminen voi tuntua pelottavalta tehtävältä etenkin niille, jotka ovat uusia keittiössä. Hyvällä tekniikalla, harjoittelulla ja oikeilla työkaluilla kuka tahansa voi kuitenkin luoda täydellisesti kypsennetyn pihvin. Halusitpa sitten harvinaisen, keskikokoisen tai hyvin kypsennetyn, tämän vaiheittaisen oppaan avulla pystyt valmistamaan herkullisen pihvin joka kerta.

Vaihe 1: Oikean lihapalan valitseminen

Ensimmäinen askel täydellisen pihvin valmistuksessa on valita oikea lihapala. On tärkeää valita laadukas pihvi, jonka rakenne on marmoroitu. Etsi pihvejä, jotka ovat noin 1 1/2 tuumaa paksuja, koska ne kypsyvät tasaisemmin. Suosituimmat pihvit ovat ribeye, New York strip, porterhouse ja filet mignon.

Vaihe 2: Pihvin maustaminen

Lisää pihvellesi makua ripottelemalla sen molemmin puolin kosher-suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Voit myös lisätä yrttejä, valkosipulia tai muita mausteita tässä vaiheessa antaaksesi sille enemmän makua. Muista peittää pihvin molemmat puolet mausteella ja taputtele se varovasti alas, jotta se kiinnittyy lihaan. Älä laita liikaa suolaa, sillä se imee kosteuden pois pihvistä.

Vaihe 3: Grillin tai pannun esilämmitys

Esilämmitä grilli tai pannu ennen pihvin kypsentämistä. Kuumenna grillissä keskilämmöllä ja pannulla keskilämmöllä. Varmista, että grilli tai pannu on puhdas ennen käyttöä. Jos käytät pannua, lisää hieman öljyä, ja kun se on kuumennettu, aseta pihvi pannulle. Varmista, että öljy ei savua palaneen maun välttämiseksi.

Vaihe 4: Pihvin kypsennys

Aseta pihvi grilliin tai kuumalle pannulle. Keskiharvinaisen pihvin kohdalla kypsennä pihviä noin 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta ja varmista, että käännät pihviä vain kerran. Jos pidät hyvin kypsästä pihvista, paista sitä 6-7 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarkista, onko pihvi kypsä, testaamalla sen sisälämpötila lihalämpömittarilla. Keskiharvinaisen pihvin sisälämpötilan tulisi olla noin 135 °F (57 °C) ja hyvin kypsennetyn pihvin sisälämpötilan tulisi olla 71 °C (160 °F).

Vaihe 5: Pihvin lepääminen

Kun pihvi on kypsennetty, poista pihvi grillistä tai pannulta ja siirrä se puhtaalle lautaselle. Peitä pihvi alumiinifoliolla ja anna levätä noin 5-10 minuuttia. Tämä mahdollistaa mehujen jakautumisen uudelleen ja pihvista tulee mureampaa ja maukkaampaa.

Vaihe 6: Pihvin tarjoilu

Kun pihvi on lepäänyt, voit tarjoilla sellaisenaan tai kastikkeen tai koristeen kanssa. Viipaloi pihvi viljaa vasten ja tarjoile lämpimällä lautasella. Nauti herkulliselta keitetystä pihvisi!

Usein kysytyt kysymykset täydellisen pihvin kypsentämisestä:

K: Mikä on paras lämpötila pihvin kypsentämiseen?

V: Paras lämpötila pihvin kypsentämiseen riippuu siitä, miten haluat pihvisi kypsentävän. Harvinainen pihvi kypsennä 49 – 52 °C:ssa, keskiharvinainen 54 – 57 °C. keskitasoa varten kypsennä 60 °C – 63 °C (140 °F – 145 °F (60 °C – 63 °C), keskikuoppaille – 150 °F – 155 °F (66 °C – 69 °C) ja hyvin kypsä, kypsennä se vähintään 160 °F:ssa (71 °C ja yli).

K: Mistä tiedän, kun pihvi on valmis?

V: Paras tapa tietää, milloin pihvi on valmis, on käyttää lihalämpömittaria tarkistaaksesi sisälämpötilan. Työnnä lämpömittari pihvin paksuimpaan kohtaan. Hyvin kypsän pihvin lämpömittarin tulee näyttää 160 °F tai enemmän (71 °C ja enemmän), keskilämpötila 140 °F – 145 °F (60 °C – 63 °C) ja keskiharvinainen 130 °F – 135 °F (54 °C – 57 °C) ja harvinaisissa tapauksissa 120 °F – 125 °F (49 °C – 52 °C).

K: Kuinka voin tehdä pihvisi maukkaamman?

V: Voit tehdä pihvisi maukkaamman maustamalla sen hyvin kosher-suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Voit myös lisätä yrttejä ja mausteita, kuten rosmariinia, timjamia, valkosipulia, kuminaa ja paprikaa. Voit myös marinoida pihvin oliiviöljyssä, etikassa, soijakastikkeessa tai Worcestershire-kastikkeessa ennen kypsennystä.

K: Pitäisikö minun antaa pihvin levätä ennen viipalointia?

V: Kyllä, on tärkeää antaa pihvin levätä ennen sen viipalointia. Tämä mahdollistaa mehujen jakautumisen uudelleen ja pihvista tulee mureampaa ja maukkaampaa. Peitä pihvi alumiinifoliolla ja anna levätä noin 5-10 minuuttia ennen viipalointia.

K: Voinko valmistaa pihviä uunissa?

V: Kyllä, voit valmistaa pihviä uunissa. Kuumenna uuni 190 °C:seen (375 °F). Mausta pihvi suolalla ja pippurilla ja laita se uunipellille. Paista pihviä noin 12-15 minuuttia, jos kyseessä on keskiharvinainen pihvi, 15-18 minuuttia keskipitkällä pihvillä ja 20-25 minuuttia, kun kyseessä on hyvin kypsä pihvi.