Miten lopettaa viivyttely – 7 vinkkiä

Viivyttely on yleinen ansa, johon monet meistä joutuvat. Se on tehtävien tai velvollisuuksien lykkäämistä tai lykkäämistä tarkoituksena suorittaa ne myöhemmin. Valitettavasti myöhemmin usein muuttuu ei koskaan, ja tämä voi johtaa stressiin, turhautumiseen ja menetettyihin mahdollisuuksiin. Jos huomaat kamppailevasi viivyttelyn kanssa, tässä on seitsemän yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla voit voittaa sen tänään.

1. Jaa tehtävät pienempiin, paremmin hallittavissa oleviin osiin

Joskus koko tehtävän suorittaminen voi tuntua ylivoimaiselta, mikä saa meidät lykkäämään sitä. Jaa tehtävä sen sijaan pienempiin osiin ja käsittele ne yksitellen. Tämä voi tehdä tehtävästä näyttämään vähemmän pelottavalta, mikä antaa sinulle luottamusta aloittaa ja suorittaa se.

2. Aseta selkeät tavoitteet ja määräajat

Selkeä tavoite ja määräaika voi antaa suunnan ja kiireellisyyden tunteen. Aseta tarkkoja, saavutettavissa olevia tavoitteita realistisella määräajalla ja erittele niiden saavuttamiseksi tarvittavat vaiheet. Tämä auttaa sinua keskittymään käsillä olevaan tehtävään ja ehkäisemään viivyttelyä.

3. Käytä ajastinta tai sekuntikelloa

Ajastimen käyttö voi olla hyödyllinen tapa katkaista viivyttelyn kierre. Aseta ajastin tietylle ajalle ja jatka tehtävää, kunnes ajastin sammuu. Tämä voi auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja välttämään häiriötekijöitä.

4. Päästä eroon häiriötekijöistä

Häiriöt, kuten sosiaalinen media, sähköposti ja puhelut, voivat suistaa tuottavuuden ja johtaa viivyttelyyn. Tunnista asiat, jotka häiritsevät sinua, ja tee parhaasi niiden poistamiseksi tai minimoimiseksi. Jotkut ihmiset huomaavat, että työskentely hiljaisessa tilassa tai melua vaimentavien kuulokkeiden käyttö voi olla hyödyllistä.

5. Palkitse itsesi

Palkinnot voivat olla voimakas motivaattori, joten yritä antaa itsellesi palkkio tehtävän suorittamisesta. Palkinto voi olla jotain pientä, kuten karkkia tai viiden minuutin tauko, tai jotain suurempaa, kuten illanvietto ystävien kanssa. Olipa palkkio mikä tahansa, varmista, että se motivoi sinua työskentelemään.

6. Pysy positiivisena

Negatiiviset ajatukset ja uskomukset voivat ruokkia viivyttelyä, mikä johtaa itseensä epäilyn ja viivyttelyn noidankehään. Muodosta negatiiviset ajatukset positiivisiksi ja keskity vahvuuksiisi ja saavutuksiin. Tämä voi auttaa sinua pysymään motivoituneena ja tiellä.

7. Käytä suunnittelijaa tai tehtävälistaa

Tehtävälista tai suunnittelija voi olla hyödyllinen tapa pysyä järjestyksessä ja keskittyä. Kirjoita muistiin tavoitteesi, määräajat ja tehtäväsi ja tarkista ne, kun suoritat ne. Tämä voi antaa sinulle onnistumisen tunteen ja motivoida sinua jatkamaan.

FAQ

K: Mitkä ovat yleisiä syitä viivyttelyyn?
V: Viivyttely voi johtua useista eri tekijöistä, kuten epäonnistumisen pelosta, motivaation puutteesta, perfektionismista ja ylikuormituksesta.

K: Mistä tiedän, että viivyttelen?
V: Viivyttely voi ilmetä eri tavoilla, kuten tehtävien välttäminen, päätösten viivyttäminen tai ei-tuottaviin toimintoihin osallistuminen häiritäkseen vastuuta.

K: Mitkä ovat pitkän aikavälin strategioita viivyttelyn voittamiseksi?
V: Joitakin pitkän aikavälin strategioita viivyttelyn voittamiseksi ovat kasvun ajattelutavan kehittäminen, itsetuntemuksen harjoittaminen, realististen tavoitteiden asettaminen sekä hyvien tapojen ja rutiinien luominen.

K: Mitä minun pitäisi tehdä, jos kamppailen edelleen viivyttelyn kanssa?
V: Jos kamppailet edelleen viivyttelyn kanssa, voi olla hyödyllistä hakea tukea terapeutilta, valmentajalta tai mentorilta, joka voi auttaa sinua tunnistamaan taustalla olevat ongelmat ja kehittämään strategioita eteenpäin siirtymistä varten.