Miten tehdä lintujen syöttölaite

Luonnon ystävänä tiedät varmaankin jo, kuinka miellyttävää on houkutella eri lintulajeja puutarhaasi. Ne eivät vain lisää ripaus väriä pihallesi, vaan auttavat myös pölyttämään kasveja ja syömään hyönteisiä, jotka voivat vahingoittaa niitä. Yksi tapa kannustaa lintuja vierailemaan ulkotiloissasi on lintujen syöttölaitteen perustaminen. Näin voit luoda kauniin DIY-lintujen syöttölaitteen vain viidessä helpossa vaiheessa!

Vaihe 1: Kerää materiaalit

Tätä projektia varten tarvitset:

  • Iso kannellinen purkki
  • Pieni puinen tappi tai oksa

Vaihe 2: Poraa reiät ja kiinnitä silmukat

Tee poralla kaksi pientä reikää kannen vastakkaisille puolille. Ruuvaa silmukat näihin reikiin. Nämä toimivat kiinnityspisteinä lintujen syöttölaitteen ripustamiseen.

Vaihe 3: Valmistele tappi tai oksa

Sido köyden pala tapin tai oksan ympärille, noin tuuman päässä toisesta päästä. Tee solmu kiinnittääksesi sen paikalleen. Voit myös maalata tapin tai oksan kirkkailla väreillä lintujen houkuttelemiseksi.

Vaihe 4: Kiinnitä tappi tai oksa kanteen

Pujota köyden toinen pää kannen yhden silmukan läpi ja vedä se kokonaan läpi, kunnes tappi tai oksa lepää kannen päällä. Kiinnitä se paikalleen solmimalla toinen solmu. Tee sama köyden toisella päällä ja vie se toisen silmukan läpi.

Vaihe 5: Täytä purkki ja ripusta se!

Täytä purkki linnunsiemenillä tai millä tahansa muulla ruoalla, jota alueesi linnut rakastavat. Kiinnitä purkin kansi ja ripusta se puutarhasi puun oksaan tai koukkuun. Istu alas ja katso, kun linnut parveilevat kotitekoiseen lintujen syöttölaitteeseen!

UKK

1. Millainen lintujensiemen sopii parhaiten tee-se-itse-lintujen syöttölaitteeseen?

Se riippuu lintutyypeistä, joita haluat houkutella. Auringonkukansiemenet, hirssi ja suet ovat suosittuja vaihtoehtoja monenlaisille linnuille.

2. Voinko käyttää muovipurkkia lasipurkin sijaan?

Kyllä, voit käyttää mitä tahansa astiaa, jossa on turvallinen, ilmatiivis kansi.

3. Pitääkö minun puhdistaa lintujen syöttölaite säännöllisesti?

Kyllä, on tärkeää puhdistaa lintujen syöttölaite muutaman viikon välein homeen tai bakteerien kasvun estämiseksi. Käytä kuumaa vettä ja mietoa saippuaa purkin, kannen ja tapin pesemiseen. Huuhtele huolellisesti ja anna sen kuivua ilmassa ennen kuin täytät sen linnunsiemenillä.

4. Kuinka usein lintujen syöttölaite tulee täyttää?

Se riippuu siitä, kuinka monta lintua vierailee ruokintatilassasi ja kuinka paljon ruokaa ne kuluttavat. Tarkista syöttölaite päivittäin ja täytä se tarvittaessa.

Oman lintujen syöttölaitteen luominen ei ole vain hauska tee-se-itse-projekti, vaan se on myös loistava tapa olla yhteydessä luontoon ja tarjota ruokaa linnuille. Noudata näitä yksinkertaisia ​​ohjeita ja nauti eri lintulajien kauneudesta takapihallasi!