Miten valmistaa pinata? Pinatan valmistus vaiheittain

Pinata on hauska juhlapeli, joka on usein suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Se on paperimassarakenne, joka on täynnä karkkia, leluja ja muita herkkuja ja joka sitten rikotaan lyömällä sitä kepillä. Vaikka saatat löytää valmiita pinatoita juhlakaupoista, oman pinatan tekeminen voi olla hauskaa ja palkitsevaa toimintaa, joka lisää persoonallisuutta seuraavaan tapahtumaasi. Tässä on vaiheittaiset ohjeet oman pinatan tekemiseen:

Materiaalit:

 • Ilmapallot (mieluiten isot pyöreät)
 • Sanomalehti
 • Jauhot
 • Vesi
 • Sakset
 • Pehmopaperia, serpentiinejä tai muita koristeita
 • Karkkia ja pieniä leluja
 • Nauha tai naru

Ohjeet:

 1. Täytä ilmapallo haluamasi kokoiseksi ja sido se kiinni.
 2. Leikkaa tai revi sanomalehti ohuiksi suikaleiksi.
 3. Tee sekoituskulhossa paperimassaseos sekoittamalla yhtä suuret osat jauhoja ja vettä, kunnes se muodostaa tahnamaisen koostumuksen.
 4. Kasta jokainen sanomalehtiliuska paperimassaseokseen ja varmista, että se on täysin päällystetty.
 5. Aseta päällystetyt nauhat ilmapallolle siten, että kukin nauha menee päällekkäin, jolloin muodostuu paperimassaa. Jätä yläosaan pieni reikä, jossa täytät pinatan karkeilla ja leluilla.
 6. Toista vaiheita 4 ja 5, kunnes sinulla on useita paperimassakerroksia. Anna jokaisen kerroksen kuivua kokonaan ennen seuraavan levittämistä.
 7. Kun sinulla on useita kerroksia, anna pinatan kuivua vähintään 24 tuntia varmistaaksesi, että se on täysin kuiva ja kova.
 8. Kun pinata on kuivunut, paina ilmapallo ja poista se varovasti pinatan sisältä.
 9. Tee pinatan yläosaan saksilla pieni reikä, jossa täytät sen karkeilla ja leluilla.
 10. Täytä pinata karkeilla ja leluilla varoen täytä sitä liikaa.
 11. Peitä reikä ja anna sen kuivua käyttämällä lisää paperimassaa ja paperimassaseosta.
 12. Kun reikä on peitetty ja kuivunut, aloita pinatan koristelu pehmopaperilla, serpentiinillä tai muilla koristeilla. Jos esimerkiksi teet pinatan syntymäpäiväjuhliin, haluat ehkä koristella sen henkilön nimellä ja iällä.
 13. Tee neulalla tai muulla terävällä esineellä kaksi pientä reikää pinatan vastakkaisille puolille ja pujota niiden läpi nauha tai naru. Tätä käytetään pinatan ripustamiseen.

UKK:

K: Voinko käyttää paperimassassa jotain muuta kuin sanomalehteä?

V: Kyllä, voit käyttää muun tyyppistä paperia tai materiaalia, kuten pehmopaperia, kreppipaperia tai jopa kangasta. Sanomalehti on kuitenkin yleisin ja edullisin vaihtoehto.

K: Voinko käyttää paperimassaseoksessa jotain muuta kuin jauhoja ja vettä?

V: Kyllä, voit käyttää muun tyyppistä liimaa, kuten liimaa tai tapettitahnaa. Jauhot ja vesi ovat kuitenkin kustannustehokkain ja ympäristöystävällisin vaihtoehto.

K: Kuinka täytän pinatan karkeilla ja leluilla?

V: Kun olet luonut pienen reiän pinatan yläosaan, kaada karkkia ja leluja sisään. Täytäntöönpanon helpottamiseksi voit käyttää suppiloa tai pientä kauhaa.

K: Kuinka saan pinata auki?

V: Ripusta pinata tukevaan esineeseen, kuten puun oksaan tai pylvääseen. Sido pelaajan silmät ja anna hänelle keppi tai piñata buster. Pelaajan tulee sitten heilua pinataa, kunnes se rikkoutuu ja valuu karkkia ja leluja ulos.

K: Voinko käyttää pinataa uudelleen?

V: Jos pinata on valmistettu tukevista materiaaleista eikä se ole vaurioitunut pelin aikana, voit ehkä käyttää sitä uudelleen. Muista kuitenkin, että koristeet eivät välttämättä kestä uutta lyöntikierrosta, eikä se välttämättä ole yhtä jännittävää toisella kerralla.