Miten tehdä oma lumisadepallo – lue opas

Etsitkö hauskaa talviprojektia, joka piristää kotiasi tai toimistoasi? Älä etsi kauempaa kuin DIY-lumipallo! Muutamalla yksinkertaisella työkalulla ja materiaalilla voit luoda viehättävän talvimaiseman, joka lisää ripauksen taikuutta mihin tahansa tilaan. Luo oma lumipallosi noudattamalla näitä helppoja ohjeita.

Materiaalit, joita tarvitset:

 • Kirkas lasipurkki, jossa tiivis kansi
 • Muovinen tai keraaminen hahmo tai koriste
 • Tislattu vesi
 • Glyseriini (valinnainen, mutta suositeltavaa, jotta lumi putoaa hitaammin)
 • Glitteriä tai tekolunta
 • Kuumaliimapistooli tai vahva liima
 • Koristenauha tai lanka (valinnainen)

Vaiheittainen opas:

 1. Valitse lasipurkkisi ja koristele kansi halutessasi. Voit maalata sen, kääriä sen koristepaperiin tai kankaaseen tai kiinnittää nauhan tai langan.
 2. Valitse hahmosi tai koristeesi ja varmista, että se on sopivan kokoinen purkille. Voit käyttää loma-aiheista koristetta, lelua tai muistoesinettä, eläinhahmoa tai mitä tahansa muuta teemaasi sopivaa esinettä.
 3. Kiinnitä koriste kannen sisäpuolelle kuumaliimapistoolilla tai vahvalla liimalla. Varmista, että se on keskitetty ja turvallinen.
 4. Kaada tislattua vettä purkkiin jättäen noin puoli tuumaa tilaa yläosaan. Lisää halutessasi muutama tippa glyseriiniä.
 5. Lisää veteen glitteriä tai tekolunta. Voit käyttää yhtä väriä tai useita värejä luodaksesi juhlavamman ilmeen.
 6. Kierrä kansi varovasti purkkiin, varo, ettei se häiritse koristelua. Varmista, että kansi on tiukasti kiinni vuotojen estämiseksi.
 7. Ravista purkkia kevyesti aktivoidaksesi lumen ja nauti talven ihmemaasta!

UKK

Millaista purkkia minun pitäisi käyttää?

On parasta käyttää kirkasta lasipurkkia, jossa on tiivis kansi. Voit käyttää mitä tahansa kokoa, mutta varmista, että koristeesi on sopivan kokoinen purkille.

Voinko käyttää vesijohtovettä tislatun veden sijaan?

On suositeltavaa käyttää tislattua vettä, koska vesijohtovesi voi sisältää mineraaleja tai epäpuhtauksia, jotka voivat samentaa vettä tai vaikuttaa lumeen. Jos sinulla ei ole tislattua vettä, voit keittää hanavettä epäpuhtauksien poistamiseksi.

Miksi minun pitäisi käyttää glyseriiniä?

Glyseriini auttaa hidastamaan lumen satoa ja tekemään siitä realistisemman. Sinun ei tarvitse käyttää paljon – muutama tippa riittää.

Millaista glitteriä tai tekolunta minun pitäisi käyttää?

Voit käyttää mitä tahansa glitteriä tai tekolunta. Muista, että isompi glitter ei välttämättä pudota yhtä hienosti kuin pienempi glitter, ja liian paljon glitteriä voi tehdä vedestä sameaa. Testaa pieni määrä ennen kuin lisäät lisää.

Miten estän vuodot?

Varmista, että kansi on tiukasti kiinni ja ettei purkissa tai kannessa ole rakoja tai halkeamia. Voit halutessasi käyttää myös vedenpitävää tiivisteainetta kannen reunan ympärille.

Voinko lisätä purkkiin koristeita tai esineitä?

Voit lisätä pieniä koristeita, kuten väärennettyjä puita, lumiukkoja tai eläimiä, mutta varo, ettet täytä purkkia liikaa. Liian monet koristeet voivat painaa kantta ja vaikeuttaa purkin ravistamista.