Miten eskimot suutelee – nenäsuudelma eli eskimosuudelma

Eskimosuudelma, joka tunnetaan myös nimellä nenäsuudelma tai kunik, on kiintymyksen ele, johon liittyy nenän koskettaminen jonkun kanssa. Vaikka eskimo-suudelma yhdistetään yleisesti inuiittikansoihin, sitä harjoitetaan useissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesta ulottuvuudestaan ​​huolimatta eskimo-suudelmaa ympäröi kuitenkin edelleen tietty mysteeri ja väärinkäsitys. Tässä artikkelissa tutkimme eskimosuudelman kulttuurista merkitystä ja alkuperää.

Kulttuurinen merkitys

Eskimosuudelma on syvän intiimi ja hellä ele, joka symboloi läheisyyttä, lämpöä ja hellyyttä. Toisin kuin perinteiset suudelmat, jotka koskevat huulia, eskimo-suudelma koskee nenää, jota pidetään kasvojen herkimpänä ja haavoittuvimpana osana. Tämä tekee eskimo-suudelmasta intiimimmän tavan ilmaista kiintymystä, koska se vaatii suurempaa luottamusta ja mukavuutta kahden yksilön välillä.

Eskimo-suudelmalla on erilaisia ​​merkityksiä eri kulttuureissa. Joissakin kulttuureissa se on ystävien tai perheenjäsenten välinen tervehdys. Toisissa se on romanttinen ele parien välillä. Joissakin alkuperäiskansojen yhteisöissä eskimo-suudelma nähdään tapana jakaa hengitystä, ja siksi se symboloi henkistä yhtenäisyyttä.

Alkuperät

Eskimo-suudelman alkuperä on edelleen keskustelunaihe tutkijoiden keskuudessa. Jotkut historioitsijat uskovat, että eskimo-suudelma sai alkunsa inuiteista, jotka asuvat Pohjois-Amerikan, Grönlannin ja Siperian arktisilla alueilla. Inuiteilla on pitkä historia ankarissa ja anteeksiantamattomissa ympäristöissä, ja eskimo-suudelma on saattanut kehittyä tapana jakaa lämpöä ja läheisyyttä näissä haastavissa olosuhteissa.

Eskimo-suudelma ei kuitenkaan ole yksinomainen inuiteille. Samanlaisia ​​eleitä on havaittu muissa kulttuureissa ympäri maailmaa, kuten Uuden-Seelannin maorit, jotka esittävät hongi-tervehdyksen, joka on perinteinen nenän ja otsan koskettaminen.

UKK

Mitä eroa on eskimo-suudelmalla ja perinteisellä suudelmalla?

Suurin ero eskimosuudelman ja perinteisen suudelman välillä on se, että edellisessä kosketetaan nenää huulten sijaan. Eskimo-suudelmaa pidetään intiimimpänä ja hellävaraisempana eleenä, koska se vaatii suurempaa luottamusta ja mukavuutta kahden henkilön välillä.

Harjoitetaanko eskimosuudelmaa vain parien kesken?

Ei, eskimosuudelma ei ole yksinomainen pariskunnille. Joissakin kulttuureissa se on ystävien tai perheenjäsenten välinen tervehdys. Eskimo-suudelman merkitys vaihtelee riippuen kulttuurista ja kontekstista, jossa sitä harjoitetaan.

Miksi eskimo-suudelmaa kutsutaan joskus kunikiksi?

Sana kunik on inuiittitermi, joka tarkoittaa ”haistaa toisiaan”. Kunik on perinteinen inuiittitervehdys, jossa nenä ja ylähuuli painetaan toisen henkilön poskea tai otsaa vasten ja hengitetään sisään hänen tuoksunsa.

Onko eskimosuudelma romanttinen ele?

Eskimo-suudelma voi olla romanttinen ele, mutta se ei ole yksinomaan niin. Joissakin kulttuureissa se on platoninen tervehdys ystävien tai perheenjäsenten välillä. Eskimo-suudelman merkitys riippuu kulttuurisesta kontekstista ja kahden yksilön välisestä suhteesta.

Onko eskimosuudelma universaali ele?

Eskimosuudelma ei ole yleinen ele, mutta samanlaisia ​​eleitä on havaittu eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Näitä ovat maori hongit, polynesialaiset honit ja persialaiset ruba’it.