Miten tehdä Minecraft serveri – opas palvelimen luomiseen

Minecraft on yksi maailman suosituimmista videopeleistä. Se on avoimen maailman videopeli, jossa pelaajat voivat rakentaa ja tutkia virtuaalimaailmojaan. Yksi Minecraftin jännittävimmistä asioista on, että voit luoda oman Minecraft-palvelimesi ja pelata ystäviesi tai muiden pelaajien kanssa ympäri maailmaa. Tässä oppaassa selitämme kuinka luoda oma Minecraft-palvelin vain muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Vaihe 1: Asenna Java

Minecraft-palvelimen luomiseksi sinun on ensin asennettava Java tietokoneellesi. Voit ladata Java ilmaiseksi viralliselta Java-sivustolta. Kun olet ladannut ja asentanut Java-ohjelman, sinun on varmistettava, että se on lisätty järjestelmäpolkuun.

Vaihe 2: Lataa Minecraft-palvelinohjelmisto

Seuraava vaihe on ladata Minecraft Server -ohjelmisto viralliselta Minecraft-verkkosivustolta. Voit valita kahdesta eri versiosta: vanilla Minecraft-palvelimen tai Bukkit-palvelimen. Vanilla-palvelin on Minecraftin peruspalvelin, kun taas Bukkit-palvelin tarjoaa enemmän muokattavissa olevia ominaisuuksia.

Vaihe 3: Määritä palvelinasetukset

Kun olet ladannut Minecraft Server -ohjelmiston, sinun on määritettävä palvelimen asetukset. Tämä sisältää palvelimen nimen, pelitilan ja vaikeustason asettamisen. Voit myös luoda sallittujen luettelon, jonka avulla vain valitut pelaajat voivat kirjautua palvelimelle.

Vaihe 4: Avaa portit palomuurissa

Jotta pelaajat voivat muodostaa yhteyden Minecraft-palvelimeesi, sinun on avattava tietyt portit palomuurissasi. Voit tehdä tämän siirtymällä palomuuriasetuksiin ja luomalla uudet saapuvan ja lähtevän liikenteen säännöt portille 25565.

Vaihe 5: Käynnistä palvelin

Kun olet suorittanut kaikki edelliset vaiheet, voit nyt käynnistää Minecraft-palvelimesi. Voit tehdä tämän suorittamalla Minecraft Server -ohjelmiston ja odottamalla palvelimen käynnistymistä. Kun palvelin on toiminnassa, voit kutsua ystäväsi muodostamaan yhteyden siihen.

UKK

K: Tarvitsenko nopean Internet-yhteyden Minecraft-palvelimen käyttämiseksi?

V: Kyllä, tarvitset nopean ja vakaan Internet-yhteyden Minecraft-palvelimen sujuvaan käyttöön.

K: Voinko käyttää Minecraft-palvelinta kannettavassa tietokoneessa?

V: Kyllä, voit käyttää Minecraft-palvelinta kannettavassa tietokoneessa, mutta sinun on varmistettava, että kannettavassa tietokoneessa on tarpeeksi tehokas suoritin ja tarpeeksi RAM-muistia palvelimen käsittelemiseen.

K: Kuinka monta pelaajaa voi muodostaa yhteyden Minecraft-palvelimeeni?

V: Pelaajien määrä, jotka voivat muodostaa yhteyden Minecraft-palvelimeesi, riippuu käyttämästäsi laitteistosta ja Internet-yhteydestä.

K: Voinko mukauttaa Minecraft-palvelintani?

V: Kyllä, voit mukauttaa Minecraft-palvelintasi lataamalla ja asentamalla modeja, laajennuksia ja tekstuuripaketteja.

K: Pitääkö minun maksaa Minecraft-palvelimen käyttämisestä?

V: Ei, sinun ei tarvitse maksaa Minecraft-palvelimen käyttämisestä. Jos haluat kuitenkin enemmän muokattavissa olevia ominaisuuksia, saatat joutua ostamaan isännöintisuunnitelman kolmannelta osapuolelta.

Oman Minecraft-palvelimen luominen voi olla hauskaa ja loistava tapa pelata ystäviesi kanssa. Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita voit helposti perustaa oman Minecraft-palvelimesi ja aloittaa pelaamisen jo tänään.