Miten nopeuttaa tietokonetta – 10 tekniikkaa suorityskykyyn

Tietokoneet yleensä hidastuvat ajan myötä useista syistä johtuen. On kuitenkin olemassa useita tekniikoita, jotka voivat auttaa sinua nopeuttamaan tietokoneesi suorituskykyä.

1. Poista käyttämättömät ohjelmat

Käyttämättömät ohjelmat vievät tilaa kiintolevyltä ja voivat hidastaa tietokoneen suorituskykyä. Voit poistaa ohjelmia siirtymällä Ohjauspaneeliin ja napsauttamalla ”Ohjelmat ja ominaisuudet”. Tämän jälkeen voit valita ohjelmat, jotka haluat poistaa, ja klikata ”Poista asennus”.

2. Poista käynnistysohjelmat käytöstä

Käynnistysohjelmat voivat hidastaa tietokoneen käynnistysaikaa. Jos haluat poistaa käynnistysohjelmat käytöstä, avaa Tehtävienhallinta ja napsauta ”Käynnistys”-välilehteä. Tämän jälkeen voit valita ohjelmat, jotka haluat poistaa käytöstä, ja napsauttaa ”Poista käytöstä”.

3. Poista väliaikaiset tiedostot

Väliaikaiset tiedostot vievät paljon tilaa kiintolevyltä ja voivat hidastaa tietokoneen suorituskykyä. Voit poistaa väliaikaiset tiedostot kirjoittamalla ”%temp%” Windowsin hakupalkkiin ja painamalla Enter. Voit sitten valita kaikki väliaikaisen kansion tiedostot ja poistaa ne.

4. Asenna SSD

SSD-levyt (SSD) ovat nopeampia kuin perinteiset kiintolevyt, ja sellaisen asentaminen voi parantaa tietokoneesi suorituskykyä merkittävästi.

5. Päivitä RAM-muisti

RAM-muistin lisääminen tietokoneeseen voi parantaa sen suorituskykyä, varsinkin jos käytät paljon muistia vaativia ohjelmia.

6. Suorita levyn puhdistus

Levyn puhdistaminen voi auttaa vapauttamaan tilaa kiintolevyltä ja nopeuttamaan tietokoneen suorituskykyä. Suorita levyn puhdistus siirtymällä C:-asemaan, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”Ominaisuudet”. Napsauta Yleiset-välilehden alla olevaa ”Levyn puhdistus”.

7. Poista visuaaliset tehosteet käytöstä

Visuaaliset tehosteet, kuten animaatiot ja läpinäkyvyys, voivat hidastaa tietokoneesi suorituskykyä. Voit poistaa visuaaliset tehosteet käytöstä siirtymällä Ohjauspaneeliin ja etsimällä hakupalkista ”Suorituskyky”. Napsauta ”Säädä Windowsin ulkoasua ja suorituskykyä”. Voit sitten valita vaihtoehdon ”Säädä parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi”.

8. Suorita virustarkistus

Haittaohjelmat ja virukset voivat hidastaa tietokoneesi suorituskykyä. Virustarkistuksen suorittaminen voi auttaa sinua havaitsemaan ja poistamaan haittaohjelmat tai virukset. Varmista, että pysyt ajan tasalla virustorjuntaohjelmistosi kanssa.

9. Eheytä kiintolevy

Kiintolevyn eheyttäminen voi parantaa tietokoneesi suorituskykyä järjestämällä kiintolevylläsi olevat tiedostot. Eheytä kiintolevy siirtymällä C:-asemaan, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse ”Ominaisuudet”. Napsauta ”Työkalut” ja valitse ”Optimoi” kohdassa ”Optimoi ja eheytä asema”.

10. Pidä tietokoneesi ajan tasalla

Tietokoneen ohjelmiston päivittäminen voi auttaa parantamaan sen suorituskykyä ja korjaamaan virheet tai ongelmat, jotka saattavat hidastaa sitä. Varmista, että käyttöjärjestelmäsi ja ohjelmistosi ovat ajan tasalla.

UKK

1. Kuinka usein minun tulee suorittaa virustarkistus?

Sinun tulee suorittaa virustarkistus vähintään kerran viikossa varmistaaksesi, että tietokoneessasi ei ole haittaohjelmia ja viruksia.

2. Kuinka paljon RAM-muistia tarvitsen?

Tarvitsemasi RAM-muistin määrä riippuu käyttämiesi ohjelmien tyypistä. 8 Gt RAM-muistia riittää kuitenkin useimmille käyttäjille.

3. Pitäisikö minun poistaa selainhistoriani?

Selainhistorian poistaminen voi vapauttaa tilaa kiintolevyltä, mutta se ei paranna merkittävästi tietokoneesi suorituskykyä.

4. Voinko poistaa kaikki käynnistysohjelmat käytöstä?

Ei, jotkin käynnistysohjelmat ovat välttämättömiä, jotta tietokoneesi toimii oikein. Varmista, että poistat käytöstä vain ohjelmat, joita et tarvitse.

5. Kuinka usein minun tulee eheyttää kiintolevyni?

Sinun tulee eheyttää kiintolevysi vähintään kerran kuukaudessa pitääksesi sen järjestyksessä ja parantaaksesi tietokoneesi suorituskykyä.