Miten tehdä hyvä wokki – vinkit wokin valmistukseen

Jos olet kiinalaisen keittiön fani, paistaminen on luultavasti tärkein ruoanlaittotapasi. Sekoituspaistaminen ei ole vain nopeaa ja helppoa, vaan se säilyttää myös ainesosien luonnolliset maut ja koostumukset. Sekoituspaistaminen tarkoittaa ainesten kypsentämistä korkealla lämmöllä, niiden nopeaa heittämistä ja välitöntä tarjoilua.

Tässä on joitain vinkkejä ja temppuja, joiden avulla sinusta tulee paistamisen mestari:

1. Valmista ainekset etukäteen

Ennen kuin aloitat paistamisen, muista pilkkoa ja valmistaa kaikki ainekset etukäteen. Tämä säästää aikaa ja estää sinua polttamasta mitään, kun yrität leikata vihanneksia.

2. Käytä oikeaa öljyä

Kun kyseessä on sekoituspaistaminen, käytä öljyä, jolla on korkea savupiste, kuten maapähkinäöljyä, kasviöljyä tai rypsiöljyä. Nämä öljyt kestävät korkeaa lämpöä polttamatta tai savuttamatta.

3. Kuumenna Wok Hot

Wokpannu on paras paistinpannu sekoituspaistamiseen, koska sen muoto mahdollistaa tasaisen lämmön jakautumisen. Ennen kuin lisäät ainekset, varmista, että wok on kuuma kuumentamalla sitä korkealla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää wok-pannuun pieni pisara vettä, jos se poreilee ja haihtuu heti, se on tarpeeksi kuuma aloittaakseen ruoanlaiton.

4. Kypsennä erissä

Älä täytä wokkipannua liian monella aineella kerralla. Kypsennä erissä varmistaaksesi, että jokainen ainesosa kypsyy tasaisesti. Wok-pannun ylikuormitus johtaa märkiin vihanneksiin ja lihaan.

5. Lisää ainekset järjestyksessä

Kun paistat, lisää ainekset aina kypsennysajan järjestyksessä. Aloita kypsentämällä vihannekset, jotka kypsyvät pisimpään, kuten porkkanat, parsakaali ja kesäkurpitsa. Lisää sitten liha ja sen jälkeen kaikki nopeasti kypsyvät vihannekset, kuten lumiherneet ja pavunidut.

6. Mauste

Monissa kiinalaisissa paistamisruoissa käytetään yksinkertaisia ​​mausteita, kuten soijakastiketta, valkosipulia ja inkivääriä. Älä lisää liikaa suolaa, sillä soijakastike on jo suolaista. Jos haluat hieman makeutta, lisää ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa.

7. Tarjoile kuumana

Sekoitusruoat tulee tarjoilla heti, kun ne ovat vielä kuumia. Tämä estää vihanneksista tulevan kosteuden tekemästä astiasta liian vetistä.

UKK

K: Voinko käyttää tavallista paistinpannua wokin sijaan?

V: Vaikka wok-pannu on paras vaihtoehto sekoitettuun paistamiseen, voit käyttää tavallista paistinpannua, jos sinulla ei ole wokkipannua.

K: Kuinka voin välttää vihannesten ylikypsennyksen?

V: Pidä vihanneksia silmällä kypsennyksen aikana ja poista ne wokista heti, kun ne eivät ole enää raakoja. Vihannesten ylikypsentäminen johtaa siihen, että ne muuttuvat tahmeiksi.

K: Voinko käyttää oliiviöljyä paistamiseen?

V: Oliiviöljyllä on alhainen savupiste, eikä sitä suositella sekoitettuun paistamiseen. Käytä sen sijaan öljyä, jolla on korkea savupiste.

K: Kuinka estän lihaa tarttumasta wokkipannuun?

V: Varmista, että wok-pannu on kuuma ja öljytty ennen lihan lisäämistä. Älä liikuta lihaa liikaa heti wokkipannuun aseton jälkeen. Anna sen muodostaa kuori ennen kuin heität sen.

K: Voinko tehdä kasvispaistinpannun?

V: Ehdottomasti! Voit jättää lihan väliin ja lisätä vihanneksia tai käyttää tofua proteiinin lähteenä.