Miten pakastaa kesäkurpitsa – lue ohjeet

Kesäkurpitsa on laajalti käytetty vihannes monissa kotitalouksissa. Se on herkullista, monipuolista ja ravitsevaa. Parasta on, että sitä on helppo kasvattaa puutarhassasi ja sitä voi olla keittiössäsi runsaasti. Kesäkurpitsalla on kuitenkin taipumus pilaantua nopeasti, varsinkin kesällä, kun se on huipussaan.

Pakastaminen on paras tapa säilyttää sato ja nauttia kesäkurpitsan hyvyydestä ympäri vuoden. Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka pakastat kesäkurpitsaa kuin ammattilainen.

Tarvittavat materiaalit

 • Tuore kesäkurpitsa
 • Leikkuulauta
 • Veitsi
 • Monitoimikone tai raastin
 • Vetoketjupussit tai ilmatiiviit astiat

Vaiheittainen opas

 1. Pese kesäkurpitsa: Ensimmäinen vaihe on pestä kesäkurpitsa vedellä lian ja roskien poistamiseksi. Kuivaa se paperipyyhkeellä.
 2. Leikkaa kesäkurpitsa: Leikkaa kesäkurpitsa mieltymyksen mukaan pieniksi kuutioiksi, viipaleiksi tai siivuiksi. Käytä yhtenäisyyden vuoksi monitoimikonetta tai raastinta. Mitä pienempiä palasia, sitä nopeammin ne jäätyvät ja sulavat.
 3. Kiehauta kesäkurpitsa: Kypsennys on välttämätöntä kesäkurpitsan rakenteen ja värin säilyttämiseksi. Kuumenna kattila vettä kiehuvaksi ja pudota kesäkurpitsat joukkoon minuutin ajan. Valuta vesi pois ja jäähdytä kesäkurpitsaa kylmässä vedessä vielä minuutti.
 4. Kuivaa kesäkurpitsa: Poista kesäkurpitsa kylmästä vedestä ja taputtele se kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä.
 5. Pakkaa kesäkurpitsat: Pakkaa kesäkurpitsat ilmatiiviisiin astioihin tai vetoketjullisiin pusseihin. Poista ylimääräinen ilma ennen sulkemista.
 6. Pakasta kesäkurpitsa: Laita kesäkurpitsapussit tai -pussit pakastimeen. Merkitse ne päivämäärällä ja sisällöllä tunnistamisen helpottamiseksi. Kesäkurpitsa säilyy jopa 3-6 kuukautta.

FAQ

K: Voinko pakastaa raakaa kurpitsaa ilman kypsennystä?
V: Kyllä, voit pakastaa raa’an kesäkurpitsan ilman valkaisua, mutta se saattaa vaikuttaa rakenteeseen ja makuun sulatuksen jälkeen. Blanšointi auttaa pysäyttämään entsyymejä, jotka voivat saada kesäkurpitsasta sameaa ja värjäytymään.

K: Voinko pakastaa kokonaisia ​​kesäkurpitsaa?
V: Ei, kokonaisen kesäkurpitsan pakastamista ei suositella. Kesäkurpitsan vesipitoisuus laajenee pakastuksen aikana ja voi aiheuttaa kesäkurpitsan repeämisen auki.

K: Voinko pakastaa kesäkurpitsaleipää?
V: Kyllä, voit pakastaa kesäkurpitsaleivän. Kääri se tiukasti muovikelmuun tai alumiinifolioon, aseta se pakastepussiin ja pakasta enintään kolme kuukautta.

K: Voinko jäädyttää kesäkurpitsanuudeleita?
V: Kyllä, voit pakastaa kesäkurpitsanuudeleita. Keitä niitä minuutti tai kaksi, taputtele ne kuiviksi ja aseta ne vetoketjulliseen pussiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Ne kestävät jopa kuusi kuukautta.

Lopuksi todettakoon, että kesäkurpitsan pakastaminen on loistava tapa säilyttää sato tulevaa käyttöä varten. Näiden yksinkertaisten ohjeiden avulla voit pakastaa kesäkurpitsaa kuin ammattilainen ja nauttia sen hyvyydestä ympäri vuoden.