Miten tipata Kanadassa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Kanadassa – juomarahan eli tipin määrä

Kun vierailet Kanadassa, on tärkeää ymmärtää juomarahaa koskeva etiketti osoittaaksesi arvostusta hyvästä palvelusta. Juomarahakäytännöt voivat vaihdella maittain, joten on tärkeää tutustua Kanadan käytäntöihin. Tässä on lopullinen opas kuinka kaataa oikein Great White North -pohjolassa:

1. Ravintolat ja baarit

Tipirahaa on tapana jättää 15-20 % koko laskusta ennen veroja saadun palvelun laadun perusteella. Jotkut ravintolat voivat automaattisesti sisällyttää juomarahaa suuremmille ryhmille, joten muista tarkistaa lasku ennen ylimääräisten lisäämistä.

2. Kahvilat ja kahvilat

Vaikka tippojen antaminen ei ole pakollista kahviloissa tai kahviloissa, pienen pienen rahasumman jättäminen tai laskun pyöristäminen arvostuksen eleenä on aina tervetullutta.

3. Taksit ja kyytit

Kun matkustat taksilla tai käytät kyytipalveluita, kuten Uber tai Lyft, on tapana antaa tippiä 10-15 % kokonaishinnasta. Tämä prosenttiosuus voi vaihdella palvelun laadun ja yleisen kokemuksen mukaan.

4. Hotellin henkilökunta

Hotellissa yöpyessä on tapana antaa juomaraha lisäpalveluita tarjoavalle henkilökunnalle. On tavallista jättää 1-2 dollarin juomaraha jokaisesta kellomiehen käsittelemästä pussista ja 1-2 dollaria per yö siivoushenkilöstölle. Luksushotellit voivat kuitenkin ehdottaa hieman suurempia summia.

5. Kylpylä- ja salonkipalvelut

Juomarahat ovat tavanomaisia ​​kylpylä- tai salonkipalveluita vastaanotettaessa. Vakiokäytäntö on antaa 15-20 % juomarahaa palvelun kokonaiskustannuksista. Jotkut laitokset voivat sisällyttää juomarahat laskuun, joten tarkista aina ennen ylimääräisten lisäämistä.

UKK

K: Onko juomaraha pakollinen Kanadassa?

V: Juomaraha ei ole pakollista Kanadassa, mutta on tapana osoittaa arvostusta hyvästä palvelusta jättämällä juomaraha.

K: Voinko saada tippiä käteisellä?

V: Kyllä, käteisellä tippaaminen on yleisin käytäntö. Jotkut laitokset tarjoavat kuitenkin nyt myös luottokorttimaksuvaihtoehtoja.

K: Onko olemassa tilanteita, joissa tippiä ei odoteta?

V: Juomarahaa ei odoteta pikaruokaravintoloissa, nouto-/kuljetuspalveluissa tai kaupasta ostettaessa.

K: Kuinka voin varmistaa, että juomaraha menee suoraan henkilökunnalle?

V: On parasta jättää tippi käteisenä suoraan palveluntarjoajalle varmistaakseen, että he saavat sen. Joissakin tapauksissa, jos maksat kortilla, laitos voi kerätä ja jakaa juomarahat henkilökunnan kesken.

Noudattamalla näitä tippiä koskevia ohjeita vieraillessasi Kanadassa osoitat arvostavasi erinomaista palvelua ja edistät paikallisia tapoja.