Miten jaksaa hedelmättömyyden tai keskenmenon jälkeen

Miten jaksaa hedelmättömyyden tai keskenmenon jälkeen

Lapsettomuuden tai raskauden menetyksen kokeminen voi olla emotionaalisesti ja henkisesti haastavaa. Matka kohti vanhemmuutta voi olla täynnä toivoa, jännitystä ja odotusta. Näiden esteiden edessä on kuitenkin tärkeää muistaa, että joustavuus on avain paranemiseen ja eteenpäin menemiseen.

Resilienssin rakentamisen vaiheet

Tässä on joitain vaiheita, jotka auttavat sinua kasvattamaan henkistä voimaa hedelmättömyyden tai raskauden menetyksen jälkeen:

 1. Anna itsesi surra: On luonnollista tuntea surua, vihaa ja hämmennystä. Anna itsellesi lupa surra menetystä tai toteutumattomia unelmia.
 2. Hae tukea: Tavoita läheisiäsi, ystäviäsi tai tukiryhmiä, jotka voivat tarjota ymmärrystä ja lohtua. Jaa tunteesi ja kokemuksesi vähentääksesi eristyneisyyden tunnetta.
 3. Harjoittele itsehoitoa: Pidä huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Harrasta toimintaa, joka tuo sinulle iloa, kuten liikuntaa, meditaatiota tai harrastuksia. Priorisoi itsehoito energiasi täydentämiseksi.
 4. Aseta realistiset odotukset: Ymmärrä, että matkaan saattaa liittyä takaiskuja. Realististen odotusten asettaminen voi auttaa vähentämään pettymyksiä ja antaa sinulle voimaa siirtyä eteenpäin.
 5. Hae ammattiapua: Harkitse tarvittaessa tuen hakemista terapeutilta tai neuvonantajalta, joka on erikoistunut hedelmättömyyteen tai raskauden menettämiseen. Ne voivat tarjota ohjausta ja auttaa sinua navigoimaan monimutkaisissa tunteissa.
 6. Ota yhteyttä muihin: Ota yhteyttä henkilöihin, jotka ovat käyneet läpi samanlaisia ​​kokemuksia. Verkkofoorumit ja tukiryhmät voivat tarjota yhteisöllisyyden ja ymmärryksen tunteen.
 7. Keskity nykyhetkeen: Sen sijaan, että mietit menneisyyttä tai murehdit tulevaisuudesta, keskity nykyhetkeen. Harjoittele mindfulness-tekniikoita parantaaksesi itsetietoisuutta ja vähentääksesi ahdistusta.
 8. Harjoittele kiitollisuutta: Kasvata kiitollisuuden ajattelutapaa tunnustamalla ja arvostamalla elämäsi myönteisiä puolia. Kiitollisuus voi muuttaa näkökulmaasi ja edistää emotionaalista joustavuutta.

UKK

 1. Kuinka kauan kestää emotionaalisen sietokyvyn rakentaminen?

  Emotionaalisen sietokyvyn rakentaminen on henkilökohtainen matka, joka vaihtelee jokaisella yksilöllä. Tarkkaa aikajanaa ei ole, koska jokaisen paranemisprosessi on ainutlaatuinen. Kärsivällisyys ja itsetunto ovat tärkeitä tällä matkalla.

 2. Voiko hedelmättömyys tai raskauden menetys vaikuttaa mielenterveyteen?

  Kyllä, hedelmättömyydellä tai raskauden menetyksellä voi olla merkittävä vaikutus mielenterveyteen. On yleistä kokea tunteita, kuten surua, ahdistusta, masennusta tai huonoa itsetuntoa. Ammattilaisen avun hakeminen voi tarjota tehokkaita selviytymis- ja paranemisstrategioita.

 3. Kuinka voin tukea läheistä, joka kärsii lapsettomuudesta tai raskauden menettämisestä?

  Osoita empatiaa, kuuntele tarkkaavaisesti ja vältä ei-toivottujen neuvojen antamista. Tarjoa läsnäoloasi ja tukeasi tuomitsematta. Ole herkkä heidän tunteilleen ja tarjoa heille turvallinen tila ilmaista tunteitaan.