Miten tehda oma unisieppari

Unisiepparit eivät ole vain kauniita käsitöitä, vaan niillä on myös henkistä ja kulttuurista merkitystä. Oman unesiepparin luominen on hauskaa ja rentouttavaa toimintaa, jota voivat tehdä kaiken ikäiset ihmiset. Tämä vaiheittainen opas opastaa sinua oman unesiepparin luomisessa.

Tarvittavat materiaalit

 • Kirjontarengas
 • Lanka tai naru
 • Höyhenet
 • Helmiä
 • Sakset
 • Liimapistooli tai askarteluliima

Askeleet

 1. Irrota kirjontarenkaan sisärengas.
 2. Kääri vanne langalla tai narulla. Aloita liimaamalla langan pää vanteeseen ja jatka käärimistä, kunnes koko vanne on peitetty. Voit vaihtaa langan värejä luodaksesi ainutlaatuisen muotoilun.
 3. Solmu narusi vanteen yläosaan luodaksesi silmukan ripustamista varten.
 4. Tee solmu vanteen pohjaan ja aloita verkon luominen kiertämällä lanka vanteen ympärille.
 5. Kierrättyäsi langan vanteen ympärille, sido alareunaan toinen solmu kiinnittääksesi nauhan paikalleen.
 6. Luodaksesi helmillä koristeltu höyhen pujota helmi narun päälle ja sido se höyhenen varteen. Toista tämä prosessi, kunnes sinulla on tarpeeksi helmillä koristeltuja höyheniä unisiepparisi koristeluun.
 7. Lisää helmillä koristellut höyhenet unesieppariin kiinnittämällä ne kuumaliimalla tai askarteluliimalla. Voit myös lisätä muita koristeita, kuten nauhaa tai enemmän helmiä.
 8. Unisiepparisi on nyt valmis ripustettavaksi tai lahjaksi jollekin erityiselle henkilölle.

UKK

Mikä on unesiepparin tarkoitus?

Unisiepparin tarkoitus on napata pahat unet ja päästää hyvien unien läpi. Sen sanotaan tuovan suojaa ja positiivista energiaa.

Millaisia ​​höyheniä voi käyttää unesiepparille?

Perinteisesti käytettiin lintujen, kuten kotkien, haukkojen ja pöllöiden, höyheniä. Kaikenlaisia ​​höyheniä voidaan kuitenkin käyttää.

Voinko käyttää erityyppistä vannetta?

Kyllä, voit käyttää minkä tahansa tyyppistä vannetta. Jotkut ihmiset käyttävät kirjontavanteita, kun taas toiset käyttävät metalli- tai puisia vanteita.

Onko helmien käyttö välttämätöntä?

Ei, helmet eivät ole välttämättömiä, mutta ne lisäävät unesieppariin koristeellista ilmettä. Jos pidät yksinkertaisemmasta mallista, voit ohittaa helmet.

Voivatko lapset tehdä itse unesieppoja?

Kyllä, lapset voivat tehdä omia unisieppoja aikuisen valvonnassa. Se on loistava aktiviteetti lapsille ilmaista luovuuttaan ja oppia tuntemaan muita kulttuureja.