Miten tehdä kynttilä kotona – Lue tee-se-itse opas

Kynttilät ovat yksi niistä asioista, jotka tuovat välittömän lämmön ja mukavuuden tunteen mihin tahansa huoneeseen. Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa luonnollista valonlähdettä, vaan niillä on myös erilaisia ​​terveyshyötyjä. Oman DIY-kynttilän valmistaminen kotona on helppo ja edullinen tapa parantaa asuintilasi tunnelmaa samalla kun nautit aromaterapian eduista.

Mitä tarvitset:

 • Kynttilävaha (soijavaha tai mehiläisvaha)
 • Kynttilän sydänlanka
 • Kynttilän tuoksuöljy tai eteerinen öljy
 • Kynttilän väriaine (valinnainen)
 • Tuplakattila tai kattila ja lämmönkestävä kulho
 • Kynttilän lämpömittari
 • Säiliö (purkki tai tölkki)
 • Kuumaliimapistooli ja liimapuikkoja
 • Wick-keskityslaite tai kynä
 • Sakset

Ohjeet:

 1. Aloita valmistelemalla säiliösi. Käytä kuumaliimapistoolia kiinnittääksesi sydämen säiliön pohjan keskelle.
 2. Pujota sydänlanka sydämen keskityslaitteen tai lyijykynän läpi ja aseta se säiliön päälle ja kiinnitä se paikalleen laitteella tai kynällä.
 3. Sulata kynttilävaha kaksinkertaisessa kattilassa tai lämpöturvallisessa kulhossa, joka on asetettu vesikattilaan. Kuumenna vaha tietylle vahatyypille suositeltuun lämpötilaan, joka on tyypillisesti 120-180 °F, ja varmista, että seuraat lämpötilaa jatkuvasti lämpömittarilla.
 4. Kun vaha on saavuttanut oikean lämpötilan, sekoita kynttilän tuoksuöljy tai eteerinen öljy ja kynttiläväri (jos haluat).
 5. Kaada vahaseos varovasti valmistettuun astiaan, varmistaen, että sydäntä ei häiritä. Jätä säiliön yläosaan tilaa vahan laskeutumiseen.
 6. Anna kynttilän jäähtyä ja kovettua kokonaan useita tunteja tai yön yli.
 7. Leikkaa sydänlanka ¼ tuuman pituiseksi ja poista sydämen keskityslaite tai kynä.
 8. Tee-se-itse-kynttiläsi on nyt valmis sytytettäväksi ja nautittavaksi.

UKK:

Mikä on paras vaha kynttilöiden valmistukseen?

Se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja kynttilän tyypistä, jonka haluat luoda. Soijavaha on suosittu valinta aloittelijoille, koska sen kanssa on helppo työskennellä, se on luonnollista ja kustannustehokasta. Mehiläisvaha on toinen luonnollinen vaihtoehto, jolla on pitkä palamisaika ja makea, hunajamainen tuoksu. Parafiini on edullisempaa kuin soija- tai mehiläisvaha, palaa tasaisesti ja pitää tuoksun hyvin.

Voinko käyttää tavallista elintarvikeväriä kynttilän värjäykseen?

Ei, tavallista elintarvikeväriä ei pidä käyttää kynttilän värjäykseen, koska se ei ole lämmönkestävää ja voi aiheuttaa värin vuotamisen, haalistumisen tai tukkimisen.

Millaista tuoksua voin käyttää?

Voit käyttää tuoksuöljyjä, eteerisiä öljyjä tai molempien yhdistelmää. Varmista vain, että tuoksuöljy on suunniteltu erityisesti kynttilänvalmistukseen, eikä se sisällä vesipohjaisia ​​ainesosia, jotka aiheuttavat vahan irtoamisen tai sydämen tukkeutumisen.

Mikä on ihanteellinen lämpötila vahan kaatamiseen astiaan?

Ihanteellinen lämpötila vahan kaatamiseen astiaan on 120-160 °F. Jos lämpötila on liian korkea, se voi saada tuoksun haihtumaan, ja jos se on liian alhainen, se voi saada vahan jäähtymään eikä kiinnity kunnolla säiliöön.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos kynttiläni ei pala tasaisesti?

Varmista, että sydän on leikattu ¼ – ½ tuumaan ennen jokaista polttoa ja että vahaaltaassa ei ole roskia tai pölyä. Jos ongelma jatkuu, kokeile yhden koon suurempaa tai pienempää sydäntä ja varmista, että leikkaat sen oikean pituiseksi ennen jokaista käyttöä.

Oman DIY-kynttilän luominen kotona on rentouttava ja hauska tapa muokata asuintilasi tunnelmaa samalla kun nautit kynttilöiden tarjoamista monista terveyshyödyistä. Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita ja vastaamalla joihinkin usein kysyttyihin kynttilänvalmistukseen liittyviin kysymyksiin voit helposti luoda omat kauniit ja tuoksuvat kynttilät hetkessä.