Miten tehdä visiotaulu – opas & vaiheet

Monet ihmiset ovat kuulleet visiotaulujen voimasta, mutta he eivät ole aivan varmoja, mitä ne ovat tai miten ne luodaan. Visiotaulu on visuaalinen esitys tavoitteistasi, unelmistasi ja toiveistasi. Se toimii visuaalisena muistutuksena siitä, mitä haluat saavuttaa elämässäsi. On sanottu, että kun näet tavoitteesi joka päivä, saavutat ne todennäköisemmin. Tämä opas opastaa sinua oman visiotaulusi luomisessa.

Vaihe 1: Aseta aikomuksesi

Ensimmäinen askel visiotaulun luomisessa on asettaa aikeet. Mitä haluat saavuttaa ensi vuonna? seuraavan viiden vuoden aikana? Kirjoita tavoitteesi ylös ja ole täsmällinen. Kun sinulla on selkeä käsitys siitä, mitä haluat saavuttaa, voit alkaa kerätä kuvia ja lainauksia edustamaan tavoitteitasi.

Vaihe 2: Kerää materiaalit

Visiotaulun luomiseen tarvitset muutamia tarvikkeita, mukaan lukien:

  • Julistetaulu tai korkkilevy
  • Aikakauslehdet, sanomalehdet tai muut kuvat, jotka edustavat tavoitteitasi (tai pääsyä digitaalisiin kuviin, joita voit tulostaa)
  • Sakset
  • Liimaa tai teippiä
  • Merkkejä, tarroja tai muita koristeita taulusi koristeluun

Vaihe 3: Leikkaa kuvat ja sanat

Selaa aikakauslehtiä tai etsi Internetistä kuvia ja lainauksia, jotka edustavat tavoitteitasi. Leikkaa kuvat ja sanat ja järjestä ne luokkiin (esim. ura, rakkaus, matkailu, terveys). Salli itsesi olla avoin uusille mahdollisuuksille ja ota aikaa – tämä on visiotaulusi, joten varmista, että se edustaa tavoitteitasi ja toiveitasi.

Vaihe 4: Järjestä ja liimaa

Kun olet lajitellut kuvat ja sanat, ala järjestää niitä julisteellasi tai korkkitaulullasi. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa tehdä tämä, mutta lajittelu tai visuaalisesti miellyttävä järjestely on suositeltavaa. Kun olet tyytyväinen asetteluun, liimaa tai teippaa kuvat ja sanat paikoilleen.

Vaihe 5: Mukauta taulusi

Nyt kun visiotaulusi on muotoutumassa, on aika tehdä siitä omasi. Mukauta taulusi motivoivilla lainauksilla, tarroilla tai muilla sinua inspiroivilla koristeilla.

Vaihe 6: Näytä ja visualisoi

Ripusta valmis näkötaulusi paikkaan, jossa näet sen joka päivä – makuuhuoneeseen, toimistoon tai olohuoneeseen. Vietä aikaa joka päivä katsomalla tauluasi ja visualisoimalla itsesi saavuttavan tavoitteesi.

UKK

Mitä minun pitäisi tehdä, jos en pidä löytämistäni kuvista?

Jos et pidä lehdistä tai Internetistä löytämistäsi kuvista, harkitse omien kuvien piirtämistä tai maalaamista, jotka edustavat tavoitteitasi.

Voinko luoda digitaalisen näkötaulun?

Ehdottomasti! Luo digitaalinen näkötaulu ohjelmilla, kuten Canva, Word tai Photoshop. Voit tallentaa sen tietokoneesi taustakuvaksi tai tulostaa sen ja ripustaa seinällesi.

Mitä jos tavoitteeni muuttuvat?

Tavoitteesi voivat kehittyä ja muuttua ajan myötä. Älä pelkää päivittää tauluasi tarpeen mukaan. Tämä on elävä asiakirja, ja sen pitäisi edustaa nykyisiä tavoitteitasi ja toiveitasi.

Kuinka usein minun pitäisi päivittää näkötauluni?

Näkötaulusi päivittämiselle ei ole asetettua aikajanaa. Tarkista tavoitteesi säännöllisesti ja päivitä taulusi tarvittaessa.

Entä jos en saavuta kaikkia tavoitteitani?

Se, että et saavuta kaikkia tavoitteitasi, on normaali osa prosessia. Arvioi tavoitteesi uudelleen ja luo suunnitelma niiden saavuttamiseksi. Älä lannistu – olet jo ottanut suuren askeleen unelmiesi visualisoinnissa!