Miten hallita omaa painoa – vinkit painonhallintaan

Monille painonhallinta on haaste, joka vaatii pitkäjänteisyyttä ja omistautumista. Olitpa sitten ylipainoinen tai haluat vain laihtua sinun kilon, on tärkeää löytää ratkaiseta ja pysyviä keinoja painonhallintaan. Tässä artikkelissa kerromme laihdutusvinkeistä, jotka sinua tarjoavat sinulle toivotun tuloksen.

1. Syö terveellisesti

Terveellinen hyvä on tärkeä osa painonhallintaa. Varmista, että käytäsi sisältää kasviksia, hedelmiä, proteiinia ja kuituja. Vältä jalostettuja elintarvikkeita, sokeria ja rasvaisia ​​ruokia. Syö hyvää aterioita käyttää, mikä auttaa pitämään verensokeritason tasaisena ja vähentää napostelua.

2. Hyödynnä ravintolisät

Ravintolisät tukea sinua laihtumaan. Esimerkiksi vihreä tee ja kromi auttaa lisäämään kehon aineenvaihduntaa ja polttamaan enemmän kaloreita. Muuta ravintolisät, kuten karnitiini ja konjugoitu linolihappo (CLA), voidaan auttaa vähentämään kehon rasvaa.

3. Liiku säännöllisesti

Liikunta on tärkeä osa painonhallintaa. Aloita liikkuminen ja lisää aikaa ja intensiteettiä vähitellen. Kävele, pyöräile tai tee jotain muuta mukavaa, joka saa sinut liikkumaan enemmän. Liikunta auttaa polttaa kaloreita ja lisää kehon aineenvaihduntaa. Lisäksi se lisää kestävyyttä ja lihaksia.

4. Juo vettä

Runsaan veden juominen auttaa vähentämään ruokahalua, pitämään sinut nesteytettynä ja energisoituna. Juo suositellut lasillista vettä8-10.

5. Pidä huolta unesta ja stressistä

Hyvä uni ja stressinhallinta ovat lisääosia painonhallintaa. Unen puute ja stressi lisätä nälkää ja pakottaa sinut syömään enemmän kuin tarvitset. Varmista, että saat jata ja hallitset stressiä, jotta voit pitää painon hallinnassa.

6. Seuraa edistymistäsi

Pidä kirjaa käyttäästa, liikunnasta ja painosta. Seuraaminen auttaa sinua tunnistamaan, mitkä apua sinua pudottamaan painoa ja mitkä eivät. Seuraa edistymistäsi säännöllisesti ja tee muutosta, jotta voit saavuttaa tavoitteesi.

7. Älä herkuttele liikaa

Herkuttele kohtuudella. Muista, että herkuttelu sitten kuuluu on sallittua, mutta herkuttelu voi liibotoida painonhallintaa. Vältä sokerisia juomia, makeisia ja epäterveellisiä ruokia, jos muita mahdollisia.

8. Pyydä apua

Älä pelkää pyytää apua, jos tarvitset sitä. Keskustele lääkärisi tai ravitsemusterapeutin kanssa, jos haluat enemmän tietoa painonhallinnasta. Jos tarvitset tukea tai motivaatiota, painonhallintaryhmä tai hanki personal trainer.

Usein kysytyt kysymykset

Miten tiedän, että olen syömässä ruokaa?

Tarpeeksi syöminen on tärkeää painonhallinnassa. Kun syöt hyvää ruokaa, sinun ei tarvitse laskea kaloreita. Kuuntele kehoasi ja syö vain silloin, kun tunnet nälkää. Vältä ylensyöntiä ja opi tunnistamaan, milloin olet kylläinen.

Kuinka nopeasti voin odottaa laihtuvani?

Painon pudotusnopeus riippuu henkilöstä riippuen. Suositeltava painonpudotusnopeus noin 0,5-1 kg noin. Tämä tarkoittaa, että voit odottaa laihtuvan noin 2-4 kiloa kuukaudessa, jos noudatat terveellistä syötävää ja liikut säännöllisesti.

varat syödä herkkuja, kun huonen laihtua?

Kyllä, mutta herkuttele kohtuudella. Pidä taukoja terveellisestä käytöstä ja syö herkkuja sitten, jos haluat. Vältä sokerisia juomia, makeisia ja epäterveellisiä ruokia, jos muita mahdollisia. Älä ajattele ruokaa palkkiona, vaan edellyttää muita tapoja hemmotella itseäsi.

Mitä teen, jos lipsun terveellisestä käytöstä?

Kukaan ei ole riittävä, joten jos lipsut terveellisestä käytöstä, älä anna periksi. Pidä mielessäsi, että yksittäinen lipsahdus ei pilaa koko painonhallintaa. Syö terveellisesti seuraavina päivinä ja jatka eteenpäin.

Pitääkö minun hankkia kuntosalijäsenyys laihtuakseni?

Ei. Voit laihtua ilman kuntosalijäsenyyttäkin. Kävele tai pyöräile vapaa-ajalla, lisää askelia päivääsi tai tee kotijumppaa. Liikunta ei edellytä kalliita välineitä tai jäsenyyksiä. sopivatä on löytää tapa liikkua, joka sopii sinulle ja jota nautit.