Miten lasketaan prosentti – tässä ohjeet

Prosentteja käytetään useissa sovelluksissa rahoitus-, tilasto- ja tieteeseen liittyvistä laskelmista ravintotietojen määrittämiseen ja alennusalennusten selvittämiseen. Vaikka prosenttiosuudet saattavat aluksi tuntua hankalalta laskea, ne ovat itse asiassa melko helppoja, kun ymmärrät niiden taustalla olevan peruskäsitteen.

Vaiheittainen opas prosenttien laskemiseen

Vaihe 1: Ymmärrä, mitä prosenttiosuudet tarkoittavat

Prosenttiluku on luku, joka edustaa osaa tai murto-osaa sadasta. Esimerkiksi 50 % tarkoittaa viittäkymmentä sadasta tai 50/100. Joten prosenttiosuuden laskemiseksi sinun on selvitettävä, mitä 100: n murto-osaa se edustaa.

Vaihe 2: Määritä kokonaisarvo

Ennen kuin voit laskea prosenttiosuuden, sinun on tiedettävä käsittelemiesi kohteiden tai määrien kokonaisarvo. Tämä voi olla oston kokonaishinta, myytyjen tuotteiden kokonaismäärä tai tuotteen kokonaispaino. Oletetaan esimerkiksi, että haluat laskea, kuinka monta prosenttia 200:sta edustaa 40. Tässä tapauksessa 200 on kokonaisarvo.

Vaihe 3: Jaa osa kokonaisuudella ja kerro 100:lla

Seuraava vaihe on jakaa sinua kiinnostava arvo (osa) kokonaisarvolla (kokonaisuudella) ja kertoa 100:lla. Näin saat etsimäsi prosenttiosuuden. Jos esimerkiksi haluat laskea, kuinka monta prosenttia 200:sta edustaa 40, jaa 40 200:lla (40/200), mikä on 0,2. Kerro sitten 100 saadaksesi prosenttiosuuden (0,2 x 100 = 20 %). Siksi 40 on 20 % 200:sta.

UKK

Mitkä ovat yleisiä prosenttiosuuksien sovelluksia?

Prosentteja käytetään monilla aloilla, mukaan lukien rahoitus, tiede, tilastot ja jopa arkielämä. Joitakin yleisiä sovelluksia ovat lainojen korkojen laskeminen, lääkinnällisten hoitojen onnistumisasteiden määrittäminen ja alennusalennusten selvittäminen.

Mikä on prosenttilaskukaava?

Prosenttiosuuksien laskentakaava on: Osa / Koko x 100 = Prosentti.

Mitä eroa on prosentin ja prosenttipisteen välillä?

Prosenttiluku edustaa osaa tai murto-osaa 100:sta, kun taas prosenttipiste edustaa sijaintia tai sijoitusta tietojoukossa. Jos esimerkiksi opiskelija saavuttaa testin 75. prosenttipisteen, se tarkoittaa, että hän sai enemmän kuin 75 % muista testin suorittaneista opiskelijoista.

Miten desimaali muunnetaan prosentteiksi?

Jos haluat muuntaa desimaaliluvun prosentiksi, kerro desimaali 100:lla. Esimerkiksi 0,25 x 100 = 25 %, joten 0,25 voidaan ilmaista 25 %:na.

Kuinka lasken prosentuaalisen lisäyksen tai vähennyksen?

Laskeaksesi prosentuaalisen lisäyksen tai laskun kahden arvon välillä, vähennä alkuperäinen arvo uudesta arvosta, jaa alkuperäisellä arvolla ja kerrotaan 100:lla. Jos tuotteen hinta esimerkiksi nousisi 10 dollarista 12 dollariin, kaava olisi seuraava: : (12-10)/10 x 100 = 20 %. Siksi hinta nousi 20 prosenttia.