Miten maustaa kana – vinkit ja mausteet

Miten maustaa kana – vinkit ja mausteet

Kana on perusproteiini monissa keittiöissä ympäri maailmaa, koska se on monipuolista eri ruokissa. Jos sitä ei mausta oikein, se voi kuitenkin olla mieto ja mauton. Oikeilla maustetekniikoilla ja vinkeillä voit muuttaa kanan suussasulavaksi annokseksi. Tässä on täydellinen opas täydellisesti maustettuun kanaan:

Oikeiden kananpalojen valinta

Kaikki kananpalat eivät ole ihanteellisia jokaiseen reseptiin. Esimerkiksi kanan reidet ovat mehukkaampia kuin kananrinta, mutta niiden kypsyminen kestää kauemmin. Joissakin leikkauksissa on luita ja ihoa, jotka vaativat erilaisia ​​mausteita. On tärkeää harkita valmistamaasi reseptiä ja valita sopivat kananpalat.

Marinointitekniikat

Marinointi lisää maun syvyyttä ja pehmentää lihaa. Kanan marinointiin on useita tapoja, mukaan lukien:

 • Sitruunamehujen, kuten limen ja sitruunan, käyttö.
 • Jogurttipohjaiset marinaadit.
 • Öljypohjaiset marinaadit, joissa on yrttejä ja mausteita.

Riippumatta käytetystä marinointitekniikasta, varmista, että kana marinoituu vähintään tunnin ajan, jotta maku tunkeutuu lihaan.

Dry-Rub-tekniikat

Kuivahankaus on toinen tapa lisätä makua kanaan. Siinä sekoitetaan kuivia yrttejä ja mausteita, jotta saadaan aikaan mausteseos, jota hierotaan kanan päälle. Hyvä esimerkki kuivahieronnasta on sekoitus paprikaa, valkosipulijauhetta ja chilijauhetta. Varmistaaksesi, että kuivahieronta tarttuu hyvin kanaan, on suositeltavaa hieroa sitä kanan ihon alle.

Oikeiden mausteiden käyttö

Käytetty maustetyyppi määrittää kanan makuprofiilin. Seuraavia ainesosia käytetään usein kanan maustamiseen:

 • Suola ja pippuri: perusmausteet ja tärkeimmät mausteet.
 • Yrtit: persilja, oregano, rosmariini, timjami.
 • Mausteet: kumina, paprika, curryjauhe, chilijauhe.
 • Aromit: sipuli, valkosipuli, inkivääri.

Tärkeintä on löytää tasapaino eri maustekomponenttien välillä, jotta vältytään ylivoimaisilta mausteilta.

Grillaustekniikat

Kanan grillaus on suosittu ruoanlaittotekniikka, ja on välttämätöntä käyttää asianmukaisia ​​grillaustekniikoita täydellisesti maustetun kanan saavuttamiseksi. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Esilämmitä grilli: anna grillille aikaa esikuumentua, jotta se kypsyy tasaisesti.
 • Käytä suoraa ja epäsuoraa lämpöä: aloita paistamalla kanaa suoralla lämmöllä ja siirrä se sitten epäsuoraan lämmölle, kunnes se on täysin kypsä.
 • Älä ylikypsennä kanaa: ylikypsä kana voi olla kuivaa ja mietoa, joten varmista, että se on kypsennetty perusteellisesti mutta silti mehukas.

Uunissa paistetut tekniikat

Kanan paistaminen uunissa on toinen tapa saada täydellisesti maustettua kanaa. Joitakin vinkkejä uunissa leivontaan ovat:

 • Esilämmitä uuni: varmista, että uuni on esilämmitetty vaadittuun lämpötilaan ennen kuin asetat kanan sisälle.
 • Harsi kanaa: Harjaa sulatettua voita, öljyä tai marinadia kanan päälle sen paistaessa, jotta liha pysyy kosteana.
 • Käytä lihalämpömittaria: varmista, että kana on kypsä kunnolla, tarkista sisälämpötila lihalämpömittarilla. Kanan ihanteellinen lämpötila on 165 Fahrenheit-astetta.

UKK

K: Kuinka kauan minun pitäisi marinoida kanaa?

V: Ihanteellinen marinointiaika on vähintään tunti. Jos kuitenkin työskentelet kovempien leikkausten, kuten kanan reisien tai koipien, kanssa, marinointi yön yli parantaa lihan makua ja pehmeyttä.

K: Pitäisikö minun maustaa kanan molemmat puolet?

V: Kyllä, maustaminen kanan molemmilta puolilta varmistaa, että maku jakautuu tasaisesti.

K: Voinko käyttää valmiita maustesekoituksia?

V: Kyllä, valmiit sekoitukset ovat kätevä vaihtoehto, jos sinulla on vähän aikaa. Varmista kuitenkin, että tarkistat ainesosat välttääksesi seoksia, joissa on paljon natriumia.

K: Mistä tiedän, että kana on täysin kypsä?

V: Paras tapa tarkistaa, onko kana täysin kypsä, on käyttää lihalämpömittaria. Kanan sisälämpötilan tulee olla 165 Fahrenheit-astetta.

K: Voinko pakastaa maustettua kanaa?

V: Kyllä, voit pakastaa maustettua kanan, mutta varmista, että käytät ilmatiiviitä astioita tai pakastepusseja, jotta vältät palovamman. Kypsennyksen aikana varmista, että sulatat kanan kokonaan ennen kypsennystä.

Näiden vinkkien ja tekniikoiden avulla olet matkalla kohti täydellisesti maustettua kanaa. Muista kokeilla erilaisia ​​maustesekoituksia ja -menetelmiä löytääksesi itsellesi sopivan. Hyvää ruoanlaittoa!