Miten Zoom toimii – kokoukset, asetukset & muuta

Zoom on videoneuvottelutyökalu, josta on tullut olennainen nykyisessä etätyöympäristössämme. Siinä on useita ominaisuuksia ja toimintoja, joiden avulla on helppo pitää yhteyttä muihin ja pitää virtuaalisia kokouksia. Monet ihmiset eivät kuitenkaan ole tietoisia sovelluksen sisäisestä toiminnasta. Tämä opas tarjoaa kattavan yleiskatsauksen Zoomin toiminnasta ja vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin.

Perusasioiden ymmärtäminen

Zoom on videoneuvottelutyökalu, joka tarjoaa reaaliaikaisia ​​viestintä-, video-, ääni- ja chat-palveluita Internetin kautta. Sen avulla käyttäjät voivat liittyä virtuaalisiin kokouksiin tai isännöidä omia kokouksiaan jopa 1000 osallistujan kesken. Lisäksi on useita ominaisuuksia ja toimintoja, jotka voivat parantaa videoneuvottelukokemusta.

Zoom-kokouksiin liittyminen

Zoom-kokoukseen liittyminen on helppoa, ja se voidaan tehdä useilla laitteilla. Yleisimmät tavat liittyä Zoom-kokoukseen ovat:

  • Kokoustunnuksen käyttäminen – 9-, 10- tai 11-numeroinen numero, jonka isännöitsijä antaa
  • Henkilökohtaisen linkin nimen (PLN) kirjoittaminen – Isännän luoma mukautettu URL-osoite
  • Kokouslinkin napsauttaminen – isännöitsijän sähköpostitse tai chatissa lähettämä hyperlinkki
  • Yhden napsautuksen liittäminen – Ominaisuus, jonka avulla voit liittyä kokoukseen suoraan Zoom-sovelluksen kautta

Zoom-kokousten isännöinti

Zoom-kokouksen järjestäminen edellyttää tilin luomista ja kokouksen ajoittamista Zoom-sovelluksen kautta. Kun se on ajoitettu, isäntä voi aloittaa kokouksen ja kutsua osallistujia sähköpostitse tai chatin kautta. Kokouksen aikana isäntä voi hyödyntää erilaisia ​​ominaisuuksia ja toimintoja, kuten näytön jakamista, tallennusta, virtuaalistaustaa ja pienryhmähuoneita.

Zoomausasetukset ja säätimet

Zoom tarjoaa erilaisia ​​asetuksia ja säätimiä, joita voidaan käyttää räätälöimään sen käyttöä yksilöllisten mieltymysten mukaan. Jotkut keskeiset asetukset ja säätimet ovat:

  • Mykistyssäätimet – Mahdollistaa osallistujien/moderaattoreiden äänen mykistyksen/poistamisen
  • Videon ohjaimet – Ottaa videon käyttöön/poistaa käytöstä osallistujille/moderaattoreille
  • Näytön jakaminen – Mahdollistaa näytön jakamisen kokouksessa
  • Tallennus – Mahdollistaa kokouksen tallentamisen ja tallentaa sen pilveen/paikallisille asemille
  • Virtuaalinen tausta – Antaa käyttäjien vaihtaa taustaa kokouksen aikana
  • Pienryhmähuoneet – Mahdollistaa huoneiden luomisen kokouksen sisällä ryhmäkeskustelun helpottamiseksi

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

1. Voinko käyttää Zoomia mobiililaitteellani?

Kyllä, Zoomissa on mobiilisovelluksia, joita voidaan käyttää Android- ja iOS-laitteissa.

2. Voinko liittyä Zoom-kokoukseen ilman tiliä?

Kyllä, voit liittyä Zoom-kokoukseen ilman tiliä. Isäntä saattaa kuitenkin vaatia sinua rekisteröitymään ennen kokoukseen liittymistä.

3. Mitä tapahtuu, jos ylitän ilmaisen Zoom-tilin 40 minuutin rajan?

Sinut katkaistaan ​​automaattisesti kokouksesta. Voit joko liittyä kokoukseen uudelleen tai päivittää maksulliseksi tiliksi jatkaaksesi kokousta keskeytyksettä.

4. Voinko tallentaa Zoom-kokouksen osallistujana?

Ei, vain isäntä (tai apuisäntä) voi tallentaa Zoom-kokouksen. Jos isäntä ottaa tallennusominaisuuden käyttöön, se tallennetaan pilveen tai paikallisille asemille isäntäasetusten mukaisesti.

5. Kuinka voin tehdä ääni-/video-ongelmien vianmäärityksen Zoom-kokouksen aikana?

Tarkista, onko ääni/video mykistetty tai poistettu käytöstä zoomausliittymästä. Jos kyseessä ei ole zoomausongelma, käynnistä laite uudelleen ja tarkista ääni-/videolaitteistoasetukset.

Zoom on monipuolinen videoneuvottelutyökalu, joka on osoittautunut välttämättömäksi nykyisessä etätyöympäristössä. Yllä olevan oppaan avulla on mahdollista saada parempi käsitys Zoomin sisäisestä toiminnasta ja käyttää sitä tehokkaasti virtuaalisiin kokouksiin.