Miten tipata Dubaissa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Dubaissa – juomarahan eli tipin määrä

Juomaraha Dubaissa on tärkeä osa paikallista kulttuuria, ja vierailijoiden tulee tutustua asianmukaisiin tapoihin varmistaakseen positiivisen kokemuksen. Tässä on joitain olennaisia ​​ohjeita ja kiellot, kun tulee juomarahaa Dubaissa:

Dos

 • Anna tippiä Dubaissa kuten on tapana ja odotettu. Palveluhenkilöstö käyttää juomarahaa merkittävänä osan tuloistaan.
 • Tarkista, onko laskussasi jo palvelumaksu. Monet ravintolat ja hotellit lisäävät laskuun automaattisesti palvelumaksun, yleensä noin 10 %. Jos näin on, lisää tippiä ei tarvita.
 • Anna taksinkuljettajille tippiä pyöristämällä hinta lähimpään seteliin tai antamalla heidän pitää vaihtoraha.
 • Anna hotelliportiereille tippiä matkatavaroiden kuljettamisesta. Tyypillinen summa on 5-10 AED per laukku.
 • Anna tippiä hotellin siivoushenkilöstölle, jättäen tavallisesti 5-10 AED päivässä.
 • Anna tippiä matkaoppaille ja kuljettajille, jos olet tyytyväinen heidän palveluihinsa. Summa voi vaihdella palvelun pituuden ja laadun mukaan.

Älä

 • Älä tunne velvollisuutta antaa liikaa juomarahaa. Vaikka juomarahaa arvostetaan, sen tulee olla oikeassa suhteessa tarjotun palvelun tasoon.
 • Älä anna tippiä ravintoloissa, joissa palvelumaksu sisältyy jo laskuun, ellet halua tunnustaa poikkeuksellista palvelua.
 • Älä anna tippiä valtion työntekijöille tai valtion laitoksille, koska se on kiellettyä ja laitonta.
 • Älä anna vaihtorahaa tippa varsinkaan huoltohenkilöstölle. On suositeltavaa käyttää pieniä seteleitä tai pyöristää summa ylöspäin osoittamaan arvostusta.
 • Älä anna tippiä baareissa, joissa on ”ei tippiä” -käytäntö. Näissä laitoksissa on yleensä palvelumaksu, joka sisältyy hintoihin.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

1. Onko juomaraha pakollinen Dubaissa?

Ei, juomaraha ei ole pakollista Dubaissa, mutta sitä pidetään yleisenä käytäntönä ja sitä odotetaan erityisesti palvelualalla.

2. Paljonko minun pitäisi antaa tippiä ravintoloissa?

Jos palvelumaksu ei sisälly laskuun, on tapana antaa tippiä noin 10 % kokonaislaskusta. Tarkista kuitenkin aina palvelumaksulasku ennen kuin annat lisää tippiä.

3. Onko takseille erityisiä tippumistulleja?

Taksin hinta on tapana pyöristää lähimpään seteliin tai antaa kuljettajan pitää vaihtoraha juomarahana. Jos hinta on esimerkiksi 17 AED, voit antaa 20 AED ja sanoa ”Säilytä vaihto”.

4. Voinko antaa tippiä ulkomaan valuutalla?

Yleensä suositellaan juomarahaa paikallisessa valuutassa (UAE dirham – AED), koska valuutan vaihto voi olla hankalaa palveluhenkilöstölle. Jos sinulla ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa, pienet määrät yleisesti vaihdetuissa valuutoissa voidaan hyväksyä.

5. Onko olemassa tapauksia, joissa tippiä ei odoteta?

Juomarahaa ei odoteta valtion laitoksissa tai ollessaan tekemisissä valtion työntekijöiden kanssa. Sitä ei myöskään odoteta pikaruokapaikoissa tai itsepalveluravintoloissa.

Noudattamalla näitä juomarahaa Dubaissa, voit navigoida paikallisten tapojen kanssa helposti ja osoittaa arvostusta vierailusi aikana saamastasi erinomaisesta palvelusta.