Miten tipata Kreikassa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Kreikassa – juomarahan eli tipin määrä

Juomarahaa koskeva etiketti voi vaihdella maittain, eikä Kreikka ole poikkeus. Tippaukseen liittyvien tapojen ja normien ymmärtäminen on olennainen osa kunnioittavaa matkustajaa. Tässä kattavassa oppaassa opastamme sinut läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää juomarahasta Kreikassa.

Tippaaminen ravintoloissa

Kreikassa on tapana jättää pieni juomaraha ravintoloiden palvelusta. Tyypillisesti 5-10 % tippiä koko laskusta pidetään sopivana. Tarkista kuitenkin aina laskusi, sillä jotkin ravintolat voivat sisältää palvelumaksun.

Tippaaminen baareissa ja kahviloissa

Kun nautit drinkin baarissa tai kahvilassa, on tavallista jättää tippiksi löysää vaihtorahaa. Vaikka se ei ole pakollista, euron tai kahden juomarahaa arvostetaan hyvästä palvelusta.

Tippaaminen hotelleissa

Kun yövyt hotellissa Kreikassa, on tapana jättää pieni juomaraha hotellin henkilökunnalle. Euro per laukku portieerille ja muutama euro päivässä siivoushenkilöstölle ovat tavanomaisia. Jos concierge tai henkilökunnan jäsen tarjoaa poikkeuksellista palvelua, voit antaa heille hieman enemmän tippiä.

Taksinkuljettajat

Kuten monissa maissa, taksinkuljettajien juomaraha ei ole pakollista Kreikassa. Hinnan pyöristäminen ylöspäin tai pienen prosenttiosuuden lisääminen juomarahasta on kuitenkin yleinen käytäntö ja sitä arvostetaan.

Lisävinkkejä

  • Tiputa aina käteisellä, sillä se on suosituin tapa saada tippiä Kreikassa.
  • Älä koskaan jätä kärkeä pöydälle tai luovuta sitä suoraan henkilökunnan jäsenelle. Jätä sen sijaan tippi maksulokeroon laskun mukana.
  • Pikaruokaravintoloissa tai itsepalveluliikkeissä ei tarvitse antaa tippiä.

UKK

K: Onko juomaraha pakollinen Kreikassa?

Ei, juomaraha ei ole pakollista Kreikassa. Hyvästä palvelusta on kuitenkin tapana antaa tippiä.

K: Paljonko minun pitäisi tippiä ravintoloissa?

Ravintoloissa 5-10 %:n tippi kokonaislaskun hinnasta katsotaan yleensä sopivaksi.

K: Voinko saada tippiä luottokortillani?

Jotkin laitokset voivat sallia juomaraha lisäämisen luottokorttilaskullesi, mutta juomaraha kannattaa antaa käteisellä, sillä se varmistaa, että juomaraha menee suoraan henkilökunnalle.

K: Pitääkö taksinkuljettajille antaa tippiä Kreikassa?

Ei, taksinkuljettajille ei tarvitse antaa tippiä Kreikassa. Hinnan pyöristäminen tai pienen tippin lisääminen on kuitenkin tervetullutta.