Miten tipata Australiassa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Australiassa – juomarahan eli tipin määrä

Tippiraha on yleinen käytäntö monissa maissa ympäri maailmaa, eikä Australia ole poikkeus. Vaikka tipin antaminen ei ole pakollista Australiassa, on tapana osoittaa arvostusta erinomaisesta palvelusta. Australian juomarahakäytäntöjen ymmärtäminen voi auttaa sinua navigoimaan palkkiokulttuurissa tehokkaasti. Olitpa paikallinen tai ulkomaalainen vierailija, tämä opas antaa sinulle arvokkaita näkemyksiä tippuun antamisen etiketistä Australiassa.

1. Milloin antaa tippiä

Australiassa juomarahat on yleensä varattu poikkeuksellisesta palvelusta tai kun tunnet aidosti pakko palkita jonkun hänen ponnisteluistaan. Sitä ei odoteta arkitilanteissa. Juomaraha on kuitenkin yleisempää korkeatasoisissa ravintoloissa, hotelleissa ja tasokkaissa laitoksissa, joissa odotetaan poikkeuksellista palvelua.

2. Kuinka paljon juomarahaa

Tippailukulttuuri Australiassa ei ole yhtä yleinen tai korkea kuin joissain muissa maissa. Tyypillinen juomaraha Australiassa vaihtelee 10 %:sta 15 %:iin kokonaislaskusta riippuen siitä, kuinka tyytyväinen olet tarjottuun palveluun. On kuitenkin tärkeää huomata, että juomaraha on aina harkinnanvaraista, etkä ole velvollinen antamaan tippiä, jos et ole tyytyväinen palveluun.

3. Vinkkien antaminen

Kortilla maksaessasi voit halutessasi lisätä loppulaskuun tippin. Jos haluat mieluummin antaa tippiä käteisellä, voit antaa sen suoraan palvelimelle tai jättää sen pöydälle lähtiessäsi. Muista, että joissakin laitoksissa voi olla yhteinen juomarahajärjestelmä, mikä tarkoittaa, että juomarahat jaetaan henkilökunnan kesken, joten ota tämä huomioon, kun päätät juomarahaa.

4. Kenelle tiputtaa

Australiassa on tavallista antaa juomarahaa tarjoilijoille, baarimikoille, taksinkuljettajille ja hotelliportiereille, jos se tuntuu aiheelliseksi. Muille palveluntarjoajille, kuten vähittäiskauppiaille, matkaoppaille tai kampaajille, ei kuitenkaan ole odotettavissa tippiä.

UKK

 1. Onko tippuminen pakollista Australiassa?

  Ei, juomaraha ei ole pakollista Australiassa. Se on harkinnanvaraista ja perustuu siihen, että olet tyytyväinen palveluun.

 2. Verotetaanko tippiä Australiassa?

  Ei, juomarahaa ei peritä ylimääräisiä veroja Australiassa. Niitä pidetään vapaaehtoisina maksuina.

 3. Entä jos olen tyytymätön palveluun?

  Jos olet tyytymätön palveluun, et ole velvollinen antamaan juomarahaa. Tippiraha on tapa osoittaa arvostusta poikkeuksellisesta palvelusta.

 4. Onko juomarahalla minimi- vai enimmäismäärä?

  Australiassa ei ole määritelty minimi- tai enimmäissummaa. Tipin määrä perustuu harkintasi mukaan.

 5. Pitäisikö minun antaa tippiä käteisellä vai luottokortilla?

  Voit valita juomarahaa joko käteisellä tai lisäämällä sen luottokorttimaksuun. Molemmat vaihtoehdot ovat hyväksyttäviä.