Miten neliöjuuri lasketaan – katso vaiheet

Neliöjuurien laskeminen voi olla pelottava tehtävä aloittelijoille, mutta pienellä harjoittelulla ja hyödyllisillä vinkeillä voit hallita neliöintitaidon. Tässä oppaassa opastamme sinut neliöjuurien laskentaprosessin läpi ja vastaamme joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vaiheittaiset ohjeet

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää ymmärtää, mikä neliöjuuri on. Neliöjuuri on luku, joka kerrottuna itsestään on yhtä kuin annettu luku. Esimerkiksi luvun 9 neliöjuuri on 3, koska 3 x 3 = 9.

Käydään nyt läpi neliöjuuren laskentaprosessi:

  1. Etsi lähin täydellinen neliö numeroa, jonka neliöjuuren haluat löytää. Jos esimerkiksi haluat löytää luvun 20 neliöjuuren, lähin täydellinen neliö on 16 (4 x 4).
  2. Jaa alkuperäinen numerosi juuri löytämälläsi täydellisellä neliöllä. Esimerkissämme jaat 20:lla 16:lla, mikä on 1,25.
  3. Lisää täydellinen neliö tulokseen vaiheesta 2. Esimerkissämme lisäät 4 (16:n neliöjuuri) 1,25:een, mikä on 5,25.
  4. Jaa tulos kahdella. Esimerkissämme jaat 5,25 kahdella, mikä on 2,625.

Ja siinä se on! 20:n neliöjuuri on noin 2,625.

UKK

Entä jos luku, jonka neliöjuuren haluan löytää, on jo täydellinen neliö?

Jos luku, jonka neliöjuuren haluat löytää, on jo täydellinen neliö (kuten 4, 9, 16 jne.), neliöjuuri on yksinkertaisesti itse luku. Esimerkiksi luvun 16 neliöjuuri on 4.

Entä jos tuloksessani on desimaalipisteitä?

Voit pyöristää tuloksesi lähimpään kokonaislukuun tai säilyttää desimaalipisteet tarkkuuden lisäämiseksi. Muista vain, että mitä enemmän desimaalipilkkejä lisäät, sitä tarkempi tulos on.

Onko olemassa nopeampaa tai helpompaa tapaa laskea neliöjuuret?

Joo! Neliöjuurien laskemiseen on useita menetelmiä, mukaan lukien laskimen tai erikoisalgoritmin käyttö. Tämä menetelmä on kuitenkin hyvä paikka aloittaa aloittelijoille, jotka haluavat parantaa henkistä matematiikan taitojaan.

Entä jos teen virheen laskelmissani?

Jos teet virheen laskelmissasi, älä huoli! Tarkista vain työsi ja yritä uudelleen. On aina hyvä idea harjoitella pienemmillä numeroilla ennen kuin siirrytään suurempiin numeroihin.

Näiden vinkkien ja temppujen avulla voit hallita neliöimisen taidon hetkessä. Onnea laskemiseen!