Miten parantaa ryhtiä – 5 tekniikkaa

Hyvä ryhti ei ainoastaan ​​saa sinut näyttämään itsevarmalta ja houkuttelevalta, vaan se voi myös estää selkäkipuja ja muita terveysongelmia. Tässä artikkelissa keskustelemme viidestä yksinkertaisesta tekniikasta, jotka voivat auttaa sinua parantamaan ryhtiäsi ja näyttämään itsevarmemmalta.

1. Nouse seisomaan useammin

Pitkiä tunteja istuminen voi johtaa huonoon ryhtiin ja selkäkipuihin. Säännöllinen seisominen voi auttaa sinua välttämään nämä ongelmat. Jos sinulla on pöytätyötä, yritä nousta muutaman minuutin välein joka tunti. Voit myös sijoittaa seisomapöytään tai käyttää korkeaa työtasoa.

2. Venytä rintaasi

Kun kumartat hartiat eteenpäin, rintalihakset kiristyvät. Tämä voi vetää olkapäitäsi entistä enemmän eteenpäin ja huonontaa asentoa. Parantaaksesi ryhtiäsi, sinun tulee venyttää rintalihaksia säännöllisesti. Seiso ovessa käsivarret koukussa 90 asteen kulmassa ja aseta kyynärvarret ovenkarmiin. Nojaa eteenpäin, kunnes tunnet venytyksen rinnassasi.

3. Vahvista ydintäsi

Ydinlihaksesi ovat tärkeitä selkärangan tukemiseksi ja hyvän asennon ylläpitämiseksi. Voit tehdä monia harjoituksia vahvistaaksesi ydintäsi, kuten lankkuja, rutistuksia ja siltoja. Aloita muutamalla toistolla jokaisessa harjoituksessa ja lisää asteittain määrää, kun vahvistut.

4. Pidä olkapäät taaksepäin ja alaspäin

Kun seisot tai istut, pidä hartiat taaksepäin ja alaspäin. Tämä auttaa sinua säilyttämään hyvän asennon ja välttämään olkapääkipuja. Kuvittele, että pään yläosaan on kiinnitetty naru, joka vetää sinua ylöspäin.

5. Käytä tukevia kenkiä

Kengilläsi voi olla suuri vaikutus ryhtiisi. Korkokengät voivat viedä kehon tasapainosta ja aiheuttaa selkäkipuja. Litteät kengät, joissa on hyvä holvituki, ovat paras valinta hyvän asennon ylläpitämiseen.

UKK

K: Kuinka kauan näiden tekniikoiden tulosten näkeminen kestää?

V: Saatat huomata eron asennossasi välittömästi, mutta voi kestää useita viikkoja nähdäksesi pitkän aikavälin tulokset.

K: Voiko huono ryhti aiheuttaa terveysongelmia?

V: Kyllä, huono asento voi aiheuttaa selkä-, niska- ja muita terveysongelmia. Se voi myös vaikuttaa hengitykseen, ruoansulatukseen ja verenkiertoon.

K: Pitääkö minun tehdä kaikkia näitä tekniikoita parantaakseni ryhtiä?

V: Ei, voit valita sinulle parhaiten sopivat tekniikat. Kuitenkin, kun sisällytät ne kaikki rutiiniisi, saat parhaat tulokset.

K: Kuinka usein minun pitäisi tehdä näitä harjoituksia?

V: Sinun tulisi tehdä nämä harjoitukset vähintään muutaman kerran viikossa nähdäksesi tulokset. Voit kuitenkin tehdä niitä päivittäin, jos sinulla on aikaa ja energiaa.

K: Pitääkö minun mennä lääkäriin, jos minulla on huono ryhti?

V: Jos sinulla on vaikeaa tai kroonista kipua, sinun tulee käydä lääkärissä sulkeaksesi pois taustalla olevat sairaudet. Fysioterapeutti tai kiropraktikko voi myös auttaa sinua parantamaan ryhtiäsi.