Miten saada kova kakka ulos – vinkit ummetuksen hoitoon

Ummetus on kiusallinen maha-suolikanavan sairaus, joka voi aiheuttaa harvemmin kuin kolme suolen liikettä viikossa, kovaa ja kyhmyistä ulostetta ja ulostusvaikeuksia. Ummetusta aiheuttavat erilaiset ongelmat, kuten vähäkuituinen ruokavalio, nestehukka ja liikunnan puute. Onneksi on olemassa monia tekniikoita, jotka voivat pehmentää ulostetta ja helpottaa ummetusta luonnollisilla ja yksinkertaisilla tavoilla. Tässä kirjoituksessa esittelemme joitain yksinkertaisia ​​toimenpiteitä ummetuksen lievittämiseksi nopeasti.

Nesteytys

Nesteytys on yksi yksinkertaisimmista toimenpiteistä ulosteiden pehmentämiseksi ja ummetuksen helpottamiseksi. Veden juominen enemmän päivässä voi auttaa pehmentämään ulostetta ja luomaan sujuvaa suolen toimintaa. Aikuisia kehotetaan juomaan vähintään kahdeksan kupillista vettä päivässä.

Kuitupitoinen ruokavalio

Kuitupitoinen ruokavalio voi tukea säännöllistä ja terveellistä suoliston toimintaa. Kuitupitoiset ruoat, kuten hedelmät, vihannekset ja palkokasvit, voivat lisätä vessassa käyntiä, vähentää ummetusta ja parantaa ulosteiden koostumusta.

Harjoittele

Liikunta voi auttaa lisäämään suolen toimintaa, lievittämään ummetusta ja edistämään myös yleistä sydän- ja verisuoniterveyttä. Aerobiset harjoitukset, kuten kävely, pyöräily, tanssi ja uinti, voivat auttaa pitämään asiat liikkeessä.

Oikea asento

Oikea asento wc:ssä on välttämätöntä rasituksen ja ummetuksen välttämiseksi. Voit tukea jalkasi jakkaralle tai käyttää wc-istuimen hissiä ja nojata eteenpäin sen sijaan, että istuisit pystysuorassa, mikä edistää suoliston sujuvaa liikettä.

Kyykky

Kyykky voi auttaa lievittämään suolen liikkeisiin liittyvää ummetusta ja stressiä. Kyykkytason tai jakkaran käyttö voi auttaa nostamaan jalkoja ja matkimaan kyykkyasentoa.

Luonnolliset laksatiivit

Luonnolliset laksatiivit, kuten luumut, senna-tee, oliiviöljy ja magnesiumsitraatti, voivat auttaa stimuloimaan suolen toimintaa ja pehmentämään ulostetta.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

K: Mikä on ummetus?

Ummetus on maha-suolikanavan sairaus, jolle on ominaista alle kolme suolen liikettä viikossa, kova, kyhmyinen uloste ja ulostusvaikeudet.

K: Mikä aiheuttaa ummetusta?

Ummetus voi johtua erilaisista ongelmista, kuten vähäkuituisesta ruokavaliosta, kuivumisesta, istumista elämäntavoista, ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) ja lääkkeistä, kuten opioideista.

K: Kuinka voin lievittää ummetusta luonnollisesti?

Nesteytys, runsaskuituinen ruokavalio, liikunta, oikea asento, kyykky ja luonnolliset laksatiivit voivat kaikki auttaa lievittämään ummetusta luonnollisesti.

K: Milloin minun pitäisi mennä lääkäriin ummetukseni vuoksi?

Jos sinulla on ollut ummetusta pitkään tai olet huomannut verta ulosteessa, voimakasta vatsakipua tai painon laskua, sinun tulee käydä lääkärissä vakavien sairauksien sulkemiseksi pois.