Miten tipata Ranskassa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Ranskassa – juomarahan eli tipin määrä

Tippujen antamisen etiketti vaihtelee maittain, eikä Ranska ole poikkeus. Vaikka juomaraha ei ole Ranskassa pakollista, hyvästä palvelusta on tapana jättää muutama euro ylimääräistä. Tässä on opas juomarahaa paikallisen tapaan Ranskassa.

Ravintoloissa ja kahviloissa

Ranskassa palvelumaksu sisältyy tyypillisesti laskuun, joten juomaraha ei ole pakollista. On kuitenkin yleinen käytäntö pyöristää lasku tai jättää joku löysä vaihtoraha kiitoksen eleeksi hyvästä palvelusta. Jos olit erityisen tyytyväinen palveluun, voit jättää 5-10 % juomarahaa, mutta sitä ei odoteta tai vaadita.

Baareissa ja yökerhoissa

Kun tilaat juomia baarista tai yökerhosta, on tyypillistä jättää tippiksi pieni vaihtoraha. Voit pyöristää laskun lähimpään euroon tai jättää muutaman kolikon. Näissä laitoksissa ei ole tapana antaa tippiä prosenttiosuutta kokonaislaskusta.

Hotelleissa

Myöskään hotellien juomaraha ei ole Ranskassa pakollista, mutta pientä kiitollisuutta arvostetaan. Uloskirjautumisen yhteydessä voit jättää muutaman euron piikalle tai pienen summan conciergelle, jos he tarjosivat poikkeuksellista palvelua oleskelusi aikana. Bellhopista tai kantajasta voi saada euron juomarahaa per pussi.

Toimituspalvelut

Ranskan kuljettajat eivät odota juomarahaa, koska heidän tuntipalkkansa on reilu. Laskun pyöristäminen tai ylimääräinen rahasumma on kuitenkin kohtelias ele.

UKK

Onko Ranskassa tavallista maksaa tippiä?

Juomaraha ei ole pakollista Ranskassa, mutta pienen juomarahan jättäminen osoittaa arvostusta hyvästä palvelusta.

Kuinka paljon minun pitäisi juomarahaa ravintolassa Ranskassa?

Ravintoloissa on yleinen käytäntö pyöristää lasku tai jättää jotain löysää. Jos olit erityisen tyytyväinen, 5-10 % juomaraha on antelias ele.

Pitäisikö minun taksinkuljettajille tippiä Ranskassa?

Ranskassa taksinkuljettajille ei odoteta juomarahaa, mutta on tavallista pyöristää hintaa tai jättää pieni summa kiitokseksi.

Voinko saada tippiä ulkomaan valuutassa?

On parasta antaa tippiä euroissa, sillä ulkomaan valuutan käyttö voi aiheuttaa hankaluuksia palveluhenkilöstölle vaihdossa.

Entä jos minulla on huono palvelu?

Jos sait huonoa palvelua, et ole velvollinen antamaan tippiä. On kuitenkin kohteliasta ilmoittaa kaikista ongelmista ravintolan tai laitoksen johdolle.

Muista, että tippojen antaminen Ranskassa ei ole yleistä, ja hyvästä palvelusta arvostetaan aina, mutta sitä ei odoteta. Nauti ajasta Ranskassa ja omaksu paikallisia tapoja!