Miten ommella nappi – vaiheittainen opas

Napin ompeleminen mihin tahansa vaatteeseen on hyödyllinen taito, joka voi säästää kustannuksia, jotka aiheutuvat vaatteiden viemisestä räätäliin. Jos et ole koskaan ommellut nappia aiemmin, älä huoli; se on yksinkertainen prosessi, jonka voit oppia muutamassa minuutissa. Tämä opas antaa sinulle vaiheittaiset ohjeet napin ompelemiseen mihin tahansa vaatteeseen.

Tarvittavat materiaalit

Ensinnäkin tarvitset muutaman asian ennen napin ompelua:

  • Neula
  • Lanka
  • Napit
  • Vaate

Vaihe 1: Langoita neula Aloita leikkaamalla tarpeeksi lankaa, noin 9-10″ pitkä, ja pujotamalla se neulan läpi. Tee solmu langan päähän jättäen 2-3 tuuman häntää.

Vaihe 2: Tunnista napin asento Etsi kohta, johon haluat laittaa napin vaatteeseen. Useimmissa paidoissa ja puseroissa on napinlävet ovat jo olemassa, mutta jos olet korjaamassa nappia, yritä asettaa se samaan paikkaan kuin vanha.

Vaihe 3: Kiinnitä lanka Kiinnitä lanka työntämällä neula kankaan läpi takapuolelta ja vetämällä sitä kokonaan läpi, kunnes solmu estää langan liukumisen. Tee sitten pari pientä pistoa samaan asentoon kiinnittääksesi langan paikoilleen.

Vaihe 4: Aseta nappi Aseta nappi kankaaseen ottaen huomioon, että napin sijoittelun tulisi jotta pääset siihen mukavasti. Pidä painiketta paikallaan sormillasi tai kiinnitä painike paikoilleen pienellä teipillä.

Vaihe 5: Ompele nappi paikalleen Ota neula ja lanka ja työnnä se yhden napinläven läpi ja kankaan läpi takapuolelta. Vedä lanka kokonaan läpi ja työnnä se sitten takaisin ylös seuraavan reiän läpi, sitten takaisin alas kankaan läpi ja ylös seuraavan reiän läpi. Jatka tätä prosessia, kunnes olet ommellut jokaisen reiän läpi kaksi tai kolme kertaa. Lopeta ompelu tekemällä langalla silmukka kankaan takapuolelle ja sitomalla se solmulla. Estä napin roikkuminen tai vetäminen varmistamalla, että ompelu on tasaisesti kankaalla.

Vaihe 6: Solmu ja kiinnitys Työnnä neula kankaan takaosan läpi ja ennen kuin vedät sen kokonaan läpi, pujota se silmukan läpi, jonka luot langalla. Vedä lanka tiukalle solmun muodostamiseksi. Toista solmun teko 2-3 kertaa, jotta nappi pysyy kunnolla kiinni, varsinkin jos käytät painavampaa kangasta.

FAQ

K. Millaista neulaa minun pitäisi käyttää napin ompelemiseen?
V. Käytä neulaa, joka mahtuu helposti napinläpien ja kankaan paksuuden läpi.

K. Kuinka monta kertaa minun tulee ommella kunkin napinläven läpi?
V. Ompele jokaisen napinläven läpi kaksi tai kolme kertaa kestävyyden vuoksi.

K. Voinko ommella napin käsin, jos minulla ei ole ompelukonetta?
V. Kyllä. Napin ompeleminen käsin vaatii vain neulan, lankaa ja kärsivällisyyttä.

Lopuksi totean, että napin ompelu vaatteeseen on yksinkertainen prosessi, joka voi säästää rahaa ja aikaa. Noudattamalla tätä vaiheittaista ohjetta sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia napin ompelemisessa mihinkään kankaaseen. Jos kohtaat vaikeuksia, katso usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä ammattilaiseen saadaksesi lisäapua.