Miten saada finnit pois – 9 tapaa päästä eroon näppylöistä

Näppärän tai näppylän saaminen on asia, johon jokainen törmää jossain vaiheessa elämäänsä. Mutta hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse elää sen kanssa ikuisesti. On olemassa useita tehokkaita tapoja karkottaa näppylöitä kirkkaamman ihon saamiseksi. Tässä on kymmenen parasta tapaa saada näppytön hehkuva iho.

1. Pese kasvosi säännöllisesti

Yksi tehokkaimmista tavoista karkottaa näppylöitä on pestä kasvosi säännöllisesti miedolla puhdistusaineella. Se auttaa poistamaan likaa ja öljyä, jotka tukkivat huokoset ja aiheuttavat näppylöitä. Varmista, että käytät ihotyypillesi sopivaa puhdistusainetta.

2. Käytä salisyylihappoa

Salisyylihappo on beetahydroksihappo, joka on yleinen ainesosa monissa aknen hoidoissa. Se tunkeutuu syvälle ihoon ja avaa huokosia liuottamalla kuolleita ihosoluja ja ylimääräistä öljyä. Käytä tuotetta, joka sisältää 2 % salisyylihappoa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

3. Levitä teepuuöljyä

Teepuuöljy on luonnollinen antiseptinen aine, jolla on antimikrobisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä tehokkaan lääkkeen näppylöiden hoitoon. Se auttaa myös vähentämään finneihin liittyvää tulehdusta ja punoitusta. Käytä pumpulipuikkoa laimentamattoman teepuuöljyn levittämiseen vaurioituneelle alueelle.

4. Pidä kätesi poissa kasvoiltasi

Koskettamalla kasvojasi käsilläsi lika, öljy ja bakteerit voivat siirtyä iholle, mikä johtaa näppyihin. Vältä koskettamasta kasvojasi, erityisesti vaurioituneita alueita, jotta vältyt uusilta ihottumilta.

5. Älä näprää ihoasi

Finnien näpräys tai puristaminen voi työntää bakteereja syvemmälle ihoon aiheuttaen lisää näppylöitä ja arpia. On parasta jättää ne rauhaan ja antaa heidän parantua luonnollisesti.

6. Hallitse stressiä

Stressi voi laukaista hormonaalisia muutoksia kehossa, mikä johtaa näppyihin. Harjoittele stressinhallintatekniikoita, kuten joogaa, meditaatiota tai syvähengitysharjoituksia, jotta stressitaso pysyy kurissa.

7. Vältä meikkiä

Meikki voi tukkia huokoset ja johtaa näppyihin. Jos mahdollista, vältä meikkaamista, varsinkin jos sinulla on aktiivinen ihottuma. Jos sinun on käytettävä meikkiä, valitse ei-komedogeeniset tuotteet, jotka eivät tukkeudu huokosesi.

8. Kuori säännöllisesti

Kuorinta auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, jotka voivat tukkia huokoset ja aiheuttaa näppylöitä. Käytä hellävaraista kuorintaa kerran tai kahdesti viikossa, jotta iho pysyy sileänä ja kirkkaana.

9. Katso mitä syöt

Tietyt ruoat voivat laukaista näppylöitä aiheuttamalla hormonaalisia muutoksia kehossa. Vältä runsaasti sokeria sisältäviä ruokia, maitotuotteita ja prosessoituja elintarvikkeita. Keskity sen sijaan terveelliseen, tasapainoiseen ruokavalioon, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita.

FAQ

K: Kuinka kauan kestää, että näppylä katoaa?
V: Se riippuu näppylän vakavuudesta. Jotkut finnit voivat hävitä muutamassa päivässä, kun taas toisten paraneminen voi kestää viikkoja.

K: Auttaako veden juominen vähentämään näppylöitä?
V: Veden juominen voi auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta, mikä voi johtaa ihon kirkkaamiseen.

K: Voiko treenaaminen vähentää näppylöitä?
V: Harjoittelu voi auttaa säätelemään hormonaalisia muutoksia, jotka edistävät näppylöitä.

K: Pitäisikö minun käyttää kuumaa vai kylmää vettä kasvojen pesuun?
V: On parasta käyttää haaleaa vettä, koska kuuma vesi voi kuivattaa ihoa ja kylmä vesi voi supistaa verisuonia, mikä johtaa epätasaiseen ihon sävyyn.