Miten tipata Walesissa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Walesissa – juomarahan eli tipin määrä

Kun vierailet Walesissa, on tärkeää ymmärtää paikalliset juomarahaetiketti, jotta osoitat arvostusta erinomaisesta palvelusta loukkaamatta ketään. Juomarahat voivat vaihdella maittain, ja Walesilla on omat ainutlaatuiset käytäntönsä. Olitpa syömässä ravintolassa, käyttämässä taksia tai vastaanottamassa palvelua, tämä opas auttaa sinua navigoimaan Walesin juomarahakulttuurissa.

Tippaaminen ravintoloissa

Walesin ravintoloissa juomaraha on harkinnanvaraista eikä pakollista. Jos saat kuitenkin erinomaista palvelua, on tapana osoittaa arvostavasi jättämällä tippiä. Tyypillinen käytäntö on jättää noin 10 % laskusta juomarahaksi. Jotkut ravintolat voivat sisällyttää palvelumaksun loppulaskuun, joten tarkista aina lasku ennen kuin päätät juomarahasta.

Tippailu baareissa ja kahviloissa

Tippaaminen baareissa ja kahviloissa ei ole niin yleistä Walesissa kuin joissain muissa maissa. Kuitenkin, jos sinut tarjoillaan pöytään tai saat poikkeuksellista palvelua, pieni tippi 50 p–1 puntaa arvostetaan. Kärkipurkkiin voit myös jättää tiskille ylimääräiset vaihtorahat, mutta se on täysin sinun harkintasi mukaan.

Taksinkuljettajat

Kun otat taksin Walesissa, on tapana pyöristää hinta ylöspäin juomarahana. Jos kyyti maksaa esimerkiksi 8,50 puntaa, voit pyöristää sen 9 puntaa. Jos kuljettaja kuitenkin epäonnistui tai tarjosi poikkeuksellista palvelua, voit halutessasi antaa hieman ylimääräistä juomarahaa.

Tippaaminen hotelleissa

Hotellin henkilökunnalle ei ole pakollista antaa juomaraha Walesissa, mutta sitä pidetään hyvänä etikettinä, jos saat erinomaista palvelua. Voit jättää pienen 1–2 punnan tippin siivoushenkilöstölle, jos huoneesi on siisti ja hyvin pidetty. Lisäksi, jos concierge tai hotellin henkilökunta auttaa matkatavaroiden kantamisessa tai tarjoaa poikkeuksellista palvelua oleskelusi aikana, muutaman punnan tippiä arvostetaan.

Juomaraha muista palveluista

Muissa palveluissa, kuten kampaamoissa, kylpylöissä tai opastetuissa kierroksissa, on tapana antaa tippiä noin 10 % kokonaishinnasta, jos saat tyydyttävää palvelua. Jos palvelumaksu kuitenkin sisältyy jo laskuun, tippiä ei tarvitse antaa uudelleen, ellet halua osoittaa ylimääräistä arvostusta.

UKK

K: Onko juomaraha pakollinen Walesissa?

V: Ei, juomarahat ovat harkinnanvaraisia ​​Walesissa, mutta sitä arvostetaan, jos palvelu on poikkeuksellista.

K: Pitäisikö minun antaa tippiä, jos palvelumaksu sisältyy jo laskuun?

V: Jos palvelumaksu sisältyy hintaan, ei tarvitse maksaa enempää. Jos palvelu oli kuitenkin mielestäsi erinomaista, voit silti jättää ylimääräisen tippin.

K: Onko tarpeen antaa tippiä pienissä kahviloissa ja pubeissa?

V: Ei ole pakollista, mutta ylimääräisen vaihtorahan jättäminen kärkipurkkiin tai pienen tippin tarjoaminen pöytätarjoilua varten on kohteliasta.

K: Milloin on tarkoituksenmukaista antaa tippiä enemmän kuin ehdotettu summa?

V: Voit saada ehdotettua suurempaa tippiä, jos saat poikkeuksellista palvelua tai jos palveluntarjoaja ylittää odotuksesi.

K: Onko luottokorttivihjeitä parempi kuin käteisvihjeitä?

V: Ei ole etusijaa, ja sekä käteis- että luottokorttivihjeitä arvostetaan yhtä lailla Walesissa.