Miten tehdä hyvä pesto – vinkit ja opas

Jos olet tehtävässäsi tehdä herkullinen ja ravitseva kotitekoinen pesto, olet oikeassa paikassa! Pesto on monipuolinen kastike, joka sopii kaiken kanssa pastasta ja grillatuista kasviksista voileipiin ja salaatteihin. Ja paras osa? Se on uskomattoman helppo tehdä.

Ainesosat:

 • 2 kuppia tuoreita basilikan lehtiä
 • 2 valkosipulinkynttä, jauhettu
 • 1/4 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuja
 • 1/2 kuppia ekstra-neitsytoliiviöljyä
 • 1/2 kuppia raastettua parmesaanijuustoa
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohjeet:

 1. Pese basilikan lehdet ja taputtele ne kuivaksi. Poista lehdet varresta ja hävitä kaikki ruskeat tai kellastuneet lehdet.
 2. Sekoita monitoimikoneella, tehosekoittimella tai morttelilla ja survimella basilika, valkosipuli ja pinjansiemeniä keskenään, kunnes ne muodostavat tahnan.
 3. Sekoita samalla hitaasti oliiviöljyä, kunnes seos on tasaista ja kermaista.
 4. Lisää parmesaanijuusto, suola ja pippuri ja sekoita, kunnes kaikki on sekoittunut.
 5. Maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan. Jos pesto on liian paksua, lisää oliiviöljyä, kunnes saat haluamasi koostumuksen.
 6. Siirrä pesto purkkiin tai astiaan ja jäähdytä, kunnes se on käyttövalmis. Pesto säilyy jääkaapissa jopa viikon tai pakastettuna jopa kolme kuukautta.

Vinkkejä ja temppuja:

 • Käytä korkealaatuisia ainesosia: Mitä paremmat ainekset, sitä parempi pesto! Käytä tuoretta basilikaa, laadukasta oliiviöljyä ja tuoretta parmesaanijuustoa saadaksesi parhaat tulokset.
 • Paahda pinjansiemeniä: Pinjansiementen paahtaminen kuivalla pannulla lisää pestoon loistavaa pähkinäistä makua. Varo polttamasta niitä!
 • Älä sekoita liikaa: Liiallinen sekoitus voi saada peston muuttumaan kirkkaan vihreästä tummaksi, sameaksi. Lopeta sekoittaminen heti, kun ainekset on yhdistetty.
 • Käytä erilaisia ​​vihreitä: Vaikka basilika on perinteinen pestossa käytetty vihreä, voit kokeilla muita yrttejä ja vihreitä, kuten rucola, lehtikaali tai pinaatti.
 • Lisää sitruunamehu: Puristus sitruunamehua voi lisätä pestoon kirkasta happamuutta.

UKK:

1. Voinko tehdä pestoa ilman pinjansiemeniä?

Joo! Voit korvata pinjansiemeniä saksanpähkinöillä, manteleilla tai jopa cashewpähkinöillä.

2. Voinko tehdä pestoa ilman parmesaanijuustoa?

Joo! Jos olet vegaani tai sinulla ei ole parmesaanijuustoa käsilläsi, voit jättää sen kokonaan väliin tai käyttää vegaanista vaihtoehtoa, kuten ravintohiivaa.

3. Voinko pakastaa pestoa?

Joo! Pesto jäätyy hyvin ilmatiiviissä rasiassa tai pakastepussissa jopa kolme kuukautta.

4. Voinko käyttää kuivattua basilikaa?

Pestolle sopii parhaiten tuore basilika, mutta jos sinulla ei ole tarjolla tuoretta basilikaa, voit käyttää sen sijaan kuivattua basilikaa. Muista, että maku ei ole niin voimakas kuin tuoretta basilikaa käytettäessä.

5. Mihin voin käyttää pestoa?

Pesto on monipuolinen kastike, jota voi käyttää voileipien levitteenä tai pastan, kasvisten tai lihan täytteenä. Voit myös sekoittaa sen salaattikastikkeisiin tai dippiin.

Nyt kun sinulla on täydellinen opas kotitekoisen peston viimeistelyyn, voit kokeilla erilaisia ​​muunnelmia ja tehdä siitä omasi! Nauttia!