Miten valita oikea joulukuusi – 7 vinkkiä

Joulu on pian täällä, ja monet perheet valmistautuvat tuomaan kotiin kauniin puun. Täydellisen puun valitseminen kotiisi ei ole helppo tehtävä, mutta näiden seitsemän vinkin avulla löydät varmasti täydellisen puun.

1. Mittaa ennen ostamista

Ennen kuin suuntaat puualueelle, mittaa sen huoneen korkeus, johon haluat sijoittaa puun. Varmista, että puulla on riittävästi tilaa seistä pystyssä, ja varmista myös, että puu ei ole liian leveä tilaan nähden.

2. Päätä puutyyppi

Saatavilla on erilaisia ​​joulukuusia, mukaan lukien kuusi, kuusi ja mänty. Jokaisella puulla on ainutlaatuiset ominaisuudet ja rakenteet, joten valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva.

3. Harkitse puun oksia

Varmista, että puussa on vahvat ja tukevat oksat, jotka kestävät raskaita koristeita ilman, että ne roikkuvat. Etsi puita, joiden oksat ovat tasaisin välein, ja varmista, että koristeet asettuvat tasaiselle pinnalle.

4. Tarkista puun tuoreus

Puun tuoreus on välttämätöntä, koska se vaikuttaa sen pitkäikäisyyteen ja ulkonäköön. Tarkista ennen ostamista, onko puu vielä vihreä eikä menetä liikaa neuloja kosketettaessa.

5. Haista puu

Joulukuusen tuoksu on olennainen osa lomaelämystä. Haistele puuta nähdäksesi, onko siinä raikas männyn tuoksu. Keinotekoiset puut saattavat näyttää siltä, ​​mutta niillä ei ole samaa tuoksua, joka täyttää kotisi juhlallisella tuoksulla.

6. Tarkista tavaratila

Tukeva runko varmistaa, että puu seisoo pystyssä ilman nojaa. Tarkista, onko puun runko suora, vahva ja sopivan kokoinen käyttämällesi jalustalle.

7. Osta teline

Puuta ostettaessa on aina parasta ostaa jalusta, jotta se pysyy vakaana ja suorana. Haluat ehkä valita jalustan, jossa on säiliö veden lisäämistä varten, jotta puu pysyy tuoreena koko lomakauden ajan.

UKK

K: Kuinka usein minun pitäisi kastella joulukuusi?

V: On parasta kastella puuta joka päivä, etenkin muutaman ensimmäisen päivän aikana. Varmista, että lisäät vettä jalustan säiliöön ja varmista, että se ei koskaan anna sen kuivua.

K: Kuinka kauan joulukuusi kestää?

V: Oikealla hoidolla joulukuusi voi kestää jopa neljä viikkoa. Varmista, että kastelet sitä säännöllisesti ja vältä sijoittamasta sitä lämmönlähteiden, kuten lämpöpatterien, lähelle, koska ne voivat saada puun kuivumaan ja haurastumaan.

K: Voinko kierrättää joulukuuseni?

V: Kyllä, monet yhteisöt keräävät ja kierrättävät joulukuusia. Tarkista yksityiskohdat paikalliselta viranomaiselta ja muista poistaa kaikki hopealanka ja koristeet ennen hävittämistä.

Näitä vinkkejä noudattamalla löydät varmasti täydellisen joulukuusen, joka sopii tarpeisiisi ja luo kauniin lomatunnelman.