Miten tipata Laosissa – juomarahan eli tipin määrä

Miten tipata Laosissa – juomarahan eli tipin määrä

Laosiin matkustettaessa on tärkeää ymmärtää paikalliset tavat ja etiketti, mukaan lukien juomaraha. Tippausten antaminen Laosissa voi poiketa muista maista, joten varmista sujuva ja kunnioittava kokemus noudattamalla tätä kattavaa opasta.

Tippauksen perusteet

Laosissa juomarahaa ei aina odoteta tai vaadita, mutta sitä arvostetaan ja se voi vaikuttaa jonkun tuloihin. Se on kiitollisuuden ele hyvästä palvelusta. Tässä on joitain avainkohtia, jotka kannattaa muistaa:

 • Tarkista aina, onko laskussasi jo palvelumaksu. Jos on, lisää tippiä ei tarvita.
 • On tapana pyöristää lasku tai jättää tipparahaksi irrallinen rahasumma.
 • Jos saat poikkeuksellista palvelua tai sinulla on erityisen nautinnollinen kokemus, anteliaampi vinkki olisi tervetullut.

Tippien etiketti Laosissa

Paikallisten juomarahaa koskevien tapojen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta vältytään tahattomalta loukkaukselta. Tässä on muutama lisävinkki, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Tippirahat paikallisessa valuutassa (Laosin kip) ovat suositeltavia, mutta juomarahat hyväksytään myös tärkeimmissä ulkomaisissa valuutoissa, kuten Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa.
 • Kun annat tippiä suoraan henkilökunnan jäsenelle, on kohteliasta taittaa se tai laittaa se kirjekuoreen sen sijaan, että ojentaisi hänelle irtonaisia ​​seteleitä.
 • Jos olet epävarma tippaamisesta tietyssä tilanteessa, tarkkaile paikallisten tekemistä tai kysy joltakulta, joka tuntee paikalliset tavat.
 • Muista aina antaa tippiä hymyillen ja kiitos!

Yhteisten palvelujen juomarahaopas

Jotta saisit paremman käsityksen siitä, kuinka paljon juomarahaa Laosissa kannattaa antaa, tässä on yleinen juomarahaopas yleisistä palveluista, joita saatat kohdata:

 • Ravintolapalvelijat: Jos palvelumaksu ei sisälly hintaan, 10 % laskusta jää juomarahaksi.
 • Taksinkuljettajat: Juomarahaa ei odoteta, mutta hinnan pyöristäminen voi olla ystävällinen ele.
 • Hotellin henkilökunta: Juomaraha antaminen hotellin henkilökunnalle, joka tarjoaa erikoispalveluita, kuten matkatavaroiden kuljettamista tai concierge-apua, ei ole pakollista, mutta on tavallista. Pieni määrä, kuten 10 000-20 000 Kip, on sopiva.
 • Matkaoppaat: Jos oppaasi tarjoaa erinomaisen kokemuksen, harkitse noin 20 000–50 000 Kipin tippaa henkilöä kohden.
 • Kylpylä- ja hierontaterapeutit: 10-15 % juomarahaa arvostetaan.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

1. Onko tippaaminen pakollista Laosissa?

Ei, tippojen antaminen ei ole pakollista Laosissa. Sitä pidetään kuitenkin ystävällisenä eleenä osoittaa arvostusta hyvää palvelua kohtaan.

2. Voinko antaa tippiä ulkomaan valuutassa?

Kyllä, juomarahat ulkomaan valuutoissa, kuten Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa, hyväksytään turistialueilla. On kuitenkin parempi antaa tippiä paikallisessa valuutassa.

3. Mistä tiedän, sisältyykö palvelumaksu?

Tarkista aina lasku. Jos palvelumaksu sisältyy jo hintaan, ylimääräistä juomarahaa ei tarvita.

4. Entä jos en ole varma juomarahasta?

Voit seurata paikallisten tekemiä vastaavissa tilanteissa tai pyytää opastusta paikallisiin tapoihin perehtyneeltä.

Muista, että tippien antamisen tarkoitus on osoittaa kiitollisuutta, joten juo aina hymyillen. Noudattamalla näitä juomarahaa koskevia ohjeita voit navigoida tippaamisen taiteessa Laosissa helposti ja kunnioittavasti.