Miten valita luottokortti? Luottopisteet, palkinto-ohjelmat ja paljon muuta

Luottokorteissa on laaja valikoima ominaisuuksia, mukaan lukien palkinto-ohjelmat, cashback-tarjoukset, alhaiset korot ja paljon muuta. Koska vaihtoehtoja on niin paljon, voi olla vaikeaa valita tarpeisiisi sopiva. Mutta näiden älykkäiden strategioiden avulla voit rajata valintojasi ja valita täydellisen luottokortin, joka sopii elämäntyyliisi ja taloudellisiin tarpeisiisi.

1. Ymmärrä luottopisteesi

Luottopisteesi on olennainen tekijä, joka vaikuttaa siihen, minkätyyppiseen luottokorttiin olet oikeutettu. Hyvä luottopistemäärä saa sinut hyväksytyksi korkeampiin rajoihin, parempiin palkkioihin ja alhaisempiin korkoihin. Toisaalta huono luottopistemäärä voi rajoittaa vaihtoehtojasi ja johtaa korkeampiin maksuihin ja korkoihin. Tutustu luottotietosi ennen hakemuksen jättämistä ja valitse luottokelpoisuuttasi vastaava kortti.

2. Valitse palkinto-ohjelmasi viisaasti

Palkinto-ohjelmat ovat merkittävä vetonaula kuluttajille, jotka haluavat ansaita pisteitä, maileja tai käteispalautuksia jokaisesta ostoksestaan. Ennen kuin valitset palkinto-ohjelman, arvioi kulutustottumuksesi ja valitse kortti, joka tarjoaa palkintoja luokista, joihin kulutat eniten, kuten bensa, päivittäistavarat tai matka. Harkitse saatavilla olevien palkkioiden tyyppiä, mukaan lukien lentomailit, hotellipisteet, käteispalautus tai tiliotteen hyvitykset, ja valitse se, joka sopii parhaiten elämäntyyliisi ja taloudellisiin tavoitteisiisi.

3. Harkitse vuosimaksua

Joillakin luottokorteilla on vuosimaksu, kun taas toisilla ei. Vuosimaksu voi olla sen arvoinen, jos kortin edut ja edut ovat suuremmat kuin maksun kustannukset. Jos et kuitenkaan ole kiinnostunut palkinto-ohjelmasta tai et todennäköisesti käytä korttia usein, maksuton kortti saattaa olla parempi vaihtoehto. Harkitse budjettiasi ja luottotavoitteitasi ennen kuin päätät, valitsetko vuosimaksullisen kortin.

4. Tarkista korot ja muut maksut huolellisesti

Korot ja palkkiot ovat tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon valittaessa luottokorttia. Matalat korot ovat ihanteellisia, jos aiot kantaa saldon, mutta jos aiot maksaa saldosi kokonaisuudessaan kuukausittain, korolla on vähemmän merkitystä. Muista lukea pienellä painettu teksti ja tarkistaa muut maksut, kuten saldonsiirtomaksut, käteisennakkomaksut, ulkomaiset transaktiomaksut ja myöhästymismaksut ennen kortin hakemista.

5. Vertaa ja vertaa eri kortteja

Ennen kuin valitset luottokortin, vertaile ja vertaile eri vaihtoehtoja tehdäksesi tietoisen päätöksen. Etsi kortteja, joissa on kilpailukykyiset ominaisuudet ja hinnat, jotka vastaavat tarpeitasi ja tavoitteitasi. Harkitse kortin ehtoja, ehtoja ja rajoituksia ennen kuin sitoudut elämääsi ja budjettiisi sopivaan.

UKK

Mikä on luottoluokitus?

Luottopistemäärä on kolminumeroinen luku väliltä 300–850, joka kuvastaa luottokelpoisuuttasi. Se perustuu luottohistoriaasi, mukaan lukien maksuhistoriasi, luottojen käyttöaste ja luottohistoriasi pituus. Lainanantajat käyttävät luottopisteitäsi luottokelpoisuutesi sekä luottokorttisi tai lainasi korkojen ja ehtojen määrittämiseen. Korkeampi luottoluokitus tarkoittaa parempaa luottokelpoisuutta ja edullisempia lainaehtoja.

Millaisia ​​palkinto-ohjelmia on saatavilla luottokorteilla?

Luottokorttipalkkio-ohjelmia on erilaisia, mukaan lukien cashback, pisteet, mailit ja tiliotteen hyvitykset. Cashback-ohjelmat tarjoavat prosenttiosuuden käteispalautuksista kelvollisista ostoksista, kun taas piste- ja maileohjelmat tarjoavat palkintoja matkustamisesta, ruokailusta, ostoksista ja muista luokista. Tiliotteiden avulla voit käyttää palkintoja luottokorttisi saldon pienentämiseen tai tiettyjen maksujen poistamiseen.

Mistä tiedän, onko luottokortilla vuosimaksu?

Vuosimaksun suuruus on yleensä mainittu luottokortin ehdoissa, jotka löytyvät liikkeeseenlaskijan verkkosivuilta tai hakulomakkeesta. Jotkut kortit luopuvat vuosimaksusta ensimmäisenä vuonna, mutta veloittavat sen seuraavina vuosina. Muista lukea pienellä painettu teksti ennen kortin hakemista, jotta vältyt yllätyksiltä.

Mitä minun tulee tehdä, jos en pysty suorittamaan luottokorttimaksua ajoissa?

Jos et pysty suorittamaan luottokorttimaksua ajoissa, ota välittömästi yhteyttä myöntäjään ja kerro tilanteestasi. Monet luottokorttiyhtiöt tarjoavat tilapäisiä avustusohjelmia, kuten maksujen pidennyksiä, maksuvapautuksia tai koronalennusta taloudellisissa vaikeuksissa oleville asiakkaille. Maksuajan noudattamatta jättäminen tai myöhästyminen voi johtaa maksuviivästysmaksuihin, sakkokorkoihin ja luottopisteesi vaurioitumiseen.

Mikä on saldonsiirto, ja pitäisikö minun harkita sitä?

Saldonsiirto tarkoittaa korkeakorkoisten luottokorttien saldojen siirtämistä toiselle kortille, jolla on alhaisempi korko tai 0 % aloituskorko. Saldojen siirtäminen voi auttaa sinua säästämään korkokuluissa ja maksamaan velkasi nopeammin. Saldosiirtoihin sisältyy kuitenkin usein siirtomaksuja, ja alhaisen koron saamiseksi vaaditaan hyvä luottoluokitus. Muista lukea kortin ehdot ja maksut ennen kuin harkitset saldonsiirtoa.

Kuinka voin parantaa luottopisteitäni?

Voit parantaa luottopisteitäsi suorittamalla maksut ajallaan, pitämällä luottojen käyttöasteen alhaisella ja ylläpitämällä pitkää luottohistoriaa. Vältä avaamasta liian monta luottotiliä kerralla, sillä se voi alentaa luottopisteitäsi. Tarkista luottotiedot säännöllisesti virheiden varalta ja riitauta mahdolliset epätarkkuudet luottotoimistojen kanssa. Määritä automaattiset maksut tai muistutukset, jotta et menetä maksuja ja maksa korkeita korkoja.