Miten alentaa paastoverensokeria luonnollisesti – 10 tapaa

Jos sinulla on korkea paastoverensokeri, on tärkeää ryhtyä toimiin välittömästi. Korkea verensokeri voi johtaa vakaviin terveysongelmiin pitkällä aikavälillä. Tässä on 10 tehokasta tapaa alentaa paastoverensokeria luonnollisesti:

  1. Harjoittele säännöllisesti
  2. Vähennä hiilihydraattien saantia
  3. Syö enemmän kuitua
  4. Juo runsaasti vettä
  5. Vähentää stressiä
  6. Saada tarpeeksi unta
  7. Säilytä terve paino
  8. Valitse matalaglykeemisiä ruokia
  9. Hallitse lääkkeitäsi
  10. Syö omenaviinietikkaa

1. Harjoittele säännöllisesti

Fyysinen aktiivisuus voi auttaa alentamaan verensokeritasoja käyttämällä glukoosia energiaksi. Se voi myös auttaa parantamaan insuliiniherkkyyttä. Pyri vähintään 30 minuuttiin kohtalaisen intensiivistä liikuntaa, kuten reipasta kävelyä, pyöräilyä tai uintia, useimpina viikonpäivinä.

2. Vähennä hiilihydraattien saantia

Hiilihydraatit voivat nostaa verensokeritasoa nopeasti, erityisesti ne, jotka sisältävät paljon sokeria tai puhdistettuja hiilihydraatteja. Valitse täysjyvätuotteita jalostettujen sijaan ja rajoita makeisia ja sokeripitoisia juomia.

3. Syö enemmän kuitua

Kuitu voi hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja auttaa säätelemään verensokeria. Valitse kuitupitoisia ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia, papuja ja täysjyvätuotteita.

4. Juo runsaasti vettä

Kuivuminen voi nostaa verensokeritasoja, joten on tärkeää juoda tarpeeksi vettä koko päivän.

5. Vähennä stressiä

Stressi voi nostaa verensokeritasoja, joten on tärkeää löytää tapoja hallita stressiä, kuten meditaatio, jooga tai puhuminen terapeutin kanssa.

6. Nuku tarpeeksi

Riittämätön uni voi vaikuttaa insuliiniherkkyyteen ja verensokeritasoihin. Pyri nukkumaan 7-8 tuntia yössä.

7. Säilytä terve paino

Ylipaino tai liikalihavuus voi lisätä riskiä sairastua diabetekseen ja johtaa korkeampiin verensokeritasoihin. Terveen painon ylläpitäminen tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan avulla voi auttaa alentamaan verensokeritasoja.

8. Valitse matalaglykeemisiä ruokia

Matalaglykeemiset ruoat, kuten tärkkelyspitoiset vihannekset, pähkinät ja pavut, voivat auttaa säätelemään verensokeritasoja. Valitse nämä ruoat korkeaglykeemisten ruokien, kuten valkoisen leivän, sokeripitoisten murojen ja karkkien sijaan.

9. Hallitse lääkkeitäsi

Jos käytät diabeteksen hoitoon lääkkeitä, on tärkeää noudattaa lääkärisi ohjeita ja ottaa lääkkeesi ohjeiden mukaan.

10. Käytä omenaviinietikkaa

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että omenaviinietikan nauttiminen ennen ateriaa voi auttaa alentamaan verensokeritasoja. Sekoita 1-2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa veteen ja juo ennen ateriaa.

UKK

Mikä on paastoverensokeri?

Paastoverensokeri tarkoittaa glukoosin määrää veressäsi sen jälkeen, kun olet ollut syömättä tai juomatta mitään muuta kuin vettä 8–12 tuntia.

Mitä pidetään korkeana paastoverensokeritasona?

Paastoverensokeritasoa 126 mg/dl tai korkeampi pidetään korkeana ja se voi viitata diabetekseen.

Mitkä ovat korkean verensokerin oireet?

Joitakin korkean verensokerin oireita ovat tiheä virtsaaminen, lisääntynyt jano, näön hämärtyminen, väsymys sekä viiltojen ja mustelmien hidas paraneminen.

Voinko alentaa paastoverensokeria ilman lääkitystä?

Kyllä, elämäntapamuutoksilla ja ruokavalion muutoksilla voit alentaa paastoverensokeria ilman lääkitystä. On kuitenkin tärkeää keskustella lääkärisi kanssa ennen kuin teet muutoksia hoitosuunnitelmaasi.