Miten Googlen timeline toimii – aikajanan tutkiminen

Googlen aikajana on työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat nähdä paikat, joissa he ovat käyneet, mitä he ovat harjoittaneet, ja kulkemansa reitit. Se tarjoaa kattavan tallenteen käyttäjän liikkeistä, jolloin hän voi tarkastella matkahistoriaansa tai analysoida päivittäisiä rutiinejaan. Tässä oppaassa tutkimme Googlen aikajanan ominaisuuksia ja toimintoja yksityiskohtaisesti.

Googlen aikajanan käyttö

Googlen aikajanalle pääsee Google Mapsin kautta. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa Google Maps työpöydälläsi tai mobiililaitteellasi. 2. Napsauta ”Valikko”-painiketta vasemmassa yläkulmassa. 3. Valitse ”Oma aikajanasi” avattavasta valikosta.

Googlen aikajanan ominaisuudet

Google Timeline tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat tutustua matkahistoriaansa ja päivittäiseen rutiiniinsa. Tässä on joitain sen olennaisia ​​ominaisuuksia:

Aikajananäkymä

Aikajananäkymä tarjoaa yksityiskohtaisen tallenteen käyttäjän liikkeistä ajan mittaan. Se näyttää paikat, joissa he ovat käyneet, heidän kulkemansa reitit ja kussakin paikassa vietetyn ajan. Käyttäjät voivat valita tarkasteltavaksi tietyn päivän, viikon tai kuukauden.

Karttanäkymä

Karttanäkymä tarjoaa visuaalisen esityksen käyttäjän matkahistoriasta. Se näyttää kartalla paikat, joissa he ovat olleet, heidän kulkemansa reitit ja heidän liikkeidensä keston. Käyttäjät voivat lähentää ja loitontaa karttaa tutkiakseen eri alueita.

Toimintanäkymä

Toimintonäkymä tarjoaa yhteenvedon käyttäjän toimista ajan mittaan. Se näyttää eri kulkuvälineisiin, kuten kävelyyn, autolla ajoon tai pyöräilyyn, käytetyn ajan. Se näyttää myös eri paikoissa vietetyn ajan, kuten kotona, töissä tai viihdepaikoissa.

Googlen aikajanan toiminnot

Google Timeline tarjoaa useita toimintoja käyttökokemuksen parantamiseksi. Tässä on joitain sen olennaisia ​​toimintoja:

Lisää paikka

Käyttäjät voivat lisätä uuden paikan aikajanalleen napsauttamalla ”+” -painiketta ja kirjoittamalla paikan nimen ja sijainnin. Tämä ominaisuus on hyödyllinen lisättäessä uusia sijainteja, joita ei ole tallennettu aiemmin.

Tietosuoja-asetukset

Käyttäjät voivat hallita tietosuoja-asetuksiaan valitsemalla avattavasta valikosta ”Asetukset”. He voivat poistaa sijaintihistorian käytöstä, poistaa sijaintitietonsa tai asettaa aikajanansa ”yksityiseksi”.

Vie tiedot

Käyttäjät voivat viedä sijaintitietonsa eri muodoissa, kuten KML- tai CSV-muodossa. Tämä ominaisuus on hyödyllinen lisäanalyysissä tai jakamisessa muiden kanssa.

UKK

Kuinka tarkka Googlen aikajana on?

Googlen aikajana on yleensä tarkka, mutta se ei välttämättä ole täydellinen. Se käyttää erilaisia ​​sijaintitietolähteitä, kuten GPS:ää ja Wi-Fi-yhteyttä, seuratakseen käyttäjän liikkeitä. Joskus se voi unohtaa sijainnin tai tallentaa sijainnin väärin.

Voinko poistaa aikajanan tiedot?

Joo. Käyttäjät voivat poistaa sijaintitietonsa valitsemalla avattavasta valikosta Poista sijaintihistoria.

Voinko muokata aikajanan tietoja?

Käyttäjät eivät voi muokata sijaintitietojaan suoraan. He voivat kuitenkin lisätä tai poistaa paikkoja manuaalisesti.

Onko Google-aikajana saatavilla vain Google Mapsissa?

Joo. Googlen aikajana on saatavilla vain Google Mapsissa. Käyttäjät eivät voi käyttää sitä muiden Google-palvelujen kautta.

Voinko jakaa aikajanan tiedot muiden kanssa?

Joo. Käyttäjät voivat viedä sijaintitietonsa ja jakaa ne muiden kanssa. Heidän tulee kuitenkin olla tietoisia tietosuoja-asetuksistaan ​​ja jakaa tietonsa vain luotettujen henkilöiden kanssa.