Miten valmistaa ramen-nuudeleita

Miten valmistaa ramen-nuudeleita

Ramen on herkullinen ja monipuolinen ruokalaji, joka on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti. Muutaman yksinkertaisen vaiheen avulla voit hallita ramenin valmistusta kotona. Halusitpa sitten klassista miso ramen-kulhoa tai haluat kokeilla erilaisia ​​täytteitä, tämä opas auttaa sinua luomaan suussa sulavan ja aidon ramen-kokemuksen.

Ainekset:

 • 2 pakkausta ramen-nuudeleita
 • 4 kupillista kana- tai kasvislientä
 • 1 kuppi viipaloituja vihanneksia (esim. sieniä, porkkanoita, vihreää sipulia)
 • 2 pehmeää kananmunaa
 • Valittu proteiini (esim. porsaan vatsa, kana, tofu)
 • 2 ruokalusikallista soijakastiketta
 • 1 ruokalusikallinen misopastaa (valinnainen)
 • 1 tl seesamiöljyä
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Vaiheittaiset ohjeet:

 1. Valmista liemi: Kuumenna kana- tai kasvisliemi suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää soijakastike, misopasta, seesamiöljy ja suola ja pippuri maun mukaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua 10 minuuttia, jotta maut kehittyvät.
 2. Keitä nuudelit: Keitä liemen kiehuessa pakkauksen ohjeen mukaan ramen-nuudelit. Valuta ja aseta sivuun.
 3. Valmista täytteet: Viipaloi haluamasi vihannekset ja proteiini. Keitä munat pehmeäksi laittamalla vesi kiehuvaksi, lisää sitten munat varovasti ja keitä 6-7 minuuttia. Siirrä ne jäähauteeseen ja kuori ne jäähtyessään.
 4. Kokoa ramen: Jaa keitetyt nuudelit tarjoilukulhoihin. Kaada kuuma liemi nuudeleiden päälle. Asettele päälle viipaloidut kasvikset, proteiini ja pehmeät munat. Voit vapaasti olla luova käyttämällä muita täytteitä, kuten merilevää, maissia tai bambunversoja.
 5. Tarjoile ja nauti: Kotitekoinen ramen on nyt valmis tarjottavaksi. Nauti kuumana ja nauti täyteläisistä mauista!

UKK

K: Voinko käyttää erityyppisiä liemiä ramenille?

V: Ehdottomasti! Liemen valinta on joustava. Kana-, vihannes- tai jopa naudanlihalientä voidaan käyttää ramenin pohjana. Mukauta se mieleiseksesi.

K: Voinko tehdä kasvisramenia?

V: Kyllä, voit valmistaa herkullisen kasvisramenin käyttämällä kasvislientä ja lisäämällä tofua tai muita kasviperäisiä proteiineja haluamasi täytteenä.

K: Voinko käyttää pikaramen-nuudeleita?

V: Vaikka pikaramen-nuudeleita on laajalti saatavilla, tuoreiden tai valmiiksi pakattujen ramen-nuudeleiden käyttö parantaa suuresti kotitekoisen ramenin makua ja rakennetta.

K: Voinko säätää maustetta?

V: Ehdottomasti! Säädä mausteita makusi mukaan. Voit lisätä soijakastiketta suolaisemman maun saamiseksi tai lisätä misopastan määrää saadaksesi rikkaamman liemen.

K: Kuinka kauan voin säilyttää jäljellä olevaa ramenia?

V: Ramen on parasta nauttia heti kypsennyksen jälkeen. Jos sinulla on kuitenkin ylijäämiä, säilytä liemi erillään nuudeleista ja täytteistä. Jäähdytä enintään 2 päivää ja lämmitä uudelleen ennen tarjoilua.