Miten saa trombosyytit nousemaan – lisää verihiutaleita

Verihiutaleet ovat pieniä, värittömiä verisoluja, jotka auttavat kehoasi muodostamaan hyytymiä verenvuodon pysäyttämiseksi. Alhainen verihiutaleiden määrä voi lisätä verenvuodon ja mustelmien riskiä.

Verihiutalemäärät voivat laskea useista syistä, kuten virusinfektioista, tietyistä lääkkeistä tai muista taustalla olevista sairauksista. Jotkut ihmiset voivat kokea lieviä tai vakavia oireita alhaisista verihiutaletasoista, kuten väsymystä, pahoinvointia ja lisääntynyttä verenvuototaipumusta. On kuitenkin olemassa useita tehokkaita vinkkejä ja kotihoitokeinoja, jotka voivat auttaa lisäämään verihiutaleiden määrää ja vähentämään komplikaatioiden riskiä. Seuraavassa on joitain tehokkaita vinkkejä ja kotihoitokeinoja verihiutaleiden määrän lisäämiseksi.

1. C-vitamiinia sisältävät ruoat

C-vitamiinilla on keskeinen rooli verihiutaleiden määrän lisäämisessä ja niiden eliniän pidentämisessä. Lisää siis C-vitamiinia sisältäviä ruokia, kuten appelsiineja, kiivejä, mansikoita, parsakaalia, pinaattia ja paprikaa, ruokavalioosi lisätäksesi verihiutaleiden määrää.

2. Vältä alkoholia ja tupakointia

Alkoholi ja tupakointi voivat heikentää verihiutaleiden toimintaa ja lyhentää niiden elinikää. Joten vältä alkoholia ja tupakointia, jotta verihiutaleiden määrä pysyy normaalilla alueella.

3. Riittävä uni ja lepo

Riittävä uni ja lepo voivat auttaa vähentämään stressiä ja edistämään verihiutaleiden tuotantoa luuytimessä. Yritä siis nukkua tarpeeksi ja pidä säännöllisiä lepotaukoja päivän aikana lisätäksesi verihiutaleiden määrää.

4. Harjoittele säännöllisesti

Säännöllinen harjoittelu voi parantaa verenkiertoa ja edistää verihiutaleiden tuotantoa. Joten yritä harjoitella vähintään 30 minuuttia päivässä lisätäksesi verihiutaleiden määrää.

FAQ

K. Mitä muita syitä alhaiseen verihiutaleiden määrään on?
V. Muita alhaisen verihiutaleiden määrän syitä voivat olla autoimmuunisairaudet, bakteeri-infektiot, syöpä, kemoterapia, sädehoito ja tietyt geneettiset sairaudet.

K. Mistä tiedän, onko minulla alhainen verihiutaleiden määrä?
V. Voit tietää, onko sinulla alhainen verihiutaleiden määrä verikokeella, joka tunnetaan nimellä täydellinen verenkuva (CBC).

K. Voiko stressi vaikuttaa verihiutaleiden määrään?
V. Kyllä, stressi voi vaikuttaa verihiutaleiden määrään lyhentämällä niiden elinikää ja heikentämällä niiden toimintaa.

K. Onko turvallista harjoitella alhaisella verihiutaleiden määrällä?
V. Voi olla turvallista harjoitella alhaisella verihiutaleiden määrällä, jos lääkärisi niin suosittelee. Vältä kuitenkin raskaita nostoja tai voimakkaita toimintoja, jotka voivat lisätä verenvuotoriskiä.