Miten säästää ruokakuluissa – ruokaostokset halvemmalla

Ruokaostokset voivat olla yksi budjetin kalleimmista tuotteista, mutta sen ei tarvitse olla. Noudattamalla näitä 10 vinkkiä, joiden avulla voit säästää ruokalaskussasi, voit vähentää kulujasi ja silti syödä hyvin.

1. Tee luettelo ja pysy siinä

Ennen kuin lähdet kauppaan, suunnittele viikon ateriat ja tee luettelo tarvitsemistasi ainesosista. Pysy listassa, kun olet kaupassa ja vältä impulssiostoksia. Voit jopa käyttää sovellusta aterioiden suunnitteluun ja ruokaostoksille.

2. Osta irtotavarana

Irtotavarana ostaminen voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä, erityisesti riisin, pastan ja säilykkeiden kaltaisten tuotteiden osalta, joilla on pitkä säilyvyys.

3. Osta sesongin aikana

Hedelmät ja vihannekset ovat yleensä halvempia kauden aikana. Tarkista paikallisilta viljelijöiltäsi sesongin tuotteita, jotka ovat usein halvempia kuin ruokakaupassa.

4. Käytä kuponkeja ja kanta-asiakaskortteja

Leikkaa kuponkeja ja käytä ruokakauppasi kanta-asiakaskorttia säästääksesi entistä enemmän rahaa. Etsi kuponkeja sanomalehdistä, verkosta ja myymälöiden kiertokirjeistä.

5. Kokkaa kotona useammin

Kotona ruoanlaitto on yleensä halvempaa kuin ulkona syöminen. Suunnittele ateriat etukäteen ja valmista erissä, mikä säästää aikaa ja rahaa.

6. Kokeile myymälämerkkejä

Kauppamerkit ovat usein halvempia kuin nimimerkkituotteet, mutta ne ovat yleensä yhtä hyviä laadultaan. Kokeile niitä ja katso, pidätkö niistä.

7. Älä tee ostoksia, kun olet nälkäinen

Ostoksilla tekeminen nälkäisenä voi johtaa impulssiostoihin ja ylikulutukseen. Syö välipala ennen ostoksille lähtöä välttääksesi tämän.

8. Pakasta jäämät

Pakasta ylijäämät myöhempää käyttöä varten vähentääksesi ruokahävikkiä ja säästääksesi rahaa tuleviin aterioihin.

9. Vertaa hintoja ja myymälöitä

Vertaile tuotteita, joita ostat usein, ja älä pelkää vaihtaa kauppaa, jos löydät paremman tarjouksen. Etsi myyntiä ja varastoi, kun usein käyttämäsi tuotteet tulevat myyntiin.

10. Käytä käteistä luottokorttien sijaan

Käteisen käyttö päivittäistavaroiden maksamiseen voi auttaa sinua pitämään kiinni budjetistasi ja välttämään ylikulutuksen.

UKK

K: Kuinka voin säästää rahaa liha- ja maitotuotteissa?

V: Liha- ja maitotuotteet voivat olla kalliita, joten yritä rajoittaa näiden tuotteiden kulutusta tai ostaa niitä pienempiä määriä. Etsi myyntiä ja harkitse pakastetun lihan ostamista, joka voi usein olla halvempaa kuin tuore.

K: Mistä tiedän, onko myynti hyvä?

V: Vertaa eri myymälöiden hintoja ja seuraa usein ostamiesi tuotteiden hintoja. Myyntiä pidetään yleensä hyvänä kaupana, jos hinta on huomattavasti normaalihintaa alhaisempi.

K: Voinko silti syödä terveellisesti ja säästää rahaa päivittäistavaroissa?

V: Kyllä! Terveellisten elintarvikkeiden, kuten hedelmien ja vihannesten, ostaminen kauden aikana, ruoanlaitto kotona ja omien lounaiden pakkaaminen voi säästää rahaa syömällä silti terveellisesti.

K: Mitä muita tapoja säästää ruokaostoksissa?

V: Harkitse irtokaupan ostamista ystävien tai perheen kanssa hyötyäksesi tukkuhinnoista. Liity ruokakaupan kanta-asiakasohjelmaan saadaksesi alennuksia ja rahaa takaisin. Käytä sovelluksia, kuten Ibotta tai Checkout 51, ansaitaksesi rahaa takaisin valituista ostoksista.